reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
Fiona to tradycyjne imię celtyckie (Szkocja,Irlandia itd.) ,u nas zupełnie normalne,nie kojarzone ze Shrekiem. :tak:
Coś co jest dziwne dla nas,dla innych może być zupełnie normalną rzeczą.

ja bardzo czesto slyszalam,ze nadia to ruskie imie i,ze takie ruskie dziecku dalismy,a imie Nadia pochodzi od Nadzieji i jest to imie pochodzenia hebrajskiego,tylko poporstu na wschodzie czesciej uzywane i to tez dlatego duzo ludzi kojarzy imie to z Rosja.Kiedys jak bylam podpisywac umowe na telefon,to pani ktora mnie obslugiwala zapytala sie jak ma corka naimie,powiedzialam jej,ze Nadia,a ona na to,ze imie to bardzo jej sie podoba i sama chciala dac tak naimie corce,ale wtedy jej maz powiedzial,ze to imie dla ruskiej prostytutki:crazy::szok:

Kropka to twoj maz pojechal po Nadii :laugh2::eek:

moja corka jest Mielna i jak moja mama sie dowiedziala,ze wnuczka bedzie tak miala na imie to wyzwala mnie,ze nadaje corce choler.ne pepiczkowe imie (czyli czeskie)!
a Milena to imie pochodzenia slowianskiego,wiec nie tylko w Czechach wytepuje
mama powiedziala mi,ze bedzie na mala wolac Lena i wtedy mnie trafilo! :crazy: wydarlam sie,ze to bedzie Milena wiec tak do wnuczki bedzie mowic a nie Lena...wrrr

a jak wczesniej myslelismy by Milena byla Natalia to pol rodziny nam odradzalo,bo to nieszczesliwe imie i skrzywdzimy dziecko,bo Natalie czesto za mlodu gina w wypadkach...(no znam przypadki,ale litosci..:sorry: )

co do Fiony,ladne imie,jednak w PL naznaczone Shrekiem
kiedys w pracy slyszalam rozmowke,ktos myslal,by corce dac tak na imie i wywiazala sie rozmowa,ze przeciez Fiona to ta gruba zielona ze Shreka..:sorry: choc jesli jakas dziewczynka mialaby tak na imie to mysle,ze z czasem srodowisko przestaloby na to zwracac uwage,choc nie wiadomo jak potem by dziecko mialo w szkole?

Ja spotkałam ostatnio bliźniaczki Gloria i Gracja.Piękne imiona:tak:
Jak na razie jedyne imię,które mnie zaskoczyło to SUMO.Ale to nie w Polsce,więc nikomu nie przeszkadza;-) Takie zacofanie to tylko u nas.

reklama
Do góry