reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sex analny

a ja znalazlam takie cos:
Długość penisa

Istnieje szeroko rozpowszechnione przekonanie, że długość penisa u mężczyzny ma bezpośredni związek z jego sprawnością seksualną oraz satysfakcją partnerki podczas stosunku płciowego. Seksuolodzy zaprzeczają temu i podają, że długość normalnego penisa w czasie spoczynku wynosi 6-10 cm, a podczas wzwodu (erekcji) 11-17 cm, podczas gdy długość pochwy to średnio 10 cm.

W ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat wykonano szereg badań długości penisa dorosłych mężczyzn, opierając się zarówno na ocenach osób badanych, jak i wykonując badania w warunkach laboratoryjnych (te pierwsze wykazywały zwykle większą długość).

* Tzw. Raport Kinseya opublikowany w 1948 roku stwierdza, że średnia długość członka we wzwodzie wynosi 15,25 cm, ze średnim odchyleniem 1,96 cm (pomiary wykonywane przez osoby badane).
* Badanie zespołu Wessela z University of California, opublikowane w 1996 roku, wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 13,0 cm (pomiary wykonywane przez badaczy).
* Badanie brazylijskich urologów wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 14,5 cm (pomiary wykonywane przez badaczy).
* Niemieckie badanie z 1996 roku wykazało średnią długość wzwiedzionego penisa 14,5 cm (pomiary wykonywane przez badaczy).

Notuje się również długość nie przekraczającą 7 cm (tzw. mikropenis), jak i przekraczającą 30 cm, aczkolwiek są to bardzo rzadkie przypadki.

marul - moze ty powinienes wysilic wyobraznie (zamiast patrzec w lustro, co?) ;)
a dlugosc, wielkosc - maja znaczenie. moze nie w "gore" nawet ale w "dol" - to znaczy za duzy penis moze byc problemem, mam kolezanke, ktora ma taki problem, ze przy stosunku z facetami, ktorych natura hojnie obdarzyla ma nieprzyjemne uczucie rozciagania, a nawet bolu...

reklama
marianeczka pisze:
marul - moze ty powinienes wysilic wyobraznie (zamiast patrzec w lustro, co?) ;)
czekałam tylko, która pierwsza wyskoczy z takim tekstem...
Informuje więc drogie Panie, żeby skończyły się głupie aluzje, że z moim mężem jest wszystko ok i to bradzo, bardzo ok. :D
Wracając do tematu, uważam, że długość ma znaczenie i grubość też. Jak dla mnie, to im większy i grubszy tym lepiej, może dlatego, że troszkę lubię ból...

marianeczka pisze:

marianeczka wysiliłem wyobraźnię i faktycznie od razu urósł, jak trochę poćwiczę wyobraźnię i to i 26 cm przegonię

hahaa no wesoło tu jest :laugh:

a tak na powaznie to dla mnie liczy sie rozmiar
nie chcialabym miec partnera z mikruskiem :laugh: ::)
i grubosc i długosc jest wazna jak dla mnie

kiedys mialam partnera ze skrzywionym penisem w bok,i mimo ze byl fajny i na dł i na grubosc to riki tiki nie nalezaly do przyjemnosci z nim... ::)

i szczerze powiedziawszy nie mam ani jednej kolezanki ktora by powiedziala ze wielkosc sie nie liczy ;)
bo sie liczy........ON w koncu daje nam doznania...........

marul pisze:
Lilka pisze:
bo sie liczy........ON w koncu daje nam doznania...........
i w ten sposób wartość mężczyzny została sprowadzona li tylko do wielkości jego penisa!

męski punkt widzenia ::) :laugh:
myslisz ze kobiety zakochuja sie w penisie czy w mezczyznie?
to ci powiem .....w mezczyznie
ale jak w dodatku jest super wyposazony to jest super :laugh:

wy faceci tez lubicie babki co maja duze biusty,srednie lub male
itp
ale czy to oznacza ze tak wyznaczacie wrtosc kobiety??

reklama
Pies zeżarł nam BioGlide :mad:.. mam nadzieję, że mu nie zaszkodzi ;D

Wielkość ptaszka ma znaczenie i raczej nie przemówią do mnie argumenty "mały ale sprawny".. napewno musi być wtedy sprawniejszy inaczej ;D ale tak jak są amatorzy małych piersi tak są kobiety, które z takich bądź innych powodów rajcują mniejsze męskie przyrodzenia..

Osobiście cieszę się, że mój małżonek został należycie obdarowany przez naturę i nie mam powodu aby snuć domysły co by było gdyby.. jest dobrze jak jest i dobrze mi z tym - nim ;)

Do góry