reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

reklama
anaya mnie też bardzo podoba się imię Kaspian i zastanawiałam się czy istnieje w kalendarzu;-) Ale jak dla mnie jest naprawdę piękne:tak:

Ja odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście, wiedziałam że będzie Gustaw. Teraz jest jeszcze małym Guciem ale wyrośnie na dostojnego Gustawa:))

witam Was.
mam już Julie-lat 10.
teraz czekam na bliźniaki choc nie znam jeszcze płci,wiec mam kilka typów i duzy dylemat,doradźcie prosze.do tego mam długie nazwisko..
chłopiec:
Rudolf,Gustav,Leonard(Leon),Joachim,Jeremi,Nikodem,Eryk,Bruno
dziewczynka:
Róża,Anastazja,Aniela,Nina,Laura,Zoya,Malena,Jasmina,Lilia,Nell

wg.mnie to imiona oryginalne,ale bez przesadyzmu,co myslicie?
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Wujek mojego M ma na imię Rajmund:) Ciekawe jednak sama osobiście bym swojego dziecka tak nie nazwała:)
mój znajomy ma na imię Rajmund-ale dla wszystkich to po prostu Mundek;-)

ayla1 z Twoich propozycji wybrała bym:Joachim i Nikodem oraz Anastazja i Aniela,a jakby były bliźniaczki mieszane to Joachim i Aniela

pozdrawiam i miłego duzo zdrówka zyczę!!

mój znajomy ma na imię Rajmund-ale dla wszystkich to po prostu Mundek;-)

ayla1 z Twoich propozycji wybrała bym:Joachim i Nikodem oraz Anastazja i Aniela,a jakby były bliźniaczki mieszane to Joachim i Aniela

pozdrawiam i miłego duzo zdrówka zyczę!!

dzięki i wzajemnie wszystkiego dobrego!

reklama
witam Was.
mam już Julie-lat 10.
teraz czekam na bliźniaki choc nie znam jeszcze płci,wiec mam kilka typów i duzy dylemat,doradźcie prosze.do tego mam długie nazwisko..
chłopiec:
Rudolf,Gustav,Leonard(Leon),Joachim,Jeremi,Nikodem,Eryk,Bruno
dziewczynka:
Róża,Anastazja,Aniela,Nina,Laura,Zoya,Malena,Jasmina,Lilia,Nell

wg.mnie to imiona oryginalne,ale bez przesadyzmu,co myslicie?
pozdrawiam

Nie dla:
Zoya, Nell- nie do polskiego nazwiska Nell Kowalska ?
Malena - a co to za imie?
Lilia za słodko, zdecydowanie lepiej Liliana
Nikodem - tak troche "brajanowato"

Bardzo podoba mi sie
Leonard i Anastazja
Leon i Laura
Anastazja i Laura
Joachim i Leonard
Jeremi i Leon
Bruno i Jeremi

Reszta neutralnie

Do góry