reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sen 7 miesiecznego niemowlaka

kama1112

Fanka BB :)
Witajcie, moja 7 miesięczna córka od około 2 tygodni ma kilka dni w tygodniu(2 lub 3) gdzie wybudza się z drzemek po 5 minutach. Nie nadrabia tego w nocy bo śpi około 10 godz. Zęby też jej jeszcze nie idą. Czy ktoś wie z czego może to wynikać?

reklama
Witajcie, moja 7 miesięczna córka od około 2 tygodni ma kilka dni w tygodniu(2 lub 3) gdzie wybudza się z drzemek po 5 minutach. Nie nadrabia tego w nocy bo śpi około 10 godz. Zęby też jej jeszcze nie idą. Czy ktoś wie z czego może to wynikać?
Ze wszystkiego. Skok rozwojowy, upały, hałas, cisza. Przy takich maluchach ciężko dac jednoznaczna odpowiedź.

Dziecko nie musi nadrabiać drzemek w nocy.

Aaa zebow nie musisz Ty widzieć, żeby u dziecka już powodowały dyskomfort. U 7 miesięczniaka to raczej na bank cos tam z zębami już ruszyło.

Wydaje mi sie, ze zęby dają o sobie znać w nocy.

Czyli 10 h snu na dobę dla 7 mcu to jest ok?
Moja córka konczy prawie 8 miesięcy i tez miała jakiś kryzys snu tak między 6 a 7 miesiącem. Na 7 m-cy wyszły jej dwa zeby, ale dziąsła spuchły jej dosłownie 2 czy 3 dni wcześniej. Teraz sen wrócił do normy chociaż zauważyłam, że chyba idą zęby na górze i w sumie nie wiem z czego u nas był ten kryzys, obstawiam skok rozwojowy lub regres snu tez może być w tym czasie. Ale takie minimum snu na dobę w tamtym czasie to było 12 godzin, gdzie do 6 m-ca było 15. W tej chwili to się unormowało i sen nocny to 11 godzin, a w ciągu dnia 2 drzemki łącznie 3 godziny. Może poczekaj jeszcze te 2 tygodnie, bonu bas to trwało tak Ok 1 miesiąca.

Moja córka konczy prawie 8 miesięcy i tez miała jakiś kryzys snu tak między 6 a 7 miesiącem. Na 7 m-cy wyszły jej dwa zeby, ale dziąsła spuchły jej dosłownie 2 czy 3 dni wcześniej. Teraz sen wrócił do normy chociaż zauważyłam, że chyba idą zęby na górze i w sumie nie wiem z czego u nas był ten kryzys, obstawiam skok rozwojowy lub regres snu tez może być w tym czasie. Ale takie minimum snu na dobę w tamtym czasie to było 12 godzin, gdzie do 6 m-ca było 15. W tej chwili to się unormowało i sen nocny to 11 godzin, a w ciągu dnia 2 drzemki łącznie 3 godziny. Może poczekaj jeszcze te 2 tygodnie, bonu bas to trwało tak Ok 1 miesiąca.
U nas zawsze córka nie spała za dlugo, ale od 2 tygodni to jest ciągła walka o sen. Wyraźnie jest zmęczona a i tak nie śpi. Czytałam o regresie 8. Mca życia.

To nie pomaga niestety
No to ja bym kładła kiedy jest zmęczona i próbowala róznych sposobow. Mój syn musiał mieć absolutną ciszę czasami, potrafił obudzić się, bo mąz po drugiej stronie mieszkania odłożyl za mocno kubek na stół. Teraz jest lepiej i czasami chcemy, żeby wstał, a on śpi 😅 to etap, minie.

U nas zawsze córka nie spała za dlugo, ale od 2 tygodni to jest ciągła walka o sen. Wyraźnie jest zmęczona a i tak nie śpi. Czytałam o regresie 8. Mca życia.
U nas w tym kryzysowym czasie buły drzemki po 30 minut Ok 4 w ciągu dnia i w nocy krótszy sen Ok 10 godzin, a w tym momencie z zegarkiem w ręku sen nocny między 20-21 i trwa najczęściej 11 max 12 godzin i dwie drzemki w dzień, pierwsza Ok 2 h i druga do 1 h, przerwy pomiędzy spaniami równo 3 h. Przed snem nocnym przerwa Ok 4 h. Przez ten miesiąc naprawdę mieliśmy wszystko rozregulowane to była masakra, a teraz mogę planować dzień z dokładnością do kilkunastu minut. Poczekaj jeszcze trochę może u was tez się tl unormuje. 👍

reklama
U nas dopiero przy przejściu na 2 drzemki, zrobile się one dłuższe :) tak spokojnie 2h zaczął spac, a wczesniej to róznie bywalo

Do góry