reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Trzeba być pewnym swojej decyzji co do imienia:happy: nasz Gniewko wzbudza ogromne zainteresowanie dotyczące imienia, od zdziwienia i akceptacji do patrzenia na nas jak na wariatów, ale nam się podobało i nadal podoba i zdanie innych mamy w nosie:-p
Fajne imię, nosi kolega, z zawodu Sędzia, więc kojarzy mi się bdb:cool2:

reklama
mama_ka ja w liceum miałam koleżankę Rite. Imię rzeczywiście bardzo oryginalne ale każdemu się podobało i sporo osób jej zazdrościło:-) :) Mi też się podoba;-) ;)

Moja córka ma na imię Sonia. To imię nosi królowa Norwegii,a moja córka urodziła się w Oslo. Wiele zawdzięczamy temu krajowi. Dobrze zarabialiśmy, kupiliśmy piękny dom w Gdańsku, mieliśmy wspaniałych pracodawców i przyjaciół. W Polsce ,tak jak ktoś już tu wspomniał, jak się nie ma na imię popularnie to niektórzy tryskaj jadem i pukają się po czole. A my jesteśmy dumni z naszej córuni. Cieszę się,że Marek Piekarczyk ma córkę Sonię, a także Szyc, czy Figurscy. Ja nie krytykuję imion, które mi się nie podobają, bo wiem ,że ilu ludzi ,tyle gustów, a o gustach się nie dyskutuje.

Och ile tu pięknych imion :) sama szukam czegoś idealnego i niezwykłego dla mojej upragnionej córeczki.
Nie mogę się zdecydować a czasu coraz mniej. Rozważamy Florentynkę (pierwsza miłość ;) tylko czy nie zbyt wymyślne), Milenkę (aktualnie raczej popularne), Melanie lub Maje (ostatnio coraz mniej bo jest mega popularne z tego co słyszałam)
nie wiem jak się zdecyduje ostatecznie ;)

fiordyfiordy Sonia nie wydaje mi się dziwnym imieniem, choć jest rzeczywiście dość rzadkie u nas. A polska mentalność jest taka żeby się nie wyróżniać, co też mnie denerwuje ;)

Fiolka mnie się podoba Florentynka tylko trzeba pomyśleć nad fajnymi zdrobnieniami, a jest sporo opcji :)

Ja już chyba się tak przyzwyczaiłam do "dziwnych" imion u dzieci, że teraz bardziej mnie dziwią te "zwyczajne" ;) juz nie pytam, czy imię które wybraliśmy dla naszego dziecka się podoba, bo o gustach się nie dyskutuje. To nam ma się podobać :) Na 90% będzie Rita :) z resztą nie mamy innych typów :laugh2: ale rodzinie jeszcze nie mówimy, bo nie chcę się denerwować, wiem że rodzice będą pewnie kręcic nosem że krzywde dziecku zrobimy i takie tam, a dziadek to już w ogóle nie zapamięta imienia prawnuczki i będzie mówił Marysia ;)

Ja nigdy wcześniej nikomu nie mówiłam typów bo doradzić nie doradza tylko będą krytykować :p więc dowiedzą się po urodzeniu.

reklama
Do góry