reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

U nas samodzielne jedzenie nie wchodzi w grę, bo jak Mich nie byłby  głodny to zawsze ciekawiej jest dać jeść psom - rzuca na ziemie i w ciągu sekundy w kuchni kłębi się stado psów  :p a on jest zachwycony  ::) I tym sposobem muszę mu po kawałku pakować do buzi, a jak się bardzo zaprze to potrafi z buzi wyjąć i też rzucić...

reklama
no właśnie co z tymi rybami, pamiętam że czegoś tam nie wolno dawać, kurcze, co za skleroza...

Ryby najlepiej gotowane, duszone lub pieczone. W wedzonych zawarta jest wedzonka  :p i te substancje nazwe je smoliste podobno zawieraja wolne rodniki, dlatego wedzonych niet :)

A o jajkach to wyczytalam, ze w jadlospisie w drugim roku zycia moze dziecko ich jesc od 3 do 6 tygodniowo :) Maja duzo zelaza, fosforu i innych pierwiastkow a takze witaminki no i bialko! A bialko z jaj jest najlepiej przyswajane przez czlowieka, bo najbardziej sruktura zblizone do bialka ludzkiego :)

krzsiek lubi brzoskwinie i nektarynki je sam ale jak mu sie znudzi ro reszte rozgniata na podłodze albo meblach więc nie polecam jak ktoś ma nowe mieszkanko ;D :p

ja sie własnie troche przed tymi wakacjami stresuje bo u siostry to spoko ale u brata od Grzesia to wszystko wyciaciane ,wypolerowane a jak mój mały zbój w te mieszkanko wparuje to może być troszke zamieszania ::)
bede musiała wszedzie za nia biegac i pilnowac. Ludziłam sie że mała jeszcze tylko raczkowac bedzie to jakos dam rade a ona mi tu takie numery odstawia i pare dni przed wyjazdem zaczyna na nózkach ganiac ::)

ja też zawsze mam stresa jak ide gdzieś gdzie dzieci nie ma i nic nie odpoczywam ani się na takiej wizycie nie relaxuję bo tylko biegam za krzyskiem żeby tego nie ruszał tam nie wchodził a on jak na złość łapie wszystko to czego nie wolno
czasem wolę w domu zostac
inaczej jest u znajomych którzy mają małe dzieci bo u nich to normalka że dziecko coś pokruszy czy rozleje

reklama
dzisiaj na śniadanko Weronika zjadła całą duża krome chlebka pszennego z wędlinka . Do tej pory tylko bułeczki jadła a chleba nie chciała a dzisiaj jej zasmakował.

Do góry