reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

hej
ja tez nie lubie 'oklepanych' imion, ale tez nie przepadam za zbyt wymyslnymi. mieszkamy w londynie, do pl raczej wracac nie zamierzamy, wiec dla dzieci szukamy imion raczej uniwersalnych- nie jestesmy rowniez zwolennikami Brajanow, Kewinow i Dzesik :no:
mamy juz jednego synka- Marcela- imie pisane tak samo w kazdym jezyku i podobnie wymawiane, a teraz spodziewamy sie drugiego chlopczyka- bedzie Vincent. Marcel tutaj jest bardzo malo popularnym imieniem- jeszcze nie spotkalismy dziecka, ktore by sie tak nazywalo, ale jednoczesnie nie ma problemu z jego zapamietaniem, pisownia czy wymowa.
Vini troszke bardziej popularne, ale nadal nie oklepane. To z kolei chyba mniej znane w Polsce, chociaz Wincenty raczej stare.

reklama
no cóż... jestem w 11 tygodniu ciąży nawet nie wiem jeszcze czy to bedzie chłopiec czy dziewczynka, ale wiem na pewno że bardzo bym chciała by moje dziecko nie miało na imię jak co drugi malec/mała. poczytałam trochę i pare imion w tym wątku mi się spodobało, a sama wcześniej też kilka sobie wytypowałam, dwa które najbardziej mi sie podobaja dla chłopca to Kryspin i Remik(nie Remigiusz!), a dla dziewczynki to Mirella i Angelina(nie Angelika) :) osobiście nie zna nikogo kto nosiłby któreś z tych imion, może dlatego tak mi się podobają:-);-)

Witam.. a co powiecie dla dziewczynki CHELSEA? czytaj czelsi jak ten klub piłkarski z londynu..
niedawno czytałam o jakiejś księżniczce ze ślubowała i miała takie imie zbiegło się akurat bo to ulubiony klub mojego męża więc jeli będzie córcia tak jej damy na imie;]

aldi szczerze?? mieszkajac w polsce nie nadalabym tak dziecku imienia.W kazdym urzedznie gdzie nie pojdzie beda pytac JAK?prosze przeliterowac i wlasnie pewnie nie raz ktos napisze o niej Czelsi fe!

Szczerze to mnie to nie interesuje co i kto bedzie chciał i czy literować czy nie ja panieńskie nazwisko zawsze musiałam literować i nie miałam z tym problemu więc a czy mieszkam w Polsce czy gdziekolwiek zawsze jest z czymś problem. A ja do takich osób nie naleze więc moge literować pisać nikt mi nie zabroni nadać takie imie.
Pozdrawiam
ps. Każdy może robić co chce i dlatego robie co chce.

Witam.. a co powiecie dla dziewczynki CHELSEA? czytaj czelsi jak ten klub piłkarski z londynu..
niedawno czytałam o jakiejś księżniczce ze ślubowała i miała takie imie zbiegło się akurat bo to ulubiony klub mojego męża więc jeli będzie córcia tak jej damy na imie;]

Chelsea to córka prezydenta Clintona i to ona ostatnio brała ślub.Dla chłopca polecam imię Dablju, tak jak młodszy z Prezydentów Bushów

reklama
ps. Każdy może robić co chce i dlatego robie co chce.

A to rób ;-):tak::-D tylko nie zapominaj, że to jest forum, tu się dyskutuje i każdy ma prawo wypowiedzieć się co sadzi na dany temat :tak:

A tak w ogóle to pomysł Marula z Dablju bardzo mi przypadł do gustu ;-):-D:rolleyes2::-p po prostu rewelacja ;-)

Do góry