reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny naszych pociech

Dziewczyny miałam jeszcze spytać czy Wasze dzieci reagują na Wasze twarze?
BO my jak sobie leżymy najczęściej, ja na jednym boczku, Wiktorek na drugim skierowani do siebie twarzami, to ja go smyram po pleckach albo po łówce, a on sobie coś mruczy i głaszcze i dotyka mnie po twarzy. Fajna sprawa...

reklama
LOLISZA Franio nieziemski:))) pompki cwiczyl??:))) swietny jest:))
MADELEIN moja Leane juz dawno maca moja gebule wl ozku, wklada mi raczki do ust szczypie za policzek,dotyka oczy lapie za wlosy (to uwielbia).

a powiem wam cos!! Leane w koncu zakumala obroty z brzuszka na plecy !!!! sama to robi nieraz tylko pokazuje jej komorke moja z jej zdjeciem nad glowa to sama sie majta, w nagrode dostaje brawo i potrzymac "dzidziusia" w raczkach. jesli chodzi o obroty na brzuszek to mowie- uciekaj, spadaj mloda i ja popycham lekko za plecki -zakumala juz jak sie obrocic i uklada odpowiednio nozki i raczki a najsmieszniejsze ze jak sie obroci na brzuch to zadziera nogi jakby do kolyski na brzuchu.

FROGG jak czytasz ten watek-te slimaki z Fishera co nasze dzieci maja -leane go od wczoraj caluje!!!! obslinione cale lustereczko i czy lezy na plecach czy brzuchu to wyciaga lapki do neigo i sie hihocze lub piszczy do niego.

Madi nasza Isia już od 2 miesiąca zapatrzona w nasze twarze :-) ona woli buzie od jakiejkolwiek zabawki, uwielbia dotykać miziać, lubi jak jej rączkami sobie zasłaniam oczy i robię "A kuku!" fajnie też dotyka swojego odbicia w lustrze jakby chciała sprawdzić czy to napewno jej buzia :-)

madi ja na to mówię : metoda na krecika :-D
no to wylęg kretów na wiosnę nastąpił:-Dmoja też tak ma:D:D:D

u nas tak: buźka jest ok, włoski mamy albo babci jeszcze fajniejsze, ale najnajnaj są........ paluszki!!!!!!!! i to nie jej własne, nasze!!!!!! wystarczy poruszyc nimi a młoda juz zapatrzona i włączone najwyższe obroty w trybach "ślinienie", "mundial" i "ryjek" - pierwszego trybu nie tłumaczę;P drugi to wymachy nóżkami i rączkami a'la Boruc, a ryjek to taka jej minka jak jest czymś zafascynowana;))))))))))

Lolisza super filmik! Malutki jest słodki :-)

Mój mały uwielbia mnie drapać, szczypać i ciągnąć za włosy ale lubi tez delikatnie dotykać twarzy :-) Ostatnio jak go rano wzięłam do nas do łóżka (spałam wtedy bardzo blisko niego) to jak się przebudził to potem położył się na boczku i łapał mnie za nos :-) chciał mamusie obudzić :-D uwielbia też nasze dłonie i palce :-) Zauwazyłam też że ostatnio bardziej niż zabawki interesuje go pilot od tv, aparat foto albo telefon komórkowy :-) Nauczył się też cmokać języczkiem i ustami :-D:-D Tylko za chiny nie chce mu się obracać :baffled: Ćwiczę z nim codziennie i już widzę że jest lepiej ale tak jak mówicie - każde dziecko rozwija się własnym tempem więc czekam na ten moment :-)

Lolisza, do nas też jak się wchodzi to tylko metek brakuje bo tak to ktoś by mógł sobie pomyśleć że wchodzi do mini ikei ;)))

Madlein
, u nas wszystko co ma twarz jest interesujące tzn wszelkie pluszaki, maskotki, zabawki etc. wszystko co ma oczka nosek i uśmiech ;))) A nasze twarze to najpierw byly do głaskania a teraz jak już sie dobrze zaznajomił to już nie jest taki delikatny i zrobił sobie z nas worki treningowe ;)

Ida, oj paluszki to u nas też największa frajda, już jak Patryś był mniejszy to żadna zabawka go tak nie interesowała jak moje dłonie, a teraz jak się podciąga do siadania to właściwie w jednym celu, nie żeby usiąść tylko żeby zjeść moje palce haha śmiesznie to wygląda :)))

a mój małż zapuścił sobie ostatnią taką niewielką bródke i synek stracił zainteresowanie ciąganiem mamusi za włosy na rzecz ciągania tatusia za brode :D polecam namówić mężów na poeksperymentowanie z owłosieniem na twarzy ... coby dzieci frajde miały :p

Madlein mój też reaguje na twarze, w ogóle to teraz to już mi cieżko wymyslic n co nie reaguje, ostatnio najbardziej reaguje na psa, na ogon...-chyba mu tam czerwoną kokarde zawiążę :)

E-lona, krzesło na pewno to, na nim podkładki pod tyłek nie pamietam nazwy ale skurczybyki drogie 2x tyle co krzesło
IKEA | Krzesła do jadalni | Krzesła do jadalni | STEFAN | Krzesło

Stół taki IKEA | Stoły | Maks. 10 miejsc | NORDEN | Stół

A meble kuchenne do zabudowy ststem Faktum z frontami Stat IKEA | Kuchnie do zabudowy | System FAKTUM/RATIONELL | FAKTUM | Szafka atj/półka/szuf/drzwi

A komody z serii Hemnes IKEA | Przechowywanie w sypialni | Komody | HEMNES | Komoda, 8 szuflad

reklama
LOLISZA - podejrzewam ze by cie przyjeli do pracy tam od razu:)))
ROXANNKA jak moja Leane dotknela nieogolonej geby tatusia to zrobila oczy "czemu on kluje??"

Do góry