reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Mi się podoba dla dziewczynki Silvanna, ale mąż co się marszczył , a jeszcze ostatnio mi mówił ze ja mam decydować o imionkach ;/ i chyba zostanie Emilia :)

Rzadkie i oryginalne imię dla dziewczynki które mi się osobiście bardzo podoba to Sidney :-) lecz nasza córka będzie miała na imię Nikola gdyż imię Sidney mojemu mężulkowi się nie podoba :/

Rzadkie imię z jakim się ostatnio spotkałam to Mia,ale nie za bardzo mi się ono podoba.Osobiście nie nazwałabym tak swojej córki choćby ze względu na złośliwość dzieci w przedszkolu czy szkole.Ostatecznie przecież Mia rymuje się ze żmija...Ale nie gardzę rodzicami,którym to imię przypadło do gustu.Każdemu podoba się coś innego :)

Witam!
jeśli chodzi o imiona dla dziewczynki to podobają mi się Anastazja, Tatiana i ostatnio Leila (Layla,Laila nie wiem które jest poprawne).
Lena też ładne, ale wśród znajomych są dwie, więc odpada. Nie mam za to pomysłu na imię dla chłopca. Myślałam o Krystianie, Alanie, Aleksandrze (zdrobniale Aleks, nie Alek czy Olek) i Oliwierze. Przeciw temu ostatniemu stanowczo protestuje mój mąż. Podoba mi się też Kaspian, ale nie wiem czy ono figuruje w księgach imion czy to tylko fikcja literacka. Nie mogę się nigdzie tego doszukać.Jeśli wiecie coś na ten temat to proszę o pomoc. Pozdrawiam

mam znajomą która ma synka o imieniu KASPIAN;-)!!(mieszka co prawda teraz w Londynie ale i ona i jej maż sa Polakami!!)niedawno urodził sie im drugi synek i dali mu na umie NOEL:happy2:!!
WSZYSTKO TO RZECZ GUSTU:-D

aftk - do rozwiązanie jeszcze daleko i nie mam konkretnych typów na imię dla mojego Okruszka, ale zastanawiam się czy wybrać imie polskie (Weronika - Veronique), które jakoś będzie wymawiane we Francji, czy francuski odpowiednik polskiego, czy uniwersalne, spotykane wszędzie (Jessica, Vanessa).
Podoba mi się Nel, ale nie wiem, czy chcę aby córeczka miałaby tak na imię.
Dla mnie to, że rodzice są Polakami nie zobowiązuje do dawania polskiego imienia.

Ostatnia edycja:
reklama
nasze malenstwo (jesli potwierdzi sie ,ze to pipulka) bedzie nosic imie Maura - mimo, iz wielu osobom nieznane- w polskim kalendarzu dwa razy do roku obchodzi imieniny. Jak bedzie jednak chlopczyk-bedzie Vincent-to imie tez wydaje mi sie malo u nas popularne.
Z imion orginalnych, mialam kiedys kolezanke o obu baaardzo oryginalnych imionach: Kiara Natanoela:)

Do góry