reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Dopiero teraz znalazłam ten temat- fajny- szkoda że go przed urodzeniem córeczki nie widziałam :-).
Nasza córeczka ma na imię Bianka, a zastanawialiśmy się też nad Niną, MArceliną i MIchaliną. Ostatecznie Michalina najmniej mi się z tego podobała. Wybieraliśmy też między Bianka a Blanka, ale Bianka brzmi bardziej miękko i tak zostało ;-). Tylko teraz i tak dużo osób się myli i mówi Blanka ;-).

reklama
Dopiero teraz znalazłam ten temat- fajny- szkoda że go przed urodzeniem córeczki nie widziałam :-).
Nasza córeczka ma na imię Bianka, a zastanawialiśmy się też nad Niną, MArceliną i MIchaliną. Ostatecznie Michalina najmniej mi się z tego podobała. Wybieraliśmy też między Bianka a Blanka, ale Bianka brzmi bardziej miękko i tak zostało ;-). Tylko teraz i tak dużo osób się myli i mówi Blanka ;-).
heheh, moja córkę nazwałam Blanka a i tak większość pyta albo mówi BIANKA:)

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

tak to juz z imionami jest, ze w kazdym jezyku maja swoje znaczenie. Moja Konstancja, gdyby pisalo sie Constancia, oznaczalaby dyplom, wyroznienie...
W Meksyku marika to pogardliwie homoseksualista, pochodzi od maricon, a w Polsce to popularne imie...

Hej-przeczytałam kilka stron i nie spotkałam tu imienia dla dziewczynki "Daniela" śliczne jest-ale osobiście znam tylko jedną...
Ja od zawsze córkę chciałam nazwać Miriam.... Ale przez jeden głupawy program mam teraz problem.... Bo niestety źle się może kojarzyć.... eh...
Myślałam jeszcze o Konstancji.... Piękne imię... tylko brak fajnego zdrobnienia: Kostka i Kostusia.... :/ Obecnie podoba mi się Noemi.
Także ciągle myślę-zresztą mam jeszcze czas bo nawet nie wiem czy ja już zafasolkowana ;)

Ja moja Konstancje nazywam Kostka, ale takze Kostucha a to z wielkiej milosci. Nie lubie zdrobnien i to pewnie dlatego. Slabo mi sie robi gdy slysze Anulka, Madziulka lub inna pindulka za przeproszeniem. Imiona sa piekne takie jakimi sa i tyle.

Witam. Moja mama chce dać na imię córce Tola. Co sądzicie o tym imieniu?? Albo Pola... Ja mam dla siebie zarezerwowana Liliannę;) Mój chrześniak to Remigiusz(ale w zdrobnieniu mówimy Remek, Remuś -a nie Remik) i jego siostra Kaja. Jak dla mnie sa piękne.

Moja córeczka ma na imie Amelka,długo zanim zaczęlam starać się o dzidziusia wiedzialam,że jak będzie dziewczynka to właśnie tak będzie miala na imie:),Teraz marzy mi się chłopczyk o imieniu Kryspin,dopiero zaczęliśmy z mężem starania ale mam nadzieje,że już niebawem zobacze upragnione dwie krechy:)

reklama
Znam dziewczynę i ma na imię-Faustyna.Orginalnie:) Liliannek jest coraz więcej,znajomej siostra tak dala na imię Wołają Lila.Mi swego czasu podobala się Oliwia i Marika.Ale teraz dużo Oliwek:)

Do góry