reklama
Mozi
MAMUŚKA BB
dla mnie oprocz Ameli i Xawera to reszta imon dla mnie jest dziwaczna,wybierz dla dziecka wyjatkowe imie,a nie dziwaczne,bo dzieci,go pozniej nie wytykali palcamiWitajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
Dagmara znam jedna osobe o tym imieniu,dla mnie to imie bardziej by bylo wyjatkowe imie i malo spotykane i nie krzywdzi dziecka
ja kiedys nad woda jak bylam,matka wolawa corcie okolo roczka i mowi Fryderyka mi osobiscie sie nie podobalo
A
anaya
Gość
Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
Z imion, które podałaś wybrałabym Amelię (chociaż ostatnio bardzo popularne się zrobiło) i Xawerego. Reszta mi się nie podoba, jak dla mnie trochę zbyt dziwaczne. Ale oczywiście decyzja należy do Was
Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
Imiona Petronela i Sykstus (skad Ty wzielas to imie?)sa smieszne ...uwierz,ze Twoje dziecko w szkole mialoby ciezkie zycie.
z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz... NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!
co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn
co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn
A
anaya
Gość
z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
Nie wiedziałam, że Amelia to też nazwa choroby. Na szczęście nigdy mi się to imię specjalnie nie podobało.
Oksana jest fajne. Mój mąż ma na imię Kornel :-), ale przyznam szczerze że średnio mi się podoba, jemu zresztą też ;-).
Natan- wg mnie ładne i z tego co widzę dookoła robi się coraz popularniejsze. Martin- blee
A
anaya
Gość
Podobają mi się obydwa i Natan i Nataniel. Ale na swojej liście imion dla synka mam Nataniela, właśnie ze względu na to, że tych Natanów coraz więcej . Tylko myślę sobie, że nawet jeśli zdecydujemy się na Nataniela to pewnie i tak wszyscy będą zdrabniać i mówić Natan czy Natanek.
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Koleżanki dawna sąsiadka nazwała synków Cyprian i Gracjan, woła na nich Cypek i Gracek. Nie mam pojęcia dlaczego, ale ten Cypek niewymownie drażnił moje uszy.
Bardzo mi się ostatnio spodobało imię Malwina- choć ja to stara konserwa raczej jestem póki co mąż nawet słyszeć nie chce, ale i tak pewnie nieprędko będziemy się zastanawiać na serio nad imieniem.
Bardzo mi się ostatnio spodobało imię Malwina- choć ja to stara konserwa raczej jestem póki co mąż nawet słyszeć nie chce, ale i tak pewnie nieprędko będziemy się zastanawiać na serio nad imieniem.
reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Wincenty pieknie imie...stare ale piekne