reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ruchy Maluszków

reklama
Mój mały łobuz żyć mi dziś nie daje ;-) Wierci się i wierci, zupełnie spokoju nie mam :eek: A mój biedny pęcherz (i przy okazji okrężnica) ledwo daje radę :sick:

Dzisiaj poznałam smak tego o czym piszecie, a mianowicie: ucisk na pęcherz!!! Średnio przyjemne :sick: Poza tym moja Mała urządza sobie imprezki z potańcówkami zazwyczaj w nocy,dlatego tu teraz jestem, jak już się zmęczy to o jakiejś trzeciej w nocy mogę zasnąć. Ale odwzajemniam jej się wczesną pobudką, bo znowu ja nie mogę spać przez ból kręgosłupa. W ogóle nie możemy się dogadać jeśli chodzi o pory snu, mam nadzieję, że po porodzie będzie inaczej :-D

Patri to samo u mnie- poczekamy sobie...coz zrobic...dzis chcialam kupic herbate z lisci malin ktora ma przyspieszac porod a sprzedawca byl taki nie w temacie ze najpierw po dlugim poszukiwaniu stwierdzil: mam i wyciagnal herbate porzeczkowa (wyczulam na kilometr po zapachu) a jak mu powiedzialam ze nie ta to znow szukal i szukal i wyciagnal herbate malinowo- smietankowa. Ja do niego: mnie chodzi o herbate Z LISCI MALIN i opisalam czemu a on na to: ach tydzien moze pani poczekac. I prawda!!!!

ambewa czytalam na innych miesiacach ze zazwyxczaj jest tak (mam nadzieje ze to nie regula) ze dzieci tak jak ruszaja sie w brzuszkach, tak (tzn o podobnych porach) sa aktywne jak sie urodza. Jak tak bedzie to nie bedziesz jedyna u ktorej Dzidzi zycie zyczyna sie okolo polnocy...u mnie wyglada identycznie!!!!

No to jest nas wiecej;-)
Moj szkrab to zdecydowanie taki nocny marek- ja sie kłade o on sie budzi. Oczywiscie nie ma wtedy mowy o zasnięciu....Za to w ciagu dnia kiedy chciałabym zeby dzieciątko było aktywniejsze- np. podczas USG ruszyło rączka albo nóżką- to sie zachowuje jakby go w ogóle nie było;-)

No to ja bym baaaardzo chciała żeby ta przepowiednia się sprawdziła w moim przypadku :happy: Bo moje maleństwo budzi się i zaczna brykać dopiero po moim przebudzeniu, jest bardzo aktywne przez cały dzień ale jak się kładę koło północy to już się z reguły wycisza i w nocy jest spokój. Jeszcze się nie zdarzyło żebym przez jej kopniaczki nie mogła zasnąć albo żeby mnie nimi zbudziła, wogóle w nocy nie czuję ruchów... grzeczny dzidziolek z niej :tak: :-D

reklama
Do góry