reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Nice niekoniecznie 3 tygodnie, nim się obejrzysz a będzie już sam siedział.
Nasza córcia już siedzi sama dłużej, bez podtrzymywania, bez obkładania poduszkami i przy tym się już bawi. Najbardziej mnie zaskakuje to jak łapie równowagę w momentach zachwiania - silna dziewczyna :-) Także trzymam kciuki za Twojego synia :)

Doris dzięki, podobno tak jest, ale nie do końca :-)
Każde dziecko jest inne niezależnie od płci.

Ostatnia edycja:
reklama
kania to super! :-D

nasza młoda jak siedzi u nas na kolanach to bez podparcia plecków sama siedzi bawi sie itp ale sama bez nas na kocu czy łóżku to jeszcze jest niepewna i sie chwieje..

Dzis obiadek dawala Patrysiowi moja mama i tak mowi do niego, powiedz baba, baba bedzie karmila, na co Patryk - baba??? i caly dzien bylo jedno slowo BABA, BABA, BABA, jak go odlozylam do lozeczka to nie chial usnac i powtarzal BABA, BABA, BABA,
moja mama przeszczesliwa, maz zly, bo gdzies po drodze powinno byc przeciez TATA
mamy wiec trzy slowa: MAMA, AM, BABA :)
kania super, ze mala juz siedzi, wielkie gratki!

A moja Majka jakaś zacofana :/ póki co wczoraj zaczęła się przewracać z pleców na brzuszek. A mówi cały czas tata, titi, dada, baba i jak się zdenerwuje to płacząc się żali mówiąc bubububu :-) no i z grzechotkami nie ma problemu ale najlepsza zabawa to walenie w klawiaturę jak siedzi u mnie na kolanach. Mała forumowiczka rośnie :-)

moja Natalka już od samej ciąży,jak się położyła pod serduchem,to tak sobie leżała ,aż do porodu,nawet nie chciało się jej obracać,dlatego też urodziła się przez cc (położenie miednicowe)jedynym sygnałem ,że żyje i jest ok, to była wieczorna czkawka ,która dostawała zawsze wieczorem,mały leniuszek z niej był(po tatusiowi) hehe,ale od stycznia chodzimy na rehabilitacje bo miała problem z napięciem mięśniowym i myślę, ze jej to pomogło troszkę.
Cass jak Maja opanowała plecki-brzuszek to teraz będzie sie kulać parę dni,Natalka jak opanowała tą sztuke,to cały dzień leżała na macie i się kulała,ale niestety nie umie się odwrócić spowrotem,na plecki :p

Załączniki

• P1040344.jpg
    P1040344.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 33
reklama
elusia to fajnie że rehabilitacja przynosi efekty :tak: na pewno ani sie obejrzysz jak Twój leniuszek zamieni sie w małego wiercipiętę (czego wam z seruszka życzę) ;-) :-) ja wciąż pamiętam że jak tylko kładliśmy mała na brzuszku to od razu płakała, w ogóle nie chciała głowki podnosić a teraz szaleje po podłodze jak karaluszek (dziś małż tak ją nazywał :-) )

Do góry