reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Przeczytałam cały wątek w poszukiwaniu wyjątkowego imienia dla naszej córeczki, która przyjdzie na świat w maju. Wasze rady i spostrzeżenia były naprawdę bardzo pomocne - dziękuję :) Na dzień dzisiejszy zdecydowaliśmy się z mężem na dwa imiona i jestem pewna, że nadamy je oba :) Mieszkamy w UK i szukaliśmy czegoś co będzie łatwe do wymówienia zarówno dla Anglików jak i Polaków, ponieważ nie wiemy gdzie córka w przyszłości zdecyduje się zamieszkać. Nasze nazwisko jest trudne do wymówienia… imię męża jest staropolskie co przysparza mu czasami problemów. A moje imię inaczej jest wymawiane w Anglii niż w Polsce.
Nasz wybór dla córki to na dzień dzisiejszy - ADELA ANTONELLA :)
Pierwsze imię to skojarzenie z moją wspaniałomyślną i hojną ciocią. Ta kobieta pomagała bez wyjątku każdemu, kto ją tylko poprosił o wsparcie. Drugie imię wzięło się od modelu mojej sukni ślubnej autorstwa Maggie Sottero. Zachowałam ją w szafie dla mojej córki, wnuczki lub synowej. Piękne wspomnienia warto pielęgnować, a dzięki naszym dzieciom one przetrwają jeszcze dłużej :)
Serdecznie pozdrawiam przyszłe mamy 2016 :)

7ux3xqpkmp962t1j.png

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam 3 synów i przy każdej ciąży podobały mi się inne imiona.
Mam Antosia lat 12,Mikołaja lat 9,5 oraz rocznego Gniewka. Od początku każdej ciąży dzieci miały imiona i tak o nich mówiłam.Gniewko podobał się całej naszej czwórce ,choć wśród znajomych i rodziny uchodziliśmy za dziwaków.
Odpowiednikami naszych synów w płci żeńskiej miały być w kolejności:Anastazja, Zosia i Jagoda.

A czy jest tu osoba, która zna jakąś Ritę?
To jest nasz typ dla córeczki i jestem ciekawa jaki jest odbiór tego imienia i jak można je zdrabniać (Ritka, Ritusia, Rituśka, Ritunia)?

Ale nikt sie nie śmieje ani nie dziwi, że "co to za imię"? chociaż teraz to już większość dzieci ma "dziwne" z naszego punktu widzenia imiona ;) inne czasy, nowe trendy ;)

Imię Eliana bardzo mi się podoba . czy to wymyślne imię , czy raczej pozytywnie byście zareagowali.

reklama
Eliana dość wymyślne, ja osobiście nie słyszałam ale brzmi całkiem ładnie. Takie połączenie Liliany i Eleny :) teraz juz rzadkie imiona chyba tak nie dziwią i to dzieci z bardziej "pospolitymi" stanowią mniejszość ;)

Do góry