reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozwój naszych kochanych pociech

reklama
Justynamika mój też całkiem niedawno potrafił tylko nieznacznie przesuwać się w tył i nic poza tym. Nowe umiejętności nabył niespodziewanie nagle ;) .
Właśnie to Jego pełzanie od razu skojarzyło mi się z małym żołnierzem :)) Z jednej strony cieszę się, że nabywa nowych umiejętności, ale zdrugiej bywa to troszkę męczące, bo oczywiście czołga się wszędzie tam gdzie nie bardzo Mu można i co chwila trzeba Go zaracać. Ech.... ale teraz to juz tak będzie ;))
Mysio pierwszy raz cos takiego widzę :))

Mysiochomis- ale fajnie to wygląda.. u nas mr. T to leń.. leżenie na brzuchu go strasznie męczy, więc postępy w tej pozycji pewnie będą opóźnione..

ale za to oficjalnie możemy stwierdzić, że mr. T siedzi:-):-)!!!!!
z ładną datą: 12.12.12.. :-D

A jak jest u was z pierwszymi slowami?? U nas padlo jakies 1.5 msc temu: BABA , niestety :p pojawilo sie juz NIE i mniej wyraznie MAMA :)

Mój mały ma duży zasób słów, mam wrażenie, że mowa jest u niego bardzo rozwinięta. Mówi mama, baba, tata, dada, buba, nie, dej, ej ti hehe ;) ale jak mówi mama - patrzy na mnie, jak pytam gdzie tata wyciąga rączki do Macka... Czasami, matko to głupie, ale zdarza mu się sensowne zdanie "powiedzieć", np. tata brrrum brrrum :eek::eek::eek:

A dzisiaj próbował przybrać pozycję do raczkowania - już już prawie klękał, ale jeszcze mu nie wychodziło ;) pewnie dlatego, że jeszcze niezbyt pewnie siedzi i się obala

Cześć dziewczyny,
dawno mnie nie było - postaram się częściej zaglądać.
Mój okruszek już siedzi od jakiś dwóch tygodni. Raczkować, raczkuje, czyli teraz najlepsza zabawa to uciekanie mamie i śmianie się jak mama goni. A od kilku dni "wchodzi" na leżaczek- bujaczek i tak stoi w pozycji pół zgiętej pokazując jednego ząbka w uśmiechu. Ale pamiętam, że pierwszy nie robił tego wszystkiego tak szybko więc każdy rozwija się własnym rytmem. A Adaś tak się szybko rozwija, że lekarze nie wierzą ile ma i zaglądają do książeczki sprawdzając datę urodzin :)
Pozdrawiam cieplutko

reklama
Marisamm gratulcje, data faktycznie ładna :)

Co do rozmów, to Hubert jak na razie w swoim języku cos tworzy. Nie mówi sylabami, tylko czasem Mu się zdarzy w tym Jego słowotoku.

Anik super, że już taki kumaty :))

Clue Wam również gratulujemy postępów, zaglądaj częściej.

A to mój okruszek z wczoraj. Do tej pory wspinał się tylko na mnie jak leżeliśmy sobie na dywanie czy na łóżku. Od paru dni próbuje o ławę się podeprzeć, ale Go zabieram, bo boję się, ze się uderzy (a ława to metal i szkło) albo do tyłu poleci. Wczoraj wyczaił, że w łóżeczku można za szczebelki się złapać ;)
DSC_7626.JPG

DSC_7631.JPG

Do góry