reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rzadkie i oryginalne imiona dla dzieci!

powiedzialam co ja o tym mysle, Ty masz swoje zdanie i ok.
Ja mam psa i nie wyobrazam sobie, mimo ze jestem bardzo do niego przywiazana, ze mial by ze mna w lozku spac, nie widze w tym sensu ani powodu. Niby czemu? nie czuje takiej potrzeby ani pies tez nie :D
No omijam ze brzydzilabym sie by chodzac po dworzu spal mi na czystym przescieradle.
Mam kolezanki ktore spia z psami i ok one spia ja nie.Kazdy ma swoje zdanie i robi jak uwaca :) Z mojej strony to tyle bo nie chce pisac w temacie o dzieciach o psach :)

reklama
Ja też moje zwierzaki nazwałam imionami ludzkimi, byłam mała i nie uważałam, że to coś złego. Posiadałam żółwia Michała i myszkę Helę.

Odnośnie spania z psem w łóżku, psiak moich rodziców zawsze układa się u nich na łóżku w nogach, tak się przyzwyczaił, bo jak był szczeniaczkiem odtrąciła go sunia, był taki malutki, że braliśmy go do łóżka i tak zostało do dziś, bo ciężko odzwyczaić 10 letniego psa, z resztą teraz jest schorowany, ma problemy z krążeniem i lepiej żeby spał sobie pod ciepłą kołdrą. Co do czystości, to po każdym spacerze ma przemywane łapki, więc pościel się nie brudzi.

Żeby nie zbaczać z tematu oryginalnych imion, moja kuzynka kilka lat temu dała na imię swojej córce Selana, co na owe czasy było dość oryginalnym imieniem.

Rzadkie imiona z ktorymi prawie wcale sie nie spotkalam to
Dla dziewczynki
Noelia,Tatiana, Anastazja,Makkal,Jowita,Judyta,Iwona,Irena,Anita,Gema(hiszpanskie imie czyta sie i wymawia Hema),Naomi
Dla chlopca:
Jonasz,Witold,Janusz,Zbigniew,Jozef,Blazej.
To chyba tyle jak cos jeszcze znajde to wam podam:-)

Cześć dziewczyny, mi na zabój podoba się imie Jaśminka i Kornelia:-)
Miałam plan tak nazwać córcie ale po ostatnim USG wyszło, że jednak będzie chłopak:-p No i niestety imie dla chłopca wybiera narzeczony, będzie Kazik :zawstydzona/y: Wiecie jak można przechytrzyć faceta aby zmienił jeszcze zdanie??:laugh2:

Przeczytałam cały wątek "od deski do deski" i muszę stwierdzic, że żadne imię mi nie przypadło do gustu:eek::sorry:. Kurczaczek, nie miałam pojęcia, że to będzie takie trudne. Nie znam jeszcze płci, ale jak będzie córeczka, to chyba dam jej na imię tak jak ja mam, bo inne mi się w ogóle nie podobają:eek:. Ale egoistka ze mnie:zawstydzona/y:.Gorzej, jeśli to będzie chłopiec:sorry:
a propos Kuby, to moja koleżanka kiedyś tak dawała na imię swoim chomikom:)))

Rzadkie imiona z ktorymi prawie wcale sie nie spotkalam to
Dla dziewczynki
Noelia,Tatiana, Anastazja,Makkal,Jowita,Judyta,Iwona,Irena,Anita,Gema(hiszpanskie imie czyta sie i wymawia Hema),Naomi
Dla chlopca:
Jonasz,Witold,Janusz,Zbigniew,Jozef,Blazej.
To chyba tyle jak cos jeszcze znajde to wam podam:-)

Wcale nie są takie rzadkie;-)

Moja dzidzia bedzie miala( wlasciwie to mozna by powiedziec ze juz ma) na imie Rohan Alexander...a przed poznaniem plci gdyby byla dziwczynka wybralismy Divya (czyt. Divja)

reklama
Do góry