reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

Mi bardzo podobaja sie te imiona
dziewczynka- Tosia :)
chłopiec- Franuś :) Czy nie za poważne, mąż się ze mną nie zgadza, nie chcę Oliwki, WIktorii czy Lenki bo to jest oklepane, a zresztą nie podobaja mi sie takie imiona....

reklama
Bardzo podoba mi się imię Konstancja,jak byłam w ciąży to było imię które nadała bym córeczce ale urodził się chłopczyk i ma na imię Victor a drugi synek Nicolas.

a moj jest Maximilian przez X i przez I bo tu w Grecji nie maja Y i taka pisownia jest dla wszystkich prosta i zrozumiala.corce chcialam dac na imie Nefeli(greckie),ale moj maz tylko synow umie robic sie smiejemy(od jego strony wszystkie chlopaki...)

Myślałam, ze już sie udzielałam na tym wątku, ale jednak nie, a przeczytałam cały, co łatwe nie było...
Moja córka na imie ma Gaja. Znalazł je w księdze imion mój mąż, od razu nam się spodobało. Początkowo miała być mała Zuzia, ale imię to stało się tak popularne, ze wołając córke do domu odwróciłoby się całe stadko dziewczynek. Takim sposobem mamy Gaję Zuzannę. Zwracaliśmy uwagę przede wszystkim na brzmienie imienia z nazwiskiem oraz na znaczenie. Jest to imię bardzo mało popularne, choć częściej spotykane w okolicach Warszawy, a że my mieszkamy przy zachodniej granicy... to nasza Gaja jest jedyną zarejestrowaną o tym imieniu dziewczynką od przynajmniej trzech lat. Choć spotkałam też 5-letnią Gajusię :) i widziałam, że tu też pojawiło się kilka :)
Gdy wybieraliśmy imię w grę wchodziły: Zuzanna, Gaja, Zoja, Liliana, a na chwilę obecną podobają mi się jeszcze Jaśmina, Malina, Jagoda i Melisa. Jako, że mieszkamy w Polsce i nie zanosi się, żeby to się zmieniło to wybieramy imiona, które ładnie brzmią po polsku i pasują do polskiego/spolszczonego nazwiska. Jednak na wszelki wypadek sprawdzaliśmy brzmienie i pisownię imienia w obcych językach i imię Gaja okazało się byc w miarę uniwersalnym :)
Opcji dla chłopca prawie nie było... 1,5 roku temu był Julian, teraz jest Tymon :)

Witajcie :-)
moi synowie maja raczej zwyczajne imiona , bo Damian i Patryk :-)
ale tego syna postanowilam nazwac tak troszke orginalnie ... i nie wiedzialam jak .... az pewnego dnia wpadlo mi zupelnie przez przypadek do glowy ( aczkolwiek po namysle doszlo domnie ze tak mowia do mojej kochanej przyjaciolki ) skrót do imienia mojego syneczka ... i tak narodzil sie Kajtus ... czyli mój ukochany Kajetan

reklama
Witam a moje typy to:
dla dziewczynki: Sara, Laura, Nela, Sonia, Sofia, Łucja, Flora (Florka), Hanka, Gabrysia, Kalina, Matylda, Linda, Pola, Jaśmina, Paula
dla chłopca: Leon, Borys, Bruno, Daniel, Gabryś.
Niedlugo sie dowiem (mam nadzieje) czy bede miec chlopca czy dziewczynke, ale szczerze mowiac ciezko mi sie zdecydowac na jedno konkretne. Zwlaszcza ze mąz nie podziela ze mna zdania, i niestety wymysla takie imiona, ze sie plakac chce :(

Do góry