reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Dopiero teraz znalazłam ten temat- fajny- szkoda że go przed urodzeniem córeczki nie widziałam :-).
Nasza córeczka ma na imię Bianka, a zastanawialiśmy się też nad Niną, MArceliną i MIchaliną. Ostatecznie Michalina najmniej mi się z tego podobała. Wybieraliśmy też między Bianka a Blanka, ale Bianka brzmi bardziej miękko i tak zostało ;-). Tylko teraz i tak dużo osób się myli i mówi Blanka ;-).

reklama
Dopiero teraz znalazłam ten temat- fajny- szkoda że go przed urodzeniem córeczki nie widziałam :-).
Nasza córeczka ma na imię Bianka, a zastanawialiśmy się też nad Niną, MArceliną i MIchaliną. Ostatecznie Michalina najmniej mi się z tego podobała. Wybieraliśmy też między Bianka a Blanka, ale Bianka brzmi bardziej miękko i tak zostało ;-). Tylko teraz i tak dużo osób się myli i mówi Blanka ;-).
heheh, moja córkę nazwałam Blanka a i tak większość pyta albo mówi BIANKA:)

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

tak to juz z imionami jest, ze w kazdym jezyku maja swoje znaczenie. Moja Konstancja, gdyby pisalo sie Constancia, oznaczalaby dyplom, wyroznienie...
W Meksyku marika to pogardliwie homoseksualista, pochodzi od maricon, a w Polsce to popularne imie...

Hej-przeczytałam kilka stron i nie spotkałam tu imienia dla dziewczynki "Daniela" śliczne jest-ale osobiście znam tylko jedną...
Ja od zawsze córkę chciałam nazwać Miriam.... Ale przez jeden głupawy program mam teraz problem.... Bo niestety źle się może kojarzyć.... eh...
Myślałam jeszcze o Konstancji.... Piękne imię... tylko brak fajnego zdrobnienia: Kostka i Kostusia.... :/ Obecnie podoba mi się Noemi.
Także ciągle myślę-zresztą mam jeszcze czas bo nawet nie wiem czy ja już zafasolkowana ;)

Ja moja Konstancje nazywam Kostka, ale takze Kostucha a to z wielkiej milosci. Nie lubie zdrobnien i to pewnie dlatego. Slabo mi sie robi gdy slysze Anulka, Madziulka lub inna pindulka za przeproszeniem. Imiona sa piekne takie jakimi sa i tyle.

Witam. Moja mama chce dać na imię córce Tola. Co sądzicie o tym imieniu?? Albo Pola... Ja mam dla siebie zarezerwowana Liliannę;) Mój chrześniak to Remigiusz(ale w zdrobnieniu mówimy Remek, Remuś -a nie Remik) i jego siostra Kaja. Jak dla mnie sa piękne.

Moja córeczka ma na imie Amelka,długo zanim zaczęlam starać się o dzidziusia wiedzialam,że jak będzie dziewczynka to właśnie tak będzie miala na imie:),Teraz marzy mi się chłopczyk o imieniu Kryspin,dopiero zaczęliśmy z mężem starania ale mam nadzieje,że już niebawem zobacze upragnione dwie krechy:)

reklama
Znam dziewczynę i ma na imię-Faustyna.Orginalnie:) Liliannek jest coraz więcej,znajomej siostra tak dala na imię Wołają Lila.Mi swego czasu podobala się Oliwia i Marika.Ale teraz dużo Oliwek:)

Do góry