reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sex Po Poronieniu

reklama
Basia23 witaj -dla Twojego maleństwa zapalam światełko (*)...
Po zabiegu można od razu zajść w ciążę bo od dnia zabiegu zaczyna się nowy cykl. Wiem że bardzo chcesz być w ciąży -jak większość z nas -już natychmiast... ale... przeczytałam kiedyś na tym forum bardzo mądre zdanie "nasza strata nie jest karą a kolejna ciąża nie jest nagrodą". I pomimo że fizycznie może być wszystko dobrze -trzeba też uspokoić się psychicznie -wyciszyć, poukładać sobie siebie. Są kobiety które zaszły od razu po zabiegu -nie oceniam czy to źle czy dobrze -ja nie miałam odwagi próbować... Endometrium nieodbudowane, szyjka nadwyrężona -czekałam do wizyty po @ żeby dowiedzieć się czy wszystko jest ok i było. Fizycznie było ale uspokojenie myśli zajęło mi więcej czasu... Po co je porządkować? żeby cieszyć się kolejną ciążą, żeby z każdym zakłuciem nie gnać na pogotowie, żeby spokojnie spać w nocy i czekać na wyznaczoną wizytę choć to czasem tak długo...
Życzę Ci spokoju i spokojnej dla Ciebie kolejnej ciąży...

Witajcie dziewczyny,
jutro minie tydzień od zabiegu :( w 8 t.c. lekarz stwierdził puste jajo płodowe. Mam już 2-letnią córeczką i chcę mieć już drugie. Mieliśy planować dopiero od listopada, ale jak się dowiedziałam o ciąży ucieszyłam sie , ze to już, tak bez stresu. I się przeliczyłąm :( A wy kiedy zaczęłyście następne starania?

kisha masz podobna sytuacje jak ja.Też mam 2 letnią córeczke i chciałam nastepne ale pech to pech.Nie biło serduszko dzien po zrobieniu USG i niestety zabieg.
Teraz to już bym chciała znowu dwie kreski widzieć ale jestem niecierpliwa a trzeba poczekac a ja nie moge już bym chciała mieć milimetrowego aniołka w brzuszku.

Witam Wszystkich serdecznie,
mam pytanie, ponieważ 26.11.2010 miałam łyżeczkowanie potem trochę krwawiłam, przestało potem jedynie przy większym wysiłku i w Sylwestra zauważyłam jakieś plamienie (w międzyczasie tzn po poronieniu kochałam się z moim Skarbem) po 1 dniu przeszło samo tyle że, teraz plamię po stosunku;(
i mam pytanie czy myślicie, że to był okres czy coś nie tak??!!
Bardzo prosze o jakąś rade;*
Pozdrawiam Was wszystkie

Witajcie dziewczynki,
jestem strasznie zaskoczona, że lekarze pozwolili Wam już po paru dniach czy tygodniach próbować dalej.
Ja poroniłam w 2008r. we wczesnej ciąży (6-7 tydzień), nie miałam łyżeczkowania, mój organizm sam się oczyścił, ale moja lekarz poradziła mi, żebym odczekała aż 3 miesiące, aby macica mogła się zregenerować po zaszłych zmianach. No więc czekałam jak na szpilkach, przestraszona, żeby organizmu nie przeforsować, a tu proszę, z tego co piszecie mogłam wcześniej się starać i być może miałabym dziecko rocznikowo starsze :):)
Pozdrawiam Was wszystkie!

Ja jestem 3 dni po zabiegu. czuję się dobrze, krwawienie prawie już ustało. Ale mam zalecenie powstrzymać się od współżycia 4 tygodnie, czyli do miesiączki ktorą powinnam wlaśnie za 4 tygodnie dostać. A z ciążą mam się wstrzymać przez 3 do 6 miesięcy żeby się organizm zregenerował i narządy wszystkie. Wiem, że nie ma reguły, ale moja przyjaciółka zaszła w 2 miesiące po poronieniu i prawie całą ciążę leży bo skraca jej się szyjka i lekarze powiedzieli że w jej przypadku to przez to że tak szybko zaszła i wszystko nie zdążyło jesczcze wrócić do stanu sprzed pierwszej ciąży.

Bisia, z tego co się orientuję to od poronienia liczy się, że rozpoczą się kolejny cykl, w którym jaknajbardziej może nastąpić owulacja, więc istnieje szansa na zajście w ciążę.
Jasne że tak - masz absolutną rację. To tak jak mit że po porodzie nie można zajść w ciążę póki się karmi i nie ma miesiączki, a potem kinderniespodzianka.:tak: Pierwszą miesiączkę czy to po porodzie czy po poronieniu, przeważnie poprzedza owulacja.

reklama
Owulacja jest po zabiegu bez dwóch zdań, zanim nadejdzie pierwsza @. Ja zawsze czuję, kiedy mam jajeczkowanie, bo kłuje mnie w boku. Po obydwu poronieniach jajeczjkowanie wystąpiło z tygodniowym opóźnieniem, niż podczas zwykłego cyklu. Bez wątpinie można wtedy zajść w ciążę. Zresztą pełno na forum takich przypadków.

Do góry