reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

reklama
elwirka, mala mi - gratulacje

a moje dziecko na wakacjach tak się rozwinęło, że szok.
mówi juz sensownie "tak" i "nie", "daj". wchodzi sam na łóżko lub kanape.
no i zupelnie sam załapał do czego słuzy pilot :szok: jak tylko się do niego dorwie to siada przed telewizorem i wciska wszystkie guziki po kolei i patrzy co się zmienia.
nauczyl sie tez wieze włączac i jak akurat trafi, że gra muzyka to stoi i tańczy, a jak jest jakies gadanie to się drze dopóki nie przyjde i mu muzy nie włacze - meloman.
wczoraj go nauczyłam pokazywac, ze dobry obiadek - klepie sie po brzuchu i mówi "mmmmm"
a i jak tylko widzi, ze nakładam paste na szczoteczkę do zębów to "podspiewuje" oooo (bo zawsze mu śpiewam "szczotko szczotko hej szczoteczko o o o"):happy:

Kahaa to gratulacje i witaj w klubie mam dzieci sensownie używających pilota :-) mój od kilku miesięcy jak mu się przypomni o tv to idzie w poszukiwaniach pilota i go włącza i przerzuca kanały ;-) śmiechy mam, choć jak akurat chcę coś oglądać to jest mniej śmiesznie ;-) dobrze, że akurat mam dwa piloty pasujące do tv to się "prześcigujemy" w przełączaniu ;-)

gratuluje raczkow, kroczkow i umiejentnosci manulanych,
teraz to już będzie się mieć na baczności, bo maluchy tak szybko łapią, że hej,
Patryk ostatnio włączył mi ostatnio pralkę, zamknął bębęn i włączył pranie :-D
a co do kroczków to delej na etapie 3-5 kroczkówi i na 4 łapy bo szybciej

reklama
Leane tez sie rozwija:) dzisija poszlam do kociej miski, wziela kilka chrupek i zaniosla kotu do kosza gdzie spi!!! ja nigdy tego nei robilam i nei robie a ona zadbala o kotka. potem zasypala kotka swoimi misiami i pilkami ze kotek w koncu zwial do swojej dziupli w drapaku:)))
no ina buzie mowi cos w rodzaju PAPA i smiac mi sie chce bo znam powiedzonko " co do lapy to do papy":))) ogolnie jest gadula i rozrabiaka. jedynie dzisaj przedp oludnim mnei wnerwiala bo co chcila chciala zebym ja brala na rece i do okna ogladac jak "atko idze" czyli autko jedzie albo nei jedzie:)))a co do pilotwo to zabieramy na kilometry to od leane bo nam kiedys wlaczyla jezyk jakis dziwny obslugi dekodera i zesmy z moim oglupieli :)))

Do góry