reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpien 2006

Podobno jezeli ciaza nie jest zagrozona i nie ma przeciwskazan to mozna, tylko trzeba pamietac, zeby duzo pic i co jakis czas wstac i sie przejsc - zeby w jednej pozycji przez dluzszy czas nie siedziec. Ale najlepiej bedzie jak zadzwonisz do lekarza prowadzacego i sie upewnisz. pozdrawiam

reklama
W tym okresie ciazy jeszcze bedzie ok :) Ale koncowke czerwca i lipiec daruj sobie podroze samolotem...

Dziewczyny, powiedzcie mi: strasznie zasmakowal mi ostatnio rumianek i pije go zamiast herbaty. W aptece pani powiedziala mi, ze moge go pic, ale wolalabym sie jeszcze upewnic. Wiecie cos moze na ten temat?

pij jesli ci tylko smakuje, dobrze wplywa na trawienie i problemy z brzuszkiem i napewno jest zdrowszy od herbaty :)
slyszalam natomiast , ze rumianek jest silnym alergenem wiec nalezy go ostoznie stosowac u malenkich dzieci

;D
dobra przyznaje sie bez bicia , mialam to zrobic w tym tygodniu , ale chyba zobaczycie mnie dopiero po weekendzie , ::)
wiem wiem wymowki , ale tak naprawde jest , ze nie mam kiedy ich zciagnac z aparatu , przeslac do kompa w pracy itd, neta w domu nie ma i cale szczescie , straszny pozeracz czasu ;D

Silunia, ale jak w ciazy bede go pila to dziecko tez moge na niego uczulic? Za herbata nie przepadam, daltego popijam rumianek i ewentualnie herbatke malinowa z herbapolu.
A komputer to straszliwy pozeracz czasu i uzaleznia...:) Jak przychodze do pracy to odrazu do komputera i po powrocie do domu to samo :)

sandra dziecku w brzuszku nic nie bedzie po wypiciu rumianku , dzidzius moze sie juz uczulic po urodzeniu , ja tez bardzo czesto pije rumianek i miete bo poprostu mi smakuje ;D
wiec sie nie przejmuj i ciesz sie smakiem ;D

Witajcie!

Z tymi alergiami i uczuleniami to dziwna sprawa, naprawde. Moja kolezanka majac pierwsze dziecko silnie alericzne bedac z drugm w ciazy przez ostatnie 1,5 mies byla na diecie takiej jak jej starszy synek. I wiecie co? Ten maluch, ktorego urodzila rok temu tez jest silnym alergikiem.
Sandra wszystko musi byc z umiarem. To najlepsza droga do sukcesu.

Znalazlam pewien link na wrzesniowkach i zabawilam sie w sprawdzanie plci: na 63% bedzie dziewucha ;)
Podaje jesli ktoras chce niech sie zabawi :)
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

reklama
Do góry