Nelka85
Fanka BB :)
1. Dawaj dawki przeliczone na kalkulatorze do wagi.Dziewczyny, po długim przymierzaniu się do tematu w końcu odstawiłam synka od piersi. Najpierw ograniczyłam w dzień, później dawałam tylko do drzemek i na noc a teraz wcale. Obyło się bez wielkich dramatów tylko że od kilku dni zaczęły boleć zęby :/ mały nie domaga się piersi ale ma wielkie problemy z zaśnieciem i że snem, histeryzuje kiedy bujam go na rękach, nie chce smoczka ani gryzaka, w nocy też nie wie co ze sobą zrobić i mało śpi. Przez to jest przemęczony. Zasypia jako tako i śpi tylko po Nurofenie. Przez trzy dni podawałam 2x dziennie po 1,5 ml, wolałam mniej niż wiecej. Wczoraj podałam tylko wieczorem prawie 2 ml i zasnął bez problemu a noc super. I zastanawiam się czy dziś wieczorem jeszcze też mogę podać, a nóż widelec pojutrze już będzie trochę lepiej. Niestety żadne żele nie działają u nas Dodam że to idą chyba 5 bo trójki już są, czwórki już się przebiły wiec chyba tylko 5 zostają. Mały ma 15 miesięcy.
2. Ja jak widzę, że boli to daje paracetamol lub ibuprofen. Ja sama jak mnie coś boli to biorę leki.