Witajcie, moja 7 miesięczna córka od około 2 tygodni ma kilka dni w tygodniu(2 lub 3) gdzie wybudza się z drzemek po 5 minutach. Nie nadrabia tego w nocy bo śpi około 10 godz. Zęby też jej jeszcze nie idą. Czy ktoś wie z czego może to wynikać?
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Ze wszystkiego. Skok rozwojowy, upały, hałas, cisza. Przy takich maluchach ciężko dac jednoznaczna odpowiedź.Witajcie, moja 7 miesięczna córka od około 2 tygodni ma kilka dni w tygodniu(2 lub 3) gdzie wybudza się z drzemek po 5 minutach. Nie nadrabia tego w nocy bo śpi około 10 godz. Zęby też jej jeszcze nie idą. Czy ktoś wie z czego może to wynikać?
Dziecko nie musi nadrabiać drzemek w nocy.
Aaa zebow nie musisz Ty widzieć, żeby u dziecka już powodowały dyskomfort. U 7 miesięczniaka to raczej na bank cos tam z zębami już ruszyło.
Lady Loka
Zęby mogą dawać o sobie znać cały czas.Wydaje mi sie, ze zęby dają o sobie znać w nocy.
Czyli 10 h snu na dobę dla 7 mcu to jest ok?
a próbowałas drzemek kontaktowych?
Madzia08.1978
Moja córka konczy prawie 8 miesięcy i tez miała jakiś kryzys snu tak między 6 a 7 miesiącem. Na 7 m-cy wyszły jej dwa zeby, ale dziąsła spuchły jej dosłownie 2 czy 3 dni wcześniej. Teraz sen wrócił do normy chociaż zauważyłam, że chyba idą zęby na górze i w sumie nie wiem z czego u nas był ten kryzys, obstawiam skok rozwojowy lub regres snu tez może być w tym czasie. Ale takie minimum snu na dobę w tamtym czasie to było 12 godzin, gdzie do 6 m-ca było 15. W tej chwili to się unormowało i sen nocny to 11 godzin, a w ciągu dnia 2 drzemki łącznie 3 godziny. Może poczekaj jeszcze te 2 tygodnie, bonu bas to trwało tak Ok 1 miesiąca.Wydaje mi sie, ze zęby dają o sobie znać w nocy.
Czyli 10 h snu na dobę dla 7 mcu to jest ok?
To nie pomaga niestetyZęby mogą dawać o sobie znać cały czas.
a próbowałas drzemek kontaktowych?
U nas zawsze córka nie spała za dlugo, ale od 2 tygodni to jest ciągła walka o sen. Wyraźnie jest zmęczona a i tak nie śpi. Czytałam o regresie 8. Mca życia.Moja córka konczy prawie 8 miesięcy i tez miała jakiś kryzys snu tak między 6 a 7 miesiącem. Na 7 m-cy wyszły jej dwa zeby, ale dziąsła spuchły jej dosłownie 2 czy 3 dni wcześniej. Teraz sen wrócił do normy chociaż zauważyłam, że chyba idą zęby na górze i w sumie nie wiem z czego u nas był ten kryzys, obstawiam skok rozwojowy lub regres snu tez może być w tym czasie. Ale takie minimum snu na dobę w tamtym czasie to było 12 godzin, gdzie do 6 m-ca było 15. W tej chwili to się unormowało i sen nocny to 11 godzin, a w ciągu dnia 2 drzemki łącznie 3 godziny. Może poczekaj jeszcze te 2 tygodnie, bonu bas to trwało tak Ok 1 miesiąca.
Lady Loka
No to ja bym kładła kiedy jest zmęczona i próbowala róznych sposobow. Mój syn musiał mieć absolutną ciszę czasami, potrafił obudzić się, bo mąz po drugiej stronie mieszkania odłożyl za mocno kubek na stół. Teraz jest lepiej i czasami chcemy, żeby wstał, a on śpiTo nie pomaga niestety
![Grinning face with sweat :sweat_smile: 😅](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f605.png)
Madzia08.1978
U nas w tym kryzysowym czasie buły drzemki po 30 minut Ok 4 w ciągu dnia i w nocy krótszy sen Ok 10 godzin, a w tym momencie z zegarkiem w ręku sen nocny między 20-21 i trwa najczęściej 11 max 12 godzin i dwie drzemki w dzień, pierwsza Ok 2 h i druga do 1 h, przerwy pomiędzy spaniami równo 3 h. Przed snem nocnym przerwa Ok 4 h. Przez ten miesiąc naprawdę mieliśmy wszystko rozregulowane to była masakra, a teraz mogę planować dzień z dokładnością do kilkunastu minut. Poczekaj jeszcze trochę może u was tez się tl unormuje.U nas zawsze córka nie spała za dlugo, ale od 2 tygodni to jest ciągła walka o sen. Wyraźnie jest zmęczona a i tak nie śpi. Czytałam o regresie 8. Mca życia.
![Thumbs up :thumbsup: 👍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f44d.png)
reklama