reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ruchy Naszych Maleństw

Witam Lipcowe Mamusie!
Dwa dni temu dopiero po raz pierwszy odwiedziłam Waszą stronkę właśnie w poszukiwaniu informacji na temat pierwszych ruchów. Gdyż jakiś tydzień temu poczułam takie lekkie cmoknięcie w brzuchu chciałam się poradzić co to jest. A wczoraj po południu poszłam na film do kina i nie wiem czy to przez wpływ tego filmu na mnie(bo był naprawdę poruszający-Czarny łabędz) czy z innego powodu- w końcu poczułam ruchy mojego dzidziusia. Strasznie mnie to zaskoczyło bo wyraźnie czuję jakieś przemieszczanie( jest to mój 18tydzień). Niektóre z Was mówią, że są to motylki w brzuchu,a dla mnie jest to jakby obcy się we mnie ruszał:-D ale niezapomniane uczucie

reklama
Mam nadzieje, że będzie coraz mocniej, bo nie mogłam się już doczekac:-)Mąż tylko mi teraz zazdrości, że ja już czuje a on jeszcze nie. Mam jeszcze takie pytanie nie macie może czasami tak, że aż coś boli. Bo ja wczoraj wieczorem miałam wrażenie jakby mi uciskało dół brzucha. Na szczeście szybko przeszło.

ja ostatnio w niedzilee siedze sobie, ksiadz kazanie mowi, jak mnie mały nie kopnie a ja głupia zaczelam sie smiac, ksiadz sie popatrzsyl i dalej mowil swoje
moj szaleje na całego:-)

Gonia, moja mała też ostatnio bardzo mocno kopie. Wczoraj siedzimy z Michałem, i dostałam takiego kopniaka, że zaczęłam się śmiać na głos, a on zdziwiony patrzy, o co mi chodzi. :-D

ja mysle ze to właśnie taki magiczny czas, ze powoli, powoli wszystkie nasze dzieciaczki zaczynja nieźle dawac czadu. kto wie moze tancują:):):)ja jestem w szoku, ze malec moze az tak intensywnie kopac, ja wczoraj jak mała zaczeła to zaniemówiłam z wrażenia. tylko mój małz nie pocieszony, bo nie moze trafic jak kopie. jak czuje to go wolam, ale jakos nigdy nie moze dobiec, albo mała sie z tatusiem bawi w ciuciubabke, bo jak juz zdązy przyjsc, to ona przestaje:)

U mnie już coraz mocniej i częściej czuć dzidziolka, kopie mnie najczęściej po szyjce i pęcherzu teraz zmieniła dzidzia pozycje i czuje jak z prawej strony daje znać o sobie.

reklama
Do góry