reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Malinka, mozesz miec racje z imieniem Franek, robi sie popularne, ale mnie baardzo podoba :-)
I jak narazie nasz synek będzie miał tak na imię. (chyba, ze zmienimy zdanie jak go zobaczymy- może nie będzie pasowalo).
Póki co nie znam żadnego Franka, to imię mi się z nikim nie kojarzy :)

reklama
nasz synek bedzie Gustaw :-)
Bardzo ładne imię :)
Z imion mało spotykanych z którymi się ..."spotkałam" :) mogę wymienić Florian, Irmina.
Mój synek nazywa się Wojciech Antoni.
Jeśli teraz będzie córeczka(tj. nie w planach narazie, ale kiedyś, kiedyś) to albo Anastazja, Małgosia albo Łucja :)
oczywiście jeśli te imiona nie zrobią się zbyt popularne.

Córa koleżanki Apolonia, kiedyś tak nazywała się moja prababcia :))

Stare dobre Polskie imię, :)

nie wiem czy już się takie pojawiły ale w moim otoczeniu są Gizela, Marianna, Róża i Liliana, z chłopców Ignacy ( Iggi- bardzo mi się podoba to imię )

Do grupy mojego syna w żłobku dołączyły dwie nowe dziewczynki : Elizabeth i Konstancja. Urocze ślicznotki i imiona jakoś tak do nich pasują.

Świetny ten wątek - gratuluję pomysłodawczyni:-)
Ja również wolę imiona mniej spotykane, dlatego dla naszego Dzidziusia, który pojawi się na świecie za około miesiąc mamy wybrane w zależności od płci:
- Beniamin Gabriel lub
- Łucja Anastazja:-D
Jak przydarzą nam się jeszcze jakieś pociechy (a mam nadzieję, że tak), to mamy jeszcze następujące typy:
- Emmanuel Cyprian,
- Nataniel (ostatnio coraz bardziej podoba mi się forma Natanael, ale raczej u mojego Małża nie przejdzie) Samuel, a dla dziewuszki
- Irmina Dagmara.

Z imion mniej spotykanych, z którymi się zetknęłam: Gizela, Irmina, Łucja, Malina, Ronald, Dobrosława, Stoigniew, Blandyna, Ludmiła, Karina.

A i jeszcze przypomniała mi się historia z dzieciństwa, kiedy to 8-letnia koleżanka mojej Siostry pod wpływem jakiegoś filmu dla dzieci oświadczyła, że jak będzie miała syna, to nazwie go Franc. Na pytanie mojej Siostry, co jeśli dziecko okaże się dziewczynką - z przekonaniem, ale bez zastanowienia stwierdziła, że wtedy będzie Franca:baffled::-D I proszę czytać "c", jako "c", a nie jak "k":tak:

reklama
Do góry