reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]
dla mnie oprocz Ameli i Xawera to reszta imon dla mnie jest dziwaczna,wybierz dla dziecka wyjatkowe imie,a nie dziwaczne,bo dzieci,go pozniej nie wytykali palcami

Dagmara znam jedna osobe o tym imieniu,dla mnie to imie bardziej by bylo wyjatkowe imie i malo spotykane i nie krzywdzi dziecka

ja kiedys nad woda jak bylam,matka wolawa corcie okolo roczka i mowi Fryderyka mi osobiscie sie nie podobalo :(

Witajcie, ja sama mam na imię Marika, i wdzięczna mamie jestem za to imię bo zawsze czułam się na swój sposób wyjątkowa. JA teraz jestem w ciąży i chcę również nadać dziecku jakieś fajne imie. Zastanawiam się nad Lukrecją, Petronelą i Amelią jeśli chodzi o dziewczynkę a jeśli będzie chłopiec to wymyślilliśmy z tatuńciem Sykstus, Tytus albo Xawery. POzdrawiam i czekam na propozycje i natchnienie:]

Z imion, które podałaś wybrałabym Amelię (chociaż ostatnio bardzo popularne się zrobiło) i Xawerego. Reszta mi się nie podoba, jak dla mnie trochę zbyt dziwaczne. Ale oczywiście decyzja należy do Was :)

Imiona Petronela i Sykstus (skad Ty wzielas to imie?)sa smieszne ...uwierz,ze Twoje dziecko w szkole mialoby ciezkie zycie.

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

z racji nowych dzieci w grupie przedszkolnej mojej córci pojawiły sie tez nowe"inne" imiona zwracajace swoja uwagę...
OKSANA i KORNEL jak dla mnie ciekawe i fajne
oraz...:szok::szok::szok: NATAN I MARTIN ehhh jak dla mnie masakra!

co do imienia AMELIA to mało która mama wie,że to również nazwa choroby w której dzieciaczki rodzą sie kończyn:sorry2:

Nie wiedziałam, że Amelia to też nazwa choroby:baffled:. Na szczęście nigdy mi się to imię specjalnie nie podobało.
Oksana jest fajne. Mój mąż ma na imię Kornel :-), ale przyznam szczerze że średnio mi się podoba, jemu zresztą też ;-).
Natan- wg mnie ładne i z tego co widzę dookoła robi się coraz popularniejsze. Martin- blee:no:

Mi Natan nie,bo kojarzy mi sie Natan-Szatan ;-)predzej Nataniel.
Ale jak bylam w ciazy i myslalam nad imionami to podobalo mi sie Jonathan.

Podobają mi się obydwa i Natan i Nataniel. Ale na swojej liście imion dla synka mam Nataniela, właśnie ze względu na to, że tych Natanów coraz więcej :happy:. Tylko myślę sobie, że nawet jeśli zdecydujemy się na Nataniela to pewnie i tak wszyscy będą zdrabniać i mówić Natan czy Natanek.

Koleżanki dawna sąsiadka nazwała synków Cyprian i Gracjan, woła na nich Cypek i Gracek. Nie mam pojęcia dlaczego, ale ten Cypek niewymownie drażnił moje uszy.
Bardzo mi się ostatnio spodobało imię Malwina- choć ja to stara konserwa raczej jestem :-D póki co mąż nawet słyszeć nie chce, ale i tak pewnie nieprędko będziemy się zastanawiać na serio nad imieniem.

reklama
Do góry