reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
ja osobiście nie jestem za 'wymyślnymi' imionami dla dzieci, ponieważ teraz jest 'moda' na takie i takie, a za 10 lat dziecko będzie po prostu wyśmiewane przez rówieśników. Poza tym jesteśmy w Polsce. Jak będzie wyglądała klasa w szkole ? Lethicie, Vanessy na przemian z Ziemowitami i Leonidasami? bezsens ! Ja nazywam się Magdalena mój partner to Piotr, a synek Szymon :) Córeczkę nazwiemy Julka :)

nikogo tu nie krytykuje tylko wyrażam swoją opinię na ten temat.

dla chłopca bardzo podobają mi się imiona: Filip i Adam
a dla dziewczynki to szalałam za imieniem Nadia i Amelka, ale niestety przez ostatnie lata to jedne z częściej nadawanych imion

Jest taka piosenka Nosowskiej "Milena", która jest komplementem dla posiadaczki tego imienia. Swego czasu chciałam dac córce na imię Celina z piosenki Kultu, ale mi przeszło i mam Zosię.

bojana - b. popularne na balkanach, tak jak zlata np.
dla fanatykow wschodu : svietlana nadiezdza

delifina : klasyka pieknych poczatkow i polowy 20 wieku :) szkoda ze przepadlo
na zachodzie popularne od kilku generacji tak jak u nas kinga czy marlena

Ja jestem dumna z moich imion, dałam proste, polskie i znane, pospolite, a nikt już nie daje, dariuszek i agata, jestem bardzo dumna z mojego darusia
:-)mamaola:-)

90% z nas daje imiona modna albo wymyślne, wsytarczy spojrzeć tu http://gorny.edu.pl/imiona/
dariusz na 92mscu, a agata 33

Ostatnia edycja:
Z rzadkich imion to znam Damaris i Asenatę. To małe dziewczynki.
Ja osobiście jeżeli zajdę w ciążę to mam następujące typy: dziewczynka-Sara, Alicja,Ewa, Dominika, Blanka, Julia(m chce) chłopiec-Bratuś, Jeremi (nie jeremiasz), Kamil. A sama mam na imię ADRIANA a nie ADRIANNA jak większość. I tak mówią Ada, Adunia:)

reklama
Moja 13 mies. córcia ma na imię MAJA a moja 5 mies. chrzestnica własnie ALICJA, tez tak mieliśmy dac na imię naszej córci ale jest Maja i jest to bardzo śliczne imię, ma wiele zdrobnień, nie żałujemy wyboru tego imienia.
Teraz są popularne imiona zapożyczone, stare wracają ale imię musi pasować przede wszystkim do nazwiska i osobowości dziecka:-) Maja z pewnością pasuje do naszego bąbelka:-)

Do góry