reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

mazia89- nie no spoko też wygłaszam swoje zdanie;) bez urazy
przecież wiem że nie każdemu może się to podobac a dzieki forum żyje w przekonaniu że napewno zmienie zdanie co do imienia
więc jeśli chodzi o to imie to byla wsumie tylko taka sugestia z mojej strony jak i z Twojej więc wole napewno dac inne imie dla dziewczynki zresztą sie okaże za 9 mies co to będzie czy chlopiec czy dziewczynka lub pare miesiecy wczesniej. Pozdrawiam

reklama
Moja babcia ma na imie Longina, wujki to Adolf, Ludwik i Florian, wiec u mnie w rodzinie pelno takich dziwnych imion, ja dla synka chcialabym Mikolaj Aleksander, a dla corki Jagoda

uwielbiam imie Florian. jest patronem strazaków... chiałam tak od bierzmowania ale ksiądz sie nie zgodził bo mesie, potem chciałam Florianna żeński odpowiednik też świeta ale tez nie dało rady i mam Łucja ale mój syn na pewno na drugie bedzie mial Florian..;-)

ja osobiscie nie lubie imion brzmioco zagranicznie,jak wyzej pisala kolezanka brian czy chelsy

Ignas ostatnio robi sie popolarne,Florian fajnie

a u mnie na osiedlu byla Otylia,Ernert,wczesniej chyba pisalam o Mironie czy Gerardzie,a na studiach mialam Wawrzynca

Dziewczynki pomózcie proszę :-)
Przeszukałam wiele imion, ale jedyne jakie mi pasuje i mojemu M. dla synka to Bruno, sama mam na imię Sonia do tego zagraniczne nazwisko i chciałabym aby mój syn tez miał tego typu imię, co sadzicie o Bruno? Wiele osób z mojego towarzystwa krytykuje to imię. Moja mama mówi, ze jak dla mnie wybrała imię to tez wszyscy pukali się w czoło, ze jest radio Sonia i jak mozna tak nazwać dziecko ;-D
Co myślicie o Bruno, moze macie jakieś alternatywy?

Ostatnia edycja:
Nie jest to imię które mi się podoba ale jest ono normalne nie krzywdzi dziecka i jak będzie się przedstawail nie rzuci się tak po uszach, myślę,że jeżeli wam obu się podoba to wybraliście odpowiednie imię a znajomi niech nadają imiona swoim dziecią ;-)

mi się imię Bruno bardzo podoba.też tak miałam nazwac jednego z oczekiwanych bliźniaków,ale kolegi syn już sie tak nazywa,a ja sie nie lubie powtarzac:)
ja ciągle mam dylemat jak nazwac swoje dzieci,więc nie jestes sama.
jeden będzie Leonard,drugi Max lub Joachim,może Eryk,Antoni a może Bruno:)
powodzenia!

Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]

reklama
Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
fajne Amelia i Xawery jak dla mnie.Lukrecja ciekawe i może fajniutkie dla małej ,słodkiej dziewczynki ale osobiscie to nie wiem czy chciałabym tak miec na imie.
I Marika to tez bardzo fajne imię:)
gdybym miała miec córeczkę to byłaby Róża,Anastazja,Aniela lub Nina.

Do góry