reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

moja kotka (która została u rodziców z racji alergii męża :-( :-( :-( :-( :-( ) nie jest taka wychowana jak Twoja, ale jak coś się jej robi czego ona nie lubi to ona ucieka. ale muszę zrobić tak jak Ty i zacząć Piotrusia uczyć głaskania

reklama
Nie chcę zapeszać,więc ciiii;).Ale chyba Al-kaida zabrała swojego talibka i oddała mi moją słodką córeczkę:))))!Od wczoraj wieczorem jest taka grzeczna,sama się bawi i cieszy przy tym,nawet gaworzyć zaczęła już inaczej,z taką bardziej zróżnicowaną intonacją...no,zmiana totalna...aha,no i przekeca się z plecków na brzuszek.Jestem w szoku,że wszystko tak nagle naraz.Więc to musiał byc skok:).Ida,może u Ciebie też wkrótce taka cudowna przemiana Inki nastąpi:)))).
Jak my mielismy kota i Maks go za bardzo męczył(był w wieku mniej- więcej naszych dzieciaczków),to kot po prostu sobie szedł odpocząć.Ale kwadrans nie minął,a kot juz z powrotem przy Maksiu podstawiał grzbiet do tarmoszenia:))).Dlatego nie ingerowałam- skoro obaj byli zadowoleni:).

Happybeti - u nas też jest poprawa w zachowaniu :-) Więc chyba skok ma się ku końcowi, chociaż jeszcze tak nie do końca wróciło do normy. Ale mamy duuuży rozwój zdolności werbalnych. Mały zaczął ładnie sylabizować i wymawia już sporo spółgłosek, bez czegoś włożonego do buzi (wcześniej spółgłoki były tylko ze smokiem lub gryzakiem lub palcem w buzi). No i dziś przypomniał sobie że umie obracać się z brzucha na plecy! :-D Ale się cieszę, bo już myślałam że zapomniał na amen :-D No i widzę też duży postęp w zdolnościach manualnych, lepiej operuje rączkami, a manewrowanie smoczkiem to już ma opracowane do perfekcji, obraca nim w rączkach, bez broblemu trafia od razu do buzi tą częścią którą chce, no i w ogóle widzę duży postęp w koordynacji rączek i nóżek. No i też mam wrażenie że on się jakiś taki mądrzejszy zrobił, bardziej kumaty :-)

Aha! No i idą mu górne jedynki. Dziś zobaczyłam już 2 białe kreseczki,ale jeszcze są pod skórą. No ale pewnie na dniach już mu się przebiją :-)

Ostatnia edycja:
a moja swiruska rozgadala sie tak ze powstrzymac nie mozna! gada do lamp, do zaslon, do nas i wszystko u niej nazywa sie OGGIE!!!! OGGIE GIIII gada non stopem ze buzior sie nie zamyka!!! noz masakra:))) chce pelzac ale jej nie wychodzi za bardzo w sie wscieka od razu jak mamusia jak cos nie po jej mysli.

happybeti to nie oni zabrali talibka, przetransportował się do Filipka..ehh zaczyna się chyba błeeeee

reklama
efa, lolisza gratuluje waszym malym mezczyznom, brawo!!!
dziulka ja mysle, ze Leane tak z przekory, co by mamusie troszke powkurzac i pewnie niedlugi uslyszysz wyczekiwane mama Oggie!:-)
happybeti powiedz jako okup dalas ;P
a u nas smiesznie, bo podalam malemu grzechotke, ulubiona zabawa, oj spadlo, podaj ;) i maz mowi do synka co sie mowi, a Patryk spojrzenie na niego, jekuje!!! wiem, ze to nie swidome, ale slodkie bylo
z nowych umiejetnosci to Patryk trenuje chwyt pensetowy czyli o paproszek podniesc i zjesc.

Do góry