reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozwój naszych kochanych pociech

rzeczywiscie juz jest taki watek- troszke nam sie balagan robi... miejmy nadzieje ze moj tez wyrosnie z tego, moj to w ogole jakis ciezki do usmiechow....tez go caluje w brzuszek, faldki, buzke, wyglupiam sie nad nim a on tylko patrzy i mam wrazenie ze mysli ze chyba jestem walnieta :tak:

reklama
AS to skoro moj moze miec nadwrazliwosc na dotyk to jak mam go masowac, dotykac zeby mu to sprawialo przyjemnosc? Mowi sie ze dotykiem sie leczy ale jak ja mam dotykac swoje dziecko jak on nie lubi byc dotykany, calowany? wiem ze chyba twoj kuba taki byl wiec mam nadzieje ze cos mi podpowiesz z doswiadczenia:tak:
Na pewno są jakieś sfery jego ciała ,gdzie lubi być dotykany ,lub jakaś ulubiona pozycja ,w której jest w stanie wytrzymać chwilkę dotykany przez Ciebie .
Spróbuj wychwycić takie miejsce i delikatnie muskaj go w tym miejscu zewnętrzną częścią dłoni ,bo jest delikatniejsza lub przedramieniem tak jak w masażu brzuszka (shantala)
Jeśli nie toleruje ręki to można na początku spróbować dotykać go w bawełnianych rękawiczkach lub przez flanelkę .
Ma to być dotyk ,a nie łaskotanie.
Delikatne aczkolwiek pewne przesuwanie dłoni po skórze.
Masaż można rozpocząć od plecków kiedy dziecko ubrane jest w body ,bo wtedy nie odczuwa tak silnych bodźców.;-):-):-)

u nas ten masaz shantala nie przejdzie- sprobuje ale watpie- moj to nie lubi jak sie cos przy jego ciele robi- jedynie zabawe nozkami to uwielbia.... dzis wieczorem po kapieli wyprobuje i zdam relacje:tak:

ale numer ten chlopczyk na tym filmiku spi jak ona go tam ugniata- nie u nas to bylby cud jakby to sie stalo :)

hejjj- gdzie jest suzi??? suuuzzzzziiiiii odezwij sie!!!! :)
Jestem kochana jestem:-) tylko jakos weny brak:zawstydzona/y: no i bylismy na "wczasach" u tesciow:-D

reklama
А Ты по-русский говоришь елциа? Крутой фильм, интересно смотреть :-)

Do góry