reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
ja osobiście nie jestem za 'wymyślnymi' imionami dla dzieci, ponieważ teraz jest 'moda' na takie i takie, a za 10 lat dziecko będzie po prostu wyśmiewane przez rówieśników. Poza tym jesteśmy w Polsce. Jak będzie wyglądała klasa w szkole ? Lethicie, Vanessy na przemian z Ziemowitami i Leonidasami? bezsens ! Ja nazywam się Magdalena mój partner to Piotr, a synek Szymon :) Córeczkę nazwiemy Julka :)

nikogo tu nie krytykuje tylko wyrażam swoją opinię na ten temat.

dla chłopca bardzo podobają mi się imiona: Filip i Adam
a dla dziewczynki to szalałam za imieniem Nadia i Amelka, ale niestety przez ostatnie lata to jedne z częściej nadawanych imion

Jest taka piosenka Nosowskiej "Milena", która jest komplementem dla posiadaczki tego imienia. Swego czasu chciałam dac córce na imię Celina z piosenki Kultu, ale mi przeszło i mam Zosię.

bojana - b. popularne na balkanach, tak jak zlata np.
dla fanatykow wschodu : svietlana nadiezdza

delifina : klasyka pieknych poczatkow i polowy 20 wieku :) szkoda ze przepadlo
na zachodzie popularne od kilku generacji tak jak u nas kinga czy marlena

Ja jestem dumna z moich imion, dałam proste, polskie i znane, pospolite, a nikt już nie daje, dariuszek i agata, jestem bardzo dumna z mojego darusia
:-)mamaola:-)

90% z nas daje imiona modna albo wymyślne, wsytarczy spojrzeć tu http://gorny.edu.pl/imiona/
dariusz na 92mscu, a agata 33

Ostatnia edycja:
Z rzadkich imion to znam Damaris i Asenatę. To małe dziewczynki.
Ja osobiście jeżeli zajdę w ciążę to mam następujące typy: dziewczynka-Sara, Alicja,Ewa, Dominika, Blanka, Julia(m chce) chłopiec-Bratuś, Jeremi (nie jeremiasz), Kamil. A sama mam na imię ADRIANA a nie ADRIANNA jak większość. I tak mówią Ada, Adunia:)

reklama
Moja 13 mies. córcia ma na imię MAJA a moja 5 mies. chrzestnica własnie ALICJA, tez tak mieliśmy dac na imię naszej córci ale jest Maja i jest to bardzo śliczne imię, ma wiele zdrobnień, nie żałujemy wyboru tego imienia.
Teraz są popularne imiona zapożyczone, stare wracają ale imię musi pasować przede wszystkim do nazwiska i osobowości dziecka:-) Maja z pewnością pasuje do naszego bąbelka:-)

Do góry