reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dziulka,Sariska,Roxi- jak miło się czyta o sukcesach dzieciaczków:tak::-).A będzie jeszcze weselej:-D- pomyslcie,co bedzie,jak dzieci zaczna juz dobrze mówic i będą nas raczyć swoimi "mądrościami życiowymi":-D.Doczekac sie nie mogę tego etapu.I mam nadzieję,że wtedy jeszcze wszystkie bedziemy tu,by sie tym dzielić...:tak:

reklama
Sariska nasze "cześć" też jest CIEŚ :) Poza tym króluje "tam", "to", "daj", ostatnio też "dość" jak już nie chce jeść, i od 2 dni na okrągło "co to" i wiecznie co to i co to i pokazuje palcem o co mu chodzi a matka na okrągło po kolei, lampa, pies, telefon, pilot i dalej co to i co to...

Loliszka no to super......daj to u nas na porządku dziennym i tak wkoło tylko cos wzrokiem wychatczy i daj to, daj to. Ostatnio chciałam ja nauczyć mówić masz jak coś komuś daje, ale efekt jest taki, że daje coś komuś i mówi daj to hehe ;-). Na szczęście jeszcze nie pyta co to ;-).... A jak jej coś nie pasi to mówi nie albo ne ne ne lub nunu tak samo jak ja jak jej czegoś zabraniam ;-)

U nas jest "nie chcesz"- tzn. jak czegos nie chce,to kręci główką i mówi
"nie cieś":-D.Albo "juś"- czyli mam się zabierac i nie zawracać jej głowy jakims jedzeniem czy ubieraniem:-p

HAPPY zarabiscie:)))
LOLISZA niezle jaja:)))
SARISA z tym piesem to musi wygladac bosko:)))))

a Leane mi pokazuje cos co juz rozumie i wie ze misiu to misiu itp, to nieraz cos mi pokazuje specjalnie i patrzy sie na mnie zebym powiedziala jej to slowo :) wiec ostatnio jak dwa razy mi pokazuej to samo to jej odpowiadam w dwoch jezykach. a tak co ciagle gada gada gada...po sowjemu po dzidziusiowemu po mojemu po francuskiemu jak se umysli:))) aparatka z niej i tyle. "pralka" mowi po polsku bo krocej niz po francusku, kotek tez po polsku ( jej pierwsze slowo w wieku 7 mcy), a mama i tata to w nosie. jak bardzo chce zebym ja wziela to mowi " mememe" tak po cichutku z litoscia w glosie:))) a dzisiaj na moim wyrku jak wydurniala sie ze mna to jak zblizala sie do krawedzi to jej mowie " po franc. zeby tam nie szla bo spadnie, a ona siadla sobie i patrzy na podloge i grozi paluszkiem i mowi " nonono" :)) smialam sie rowno:)))

reklama
Ale ja też zauważyłam,że Amelce jakby sie "zmniejszyło" slownictwo."kotek" np. poszedł w odstawkę:-D.Chyba znów do siostry trzeba się wybrać,żeby sobie przypomniała:-D.Z drugiej strony widzę,że dużo nowych słów udaje jej się powtórzyć- ale to są "jednorazowe wybryki"- jak potem mówie "powiedz....",to nie mówi;-).W ogóle jak prosze,by coś powiedziała,to nie chce...tylko jak sama z siebie coś powie.Wczoraj np. ubierałam ją na spacer,tv jeszcze był włączony,oczywiście reklamy leciały.No i jedna z haslem "Zrób test...".Oczywiście usłyszałam"test".Ale jak prosiłam,żeby powtórzyła,to ni chuchu:-p

Do góry