reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

ayla1-ja bym wybrała Nikodem i Bruno,Nina i Laura lub Nikodem i Nina:-)

kindzia26a-Nie zgadzam się z Tobą,że Nikodem brzmi"brajanowato" ponieważ to stare Polskie imię co innego Nikolas to jest "brajanowate":tak:ale każdemu podoba się co innego:-) mi osobiście podoba się Nikodem,jedyne co mi przeszkadza w tym imieniu to to,że Nikodem jest patronem grabarzy.

reklama
zgadzam sie z malgorzatkaa ,że imię NIKODEM w zadnej głosce nie brzmi brajanowato:-D:szok:-to przecież stare polskie imię,które powoli powraca!!
pozdrawiam

No wiec ja ostatnio spotkalam sie z imieniem Dilara :eek:
No coz...kazdy ma swoj gust,ale dla mnie to zenska odmiana dilera :sorry:
Ale mama tej 4 letniej dziewczynki to juz tak troche ...ze tak powiem 'starej daty' nie skojarzyla Dilary z dilerem...:sorry:

A nawiazujac do NIKODEMA....sama myslalam o tym imieniu dla chlopca(no ale wyskoczyla dziewczynka) ale tak jakos kojarzyl mi sie z ...Dyzma ;) A ze pszczoly sobie fruwaja i imion nie maja to jest ....Maja hehe ;)

Ostatnia edycja:
my nie znamy jeszcze płci, ale moje typy to były: Weronika (Veronika), Amelia (mąz odrzucił) i Liliana (też odrzucił),
dla chłopca Adam (identycznie pisane i wymawiane), Gerard (francuska wymowa mi się dużo bardziej podoba, więc pewnie imię odpadnie, bo sobie nie wyobrażam, że dziadkowie zaczną mówić z polskiego Gerardziku... ), zastanawiam się jeszcze na Bruno, mąż się jeszcze nie ustosunkował.

Nie dla:
Zoya, Nell- nie do polskiego nazwiska Nell Kowalska ?
Malena - a co to za imie?
Lilia za słodko, zdecydowanie lepiej Liliana
Nikodem - tak troche "brajanowato"
a mi się Nell podoba - tak samo się mówi w Polsce jak we Francji, a pisownia jest własnie z francuskiego kalendarza. Ale mój mąż stwierdził, że jak Nell to jeszcze musi być Stać i Saba... Więc imię odpadło

kindzia26a-Nie zgadzam się z Tobą,że Nikodem brzmi"brajanowato" ponieważ to stare Polskie imię co innego Nikolas to jest "brajanowate":tak:ale każdemu podoba się co innego:-) mi osobiście podoba się Nikodem,jedyne co mi przeszkadza w tym imieniu to to,że Nikodem jest patronem grabarzy.
dokładnie, ale z tym patronem to nie miałam pojęcia, lol

Ostatnia edycja:
Moja córcia ma na imię Rita po swojej babci :-) a mojej mamie, niestety mama zmarła więc jak się dowiedziałam że urodzę dziewczynkę powiedziałam do męża że jedna Rita odeszła a druga przyjdzie :happy2: mąż się nawet nie sprzeciwił bo wiedział ile to dla mnie znaczy i jest Ritka :-D

podoba mi się jeszcze imię Juliusz,
więc jak bedą chłopaki to może Joachim i Juliusz lub Leonard,a dziewczyny yyy...Anastazja lub Róża lub Laura yyy lub Nina ... :)
jakby były trojaczki to kłopot z głowy a tak bądź tu mądry człowieku ;)
słyszałam jeszcze fajne imię Ava dla dziewczynki
ale w polsce obce imiona zawsze beda dziwnie brzmialy :(

witam Was.
mam już Julie-lat 10.
teraz czekam na bliźniaki choc nie znam jeszcze płci,wiec mam kilka typów i duzy dylemat,doradźcie prosze.do tego mam długie nazwisko..
chłopiec:
Rudolf,Gustav,Leonard(Leon),Joachim,Jeremi,Nikodem,Eryk,Bruno
dziewczynka:
Róża,Anastazja,Aniela,Nina,Laura,Zoya,Malena,Jasmina,Lilia,Nell

wg.mnie to imiona oryginalne,ale bez przesadyzmu,co myslicie?
pozdrawiam

Z chłopięcych bym wybrała Nikodem i Bruno.
Z dziewczynkami mam większy problem - z jednej strony moze dwa kwiatuszki Róża i Lilia, ale majac już Julię łatwo o omyłkę, zarówno w mówieniu jak i słuchaniu ;-) Może Liwia? Podoba mi się też Nina, ale z nia "do pary" wybrałabym Laurę.
Dla parki mieszanej Nina i Nikodem.

reklama
Z chłopięcych bym wybrała Nikodem i Bruno.
Z dziewczynkami mam większy problem - z jednej strony moze dwa kwiatuszki Róża i Lilia, ale majac już Julię łatwo o omyłkę, zarówno w mówieniu jak i słuchaniu ;-) Może Liwia? Podoba mi się też Nina, ale z nia "do pary" wybrałabym Laurę.
Dla parki mieszanej Nina i Nikodem.
dzięki za wszystkie sugestie :-)

Do góry