reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2006

pati80 pisze:
u mnie dzidzius sie tak obrocil ze nic nie widac mam nadzieje ze w kwietniu bedzie wiadomo stawiam na dziewczynke :laugh:

Trochę tego nie potrafię zrozumieć, bo mój lekarz jak mnie bada, to ta moja zawsze się tak poobraca, że ją widać dokładnie z każdej strony. Może będzie modelką ;), jak tak lubi jak się ją ogląda.

reklama
u mnie prawie wszyscy na uczeli mowia ze to chlopak...ale wiekszosc dziewczyn uwaza ze to dziewczynka...ja tez mam takie przeczucie....nie wiem, moze dlatego ze chcialam miec dziewczynka
choc uwazam, ze najwazniejsze zeby bylo zdrowe

mam pytanie z innej beczki: chce isc do kosmetyczki na oczyszczanie buzi, a wiem, ze niektorych kosmetykow nie nalezy uzywac podczs ciazy bo to szkodzi - co myslicie? moge czy nie...myslicie, ze uzywa jakis preparatow, ktore moga zaszkodzic dzidzi

asmodis mozesz smialo isc , ja bylam w zeszlym tygodniu , Pani odrazu zauwazyla u mnie brzuszek i powiedziala , ze nie wszystkie zabiegi moze mi wykonac , to znaczy koncowe oczyszczanie jakimis tam pradami sobie darowalysmy , a poza tym to poczulam sie taka zrelaxowana ze malo , super sprawa zwlaszcza z masazykiem twarzy ;D

Taka wizyta u kosmetyczki dziala bardzo odprezajaco! W koncu tez musimy cos dla siebie robic :) Ja chodze co miesiac i wracam zrelaksowana i odrazu jakos mam wiecej checi na wszystko ;)

Mnie tez prawie wszyscy mowia, ze bede miala syna, bo sie nic praktycznie nie zmienila, brzuch idzie mi do przodu, jem miecho, slone i kwasne rzeczy (te przesady, hehe)...zobaczymy, bo z tego usg ktore mialam kilka tyg. temu wychodzilo, ze moze dziewczynka...:)

a u mnie w rodzinie jest tak: jak kobieta wygląda w ciąży ładnie i wszystko wskazuje na to, że będzie chłopiec (łącznie z kształtem brzucha, smakami itp) to rodzi się dziewczynka ;) Moja babcia w każdej ciąży wyglądała na chłopaka - urodziła 3 dziewczyny. Moja mama też wyglądała na chłopaka (nawet lekarze jej mówili, że na pewno będzie chłopak) - urodziła 2 dziewczyny. Moja ciocia w 2 ciążach wyglądała nie najlepiej - miały być dziewczyny, ma 2 synów. Moja druga ciocia w jednej ciązy wyglądała super na chłopaka - urodziła dziewczynkę, w drugiej wyglądała nie najlepiej - urodziła chłopaka. Ja ponoć wyglądam bardzo dobrze, "na chłopaka" czyli co? Urodzić powinna się dziewczynka ;D W środę mam USG, może da się podpatrzeć co będzie, choć znając dzidzię tak się ułoży, że nici z tego będą 8)

Leyna to widocznie Twoja rodzina jest specyficzna i przesądy w niej działaja na odwrót :laugh:
U mnie z tym wyglądem to w ogóle nie wiadomo co i jak, bo ja uważałam, że "brzydne", za to mój mąż wprost przeciwnie.

::) wiecie co.....ja ide na USG w przyszły wtorek to zresztą genetyczne...czyli byc moż ewtedy cos mi powiedzą..ale nieważnie..chcę usłyszec tylko "wszystko w jak najlepszym porządku"... i jesli chodzi o mnie to chyba się nie zmieniłam..tylko mama ,jak to mama mówi "jak ty ślicznie wyglądasz"... i wogóle nie mam "smaków", nie mam zgagi, nie mam i nie miałam mdłości...ogólnie miodzio! tylko od poczatku jakoś tak mi ciężko i brzuch mam do przodu(chyba) ::) ...i ostatnio tak sobie pomyślała że jesli to dziewczynka to będzie Oliwka a jesli chłopczyk to będzie Antoś...tak chciałam od poczatku...ale ostatnio to ...Fabianek chodzi mi po głowie... ;) :laugh: ....ale co tam..musi byc zdrowe i silne...nic więcej nie chcę...acha no i żeby w końcu prezydent do którego wysłałam list w sprawach mieszkaniowych...odpisał...tak P.Wiolu, dostanie Pani to mieszkanko..aby w końcu mogła Pani cieszyć sie pełnią zycia...Wtedy oszaleje... ;D

Frutisku, to powodzenia na USG - na pewno bedzie wszystko w najlepszym porzadku. Ja przed kazda wizyta mam schizy, ale juz po znowu jest pelnia szczescia :) No i trzymam kciuki z tym mieszkaniem, domyslam sie, ze musi byc ciezko...
My juz tez nad imionkami myslelismy i jak bedzie dziewczynka to bedzie Pola, Nadia albo Sonia (ale raczej Pola), a dla synka - hmm, coz, troszke trudniej :) Ale powiem Ci, ze Fabian tez mi sie bardzo podoba... Z wyborem imienia dla chlopczyka bedzie gorzej, bo u Mojego w rodzinie wszyscy faceci maja dziwne imiona i Moj raz mi wyskoczyl (potem mowil, ze dla zartu) z imionami: Ignacy albo Leopold :) mamy jeszcze troszke czasu wszystkie do sierpnia, wiec trzeba bedzie nowy watek zalozyc :))
pozdrawiam

Oj, Ignacy fajne imie :) nie mialabym nic przeciwko. Zdrobnienie jest fajne - Ignaś :D

Frutisek, powodzenia na USG no i tez z mieszkankiem, trzymamy kciuki, no i daj znac, jak cos sie wyjasni :)

reklama
Ignacy to zajefajne imie , znam pare maja malego 3 letniego Ignasia cudny chlopczyk i bardzo zadziorny , gdyby nie to ze bardzo polsko brzmiace imie to tez bym tak swojego malucha ,pod warunkiem ze byl by to chlopczyk, nazwala

Frutisek bedzie cool zobaczysz :)

Do góry