reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ruchy Maluszków

ja od 32 tygodnia mam wizyty co 1,5 tygodnia.

a jesli chodzi o ktg to w zasadzie z tego powodu trzymali mnie w szpitalu. bo "zbyt waski zapis". ale co to do diabla znaczy??:szok: nikt mi nie powiedzial:no: a moja lekarka jak na zlosc na zwolnieniu. i dlatego zdecydowali sie mnie na ta oksytocyne wyslac, bo gdyby sie okazalo ze dzidzia naprawde zle sie juz w brzuszku czuje to by sie urodzila. ale najwidoczniej dobrze jej tam:tak:

a wczoraj to juz tak im sie nie podobalo to ktg ze sprawdzili mnie na kazdym sprzecie na oddziale (8 ktg w ciagu dnia!!). i w koncu im wyszlo ze dzidzka mna "nietypowe" okresy snu i aktywnosci. bo wedlug nich nie w tych godzinach buszuje w brzuchu co powinna. jak do cholery malenstwo takie moze byc "typowe"? normalnie nie czaje:no:

reklama
ja tez tych lekarzy nie rozumiem...:confused: oni chca zeby maszyny sie rodzily czy Dzieci....?
moja Dzidzia ma robione KTG zawsze o 12tej (oczywiscie w poludnie) i tez zawsze sp, za to bryka noca...i tez lekarka zawsze krzywo patrzy ale co ja mam mala specjalnie wybudzac?....
a ze na 8 ktg Cie podlaczyli w ciagu jednego dnia i te diagnozy....to juz sie do prasy nadaje...

Karolina77 to dokladnie masz tak samo jak ja ze swoja lekarka, ostatnie badanie mialam 03.01 a termin na 28.01, nie mowiac juz o tym ze ostatnie usg mialam 3 miesiace temu. Lekarze w szpitalu tez byli w szoku ze tak malo wizyt. No ale ona uznala ze wszystko jest w porzadku, mialam 3 badania krwi w ciagu calej ciazy i 3 badania moczu, no i te antygeny, grupe krwi i inne niezbedne. Zrobilam ostatnio UGS pisalam duzo o tym :) bo mi facet okresli termi na 21 LUTEGO!! czyli jeszcze miesiac. Ale tak jak sugerowaly dziewczyny trzymam sie wstepnych ustalen (28 stycznia). Po tym badaniu USG troche ochlonelonelam w osądach i stwierdzialm ze moja lekarka rzeczyiscie wiedzial co robi i skoro nie ustalala dalszych wizyt to dlatego ze wszystko bylo jak najbardziej w porzadku.
Powiedziala: Jeli dzidzia za malo sie rusza albo za bardzo, jedzie pani do szpitala, jesli odejda wody, jedzie pani do szpitala, jesli bedzie pani krwawic, jedzie pani do szpitala, jesli skurcze sa regularne co 10 minut przez minimum godzine, jedzie pani do szpitala. Powodzenia, wszystko bedzie dobrze.
No i ok, pojechalam do szpitala jak sie dzidzia za malo ruszala i tam kierowali mnie dalej, co 3 dni KTG, badanie ginekologiczne, no i to USG bezsensowne..
Wiec moze nie jest taka glupia taka pani doktor. Po dalszych doswiadczeniach nabieram do niej coraz wiecej szacunku.

Hm ja juz sama zwariowalam mam termin na porod do wywolania na 29 styczen czyli 36,6 tc.Bylam u lekarza wczoraj bo musze kontrolowac ktg 3 razy w tygodniu jak powiedzialam lekarzowi ze mam termin na poniedzialek na porod to on stwierdzil ze jak ktg i doppler jest dobry to powinnam jeszcze ze 2 tygodnie poczekac.:szok: Co ja moze mam isc do szpitala i powiedziec ze sie nie godze na ten porod i wziasc na siebie odpowiedzialnosc za zycie mojego dziecka (moze byc ze dziecku w kazdej chwili braknie tlenu) ale moj lekarz twierdzi ze jak dla niego to rosnie dzidzia 2200 gram i oprucz lozyska jest wszystko dobre . Sama juz zwariowalam , naprawde niewiem co myslec:baffled:

irtasia: wcale Ci się nie dziwię.. też nie wiedziałabym :baffled:
Na mój rozumek to fakt, że dziecko rośnie świadczy o tym, że łożysko pracuje i odżywia. irtasia, a czy w tym szpitalu gdzie chcą wywołać wcześniejszy poród u Ciebie wiedzą w ogóle, że dzieciątko ciągle rośnie? Myślę że powinnaś mieć teraz często usg robione. Ale skoro jest przyrost wagi, widać na usg że przepływy są dobre, ktg też jest ok, to może zmienią zdanie i poczekają jeszcze te 2 tygodnie?

No a ja wczoraj w szkole rodzenie spytalam sie czy to mozliwe abym juz nie musiala chodzic na wizyty. Polozna powiedziala mi ze KTG to powinnam miec zrobione. Tak wiec od razu po zajeciach w szkole wziela mnie na oddzial i zrobila KTG. No i jest super. Dzidzia ruchliwa choc juz sa wyczuwalne lekkie skorcze macicy.Przy okazji poznalam jedna Pania doktor z oddzialu i od razu jakos mi razniej przed porodem.:-):-):-)

Posiedziałam, poklikałam i wracam do łóżka :dry: Wcale nie chce mi się spać - niestety małemu już niewygodnie :huh: i dość boleśnie daje mi o tym znać :oo: A myślałam, że im bliżej porodu, tym te nasze szkraby spokojniejsze są :surprised:

Mi wczoraj wieczorem maly tak sie ruszal,ze az mi sie duszno robilo.Nawet mialam malego stracha czy cos sie nie zaczyna dziac...:baffled:

reklama
Moje Malenstwo tez dzis w nocy bolesnie mnie kopalo i mialam uczucie jakby chcialo juz wyjsc na ten swiat. Najzwyczajniej czulam rozpychanie krocza. Myslalam, ze to chyba juz. Z reszta w tej chwili Dzidzia tez rozycha sie.

Do góry