reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
ja mam Zuzie i planuje Franka, Antosia lub Marysie. lubię stare imiona, mają w sobie coś akiego ciepłego, rodzinnego. Nie podoba mi się natomiast bardzo wszelkie imiona angielskie lub (zwłaszcza) amerykański. wszelkie Briany, Roksany to śmiech na sali. mysle że dziecku tym się jakąś krzywdę robi.

pozwól , że powiem swoje zdanie ;) myślę , że imiona Ida i Mieszko są fajne . ale nigdy nie słyszałam o Korduli i Samborze więc wydają mi się dosyć oryginale. ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia i obsłuchania się .

daj znać koniecznie jakiego dokonałaś ostatecznego wyboru :)

wiemy, że to syn- w związku z tym lista zamiast o połowę się zmiejszyć- urosła!!!
to są nasze propozycje i na razie się zastanawiamy. Imię ostatecznie wybierzemy po narodzinach- chcemy spojrzeć na dziecię i dobrać imię.
a lista wygląda tak:
Adam
albert
bruno
edgar
Gaudenty
Idzi
Jan
Joachim
Konstanty
leeonard
Ludwik
Maurycy
Mieszko
Modest
Olgierd
Sambor

ja mam Zuzie i planuje Franka, Antosia lub Marysie. lubię stare imiona, mają w sobie coś akiego ciepłego, rodzinnego. Nie podoba mi się natomiast bardzo wszelkie imiona angielskie lub (zwłaszcza) amerykański. wszelkie Briany, Roksany to śmiech na sali. mysle że dziecku tym się jakąś krzywdę robi.

Wiesz o gustach sie nie dyskutuje...
Dla innych smiechem na sali moze byc Franek...

Wszystkie ''imiona'' nasze sa !;-)Basia,Antek,Malgosia,Joe...(czy jak to szlo)

reklama
witam;) osobiście uważam iż najlepsze są imiona oryginalne to zdecydowanie ale by nie popadać w przesadę, dziwnie dla mnie brzmia przedw wszytskim spolszczenia typu Dżesika, Kewin itd , bardzo kiczowato i nie da sie ukryc od razu nasuwaja się dziwne myśli o ludziach je nadających...
Mam do was kilka pytań;)
swojego ewentualnego syna chciałabym nazwać Krzyś (mam słabość do tego imienia choć popularne) a na drugie Aleksy
natomiast z dziewczynka mam większy problem: Łucja (od dawna mi się podoba), Ligia czy Nadzieja ( wiem iz może przesada ale dawno mnie już zauroczyło)

i co sadzicie o tych imionach ( znam osoby je noszące):
Rodzeństwo 20latkow Rita i Alan
23latka Miranda
moje kuzynostwo Klaudia, Roland (znam zresztą dwóch) i Roksana
Dagmara
Olga Bogna (siostry bliźniaczki)
Diana????

Do góry