reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problem ze snem u 3 miesięcznego dziecka

Dzięki, na pewno przeczytam :-)

A więc wczoraj wieczorem zaczęła histerię jeszcze przed kąpaniem wiec zaraz po kąpieli podałam jej paracetamol i gdzieś po pół godziny się uspokoila, co więcej sama zasnęła położona w łóżeczku (co nigdy się nie zdarzyło 😂), spala spokojnie do 4, przebudziła się tylko dwa razy na jedzenie, dopiero po 4 raz miała atak płaczu ale.to nie był aż taki atak bo udało nam się po chwili noszenia ją uspokoić. Wygląda na to że przeciwbólowy pomógł, tylko pytanie co w takim razie mogłoby ją bolec ...

reklama

A więc wczoraj wieczorem zaczęła histerię jeszcze przed kąpaniem wiec zaraz po kąpieli podałam jej paracetamol i gdzieś po pół godziny się uspokoila, co więcej sama zasnęła położona w łóżeczku (co nigdy się nie zdarzyło 😂), spala spokojnie do 4, przebudziła się tylko dwa razy na jedzenie, dopiero po 4 raz miała atak płaczu ale.to nie był aż taki atak bo udało nam się po chwili noszenia ją uspokoić. Wygląda na to że przeciwbólowy pomógł, tylko pytanie co w takim razie mogłoby ją bolec ...
My kiedys tez probowalismy takiego sposobu. Pomoglo jednego dnia, kolejnego juz nie zadzialalo.

@Justynka28 Niestety jeśli córka ma refluks, to jest duża szansa, że wszystkie te bóle są z nim związane. U nas niestety do 1 r.ż. w zasadzie nic nie pomagało - a zaczęło się psuć ok 2 m.ż. Dziecku musiał dojrzeć układ pokarmowy i dopiero wówczas zaczęło się poprawiać.

My tez mieliśmy noc ciężką i córeczka tez ma refluks. Jakie leki dajesz malutkiej, bo pisałaś, że dostaje. Ja karmię mm i co drugie karmienie dajemy zagęszczacz do mleka nutriton. Jak dawaliśmy do każdego to miała biegunkę. Po nutritonie ulewa mniej ale jednak zawsze i nie na znaczenia czy godzina czy dwie po karmieniu. Teraz w nocy jak jest taka niespokojna i się wierzga to problem się nasila. Jak spała sobie spokojnie to do 4 czy 5 się nie budziła a dzisiaj ledwo wytrzymała do drugiej ale w między czasie popłakiwała i kilka razy dostała smoczka na przeczekanie.

My tez mieliśmy noc ciężką i córeczka tez ma refluks. Jakie leki dajesz malutkiej, bo pisałaś, że dostaje. Ja karmię mm i co drugie karmienie dajemy zagęszczacz do mleka nutriton. Jak dawaliśmy do każdego to miała biegunkę. Po nutritonie ulewa mniej ale jednak zawsze i nie na znaczenia czy godzina czy dwie po karmieniu. Teraz w nocy jak jest taka niespokojna i się wierzga to problem się nasila. Jak spała sobie spokojnie to do 4 czy 5 się nie budziła a dzisiaj ledwo wytrzymała do drugiej ale w między czasie popłakiwała i kilka razy dostała smoczka na przeczekanie.
Córka dostaje debridat 3 razy dziennie i po każdym karmieniu oraz na noc Gastrotuss baby. U nas nutriton się.nie sprawdził, ponieważ karmię piersią próba podawania go z łyżeczki kończyła się pluciem i dławieniem się. Jestem na diecie bezmlecznej i bez jajecznej. Po tych lekach ogólnie jest spora poprawa, malutka w dzień jest spokojniejsza (wcześniej był płacz przez większość dnia), ulewa ale to już jest ulewanie a nie wymioty, rzadziej też ulewa nadtrawionym pokarmem, lepiej przybiera na wadze i już rzadko zdarza się jej krztusić cofniętym pokarmem. W nocy również wierci się i popłakuje i to od ma od początku, teraz martwią mnie te histerie, mam nadzieję że to faktycznie tylko skok rozwojowy 🙁

A podajesz zwykle mm czy jakieś specjane dla alergików? Nasza gastrolog powiedziała że ostatecznym krokiem jeśli leki nie zadziałaja będzie przejście na specjalną mieszankę, ale ja strasznie nie chciałabym rezygnować z kp :-/

A podajesz zwykle mm czy jakieś specjane dla alergików? Nasza gastrolog powiedziała że ostatecznym krokiem jeśli leki nie zadziałaja będzie przejście na specjalną mieszankę, ale ja strasznie nie chciałabym rezygnować z kp :-/
Pierwszy miesiąc było kpi plus dokarmianie mlekiem nan. Po miesiącu wysypka na buzi i lekarz podejrzewał alergie , a ja przestałam ściągać pokarm i wszedł bebilon pepti dla alergikow. Żadne mleko nie miało najmniejszego wpływu na ulewanie obojętnie jakie Piła ulewała po 20-30 razy na dobę , natomiast my nie dostaliśmy skierowania do gastrologa ponieważ od początku bardzo dobrze przybierała i przybiera nadal. Dosłownie nie nadążamy ze zmiana garderoby ☺️. Jak miska 10 tygodni to była prowokacja zwykłym mlekiem i nic się nie zadziało dlatego teraz dajemy bebilon comfort na zaparcia i kolki bo z tym był problem. Z mlekiem jest na pewno Ok bo dajemy już 6 tydzień i wcześniej nic się nie działo. Dawałam tez gastrotus jak była dużo mniejsza i zrezygnowałam bo było plucie i krzyk. Może spróbuje znowu bo teraz jednak jest większa i nie powinno być problemu z podaniem? A jaką ilość dajesz tego syropu i czy na noc tez się daje po jedzeniu ?

Bo tak dobie myśle ze może faktycznie dokucza jej ten refluks, dziś na nic podam i zobaczę na syropu jest napisane że 5 ml

reklama
Do góry