reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
dla mnie oprocz Ameli i Xawera to reszta imon dla mnie jest dziwaczna,wybierz dla dziecka wyjatkowe imie,a nie dziwaczne,bo dzieci,go pozniej nie wytykali palcami

Dagmara znam jedna osobe o tym imieniu,dla mnie to imie bardziej by bylo wyjatkowe imie i malo spotykane i nie krzywdzi dziecka

ja kiedys nad woda jak bylam,matka wolawa corcie okolo roczka i mowi Fryderyka mi osobiscie sie nie podobalo :(

Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]

Z imion, które podałaś wybrałabym Amelię (chociaż ostatnio bardzo popularne się zrobiło) i Xawerego. Reszta mi się nie podoba, jak dla mnie trochę zbyt dziwaczne. Ale oczywiście decyzja należy do Was :)

Imiona Petronela i Sykstus (skad Ty wzielas to imie?)sa smieszne ...uwierz,ze Twoje dziecko w szkole mialoby ciezkie zycie.

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

Nie wiedziałam, że Amelia to też nazwa choroby:baffled:. Na szczęście nigdy mi się to imię specjalnie nie podobało.
Oksana jest fajne. Mój mąż ma na imię Kornel :-), ale przyznam szczerze że średnio mi się podoba, jemu zresztą też ;-).
Natan- wg mnie ładne i z tego co widzę dookoła robi się coraz popularniejsze. Martin- blee:no:

Mi Natan nie,bo kojarzy mi sie Natan-Szatan ;-)predzej Nataniel.
Ale jak bylam w ciazy i myslalam nad imionami to podobalo mi sie Jonathan.

Podobają mi się obydwa i Natan i Nataniel. Ale na swojej liście imion dla synka mam Nataniela, właśnie ze względu na to, że tych Natanów coraz więcej :happy:. Tylko myślę sobie, że nawet jeśli zdecydujemy się na Nataniela to pewnie i tak wszyscy będą zdrabniać i mówić Natan czy Natanek.

Koleżanki dawna sąsiadka nazwała synków Cyprian i Gracjan, woła na nich Cypek i Gracek. Nie mam pojęcia dlaczego, ale ten Cypek niewymownie drażnił moje uszy.
Bardzo mi się ostatnio spodobało imię Malwina- choć ja to stara konserwa raczej jestem :-D póki co mąż nawet słyszeć nie chce, ale i tak pewnie nieprędko będziemy się zastanawiać na serio nad imieniem.

reklama
Do góry