reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

rozszerzanie diety maluszków

U nas samodzielne jedzenie nie wchodzi w grę, bo jak Mich nie byłby  głodny to zawsze ciekawiej jest dać jeść psom - rzuca na ziemie i w ciągu sekundy w kuchni kłębi się stado psów  :p a on jest zachwycony  ::) I tym sposobem muszę mu po kawałku pakować do buzi, a jak się bardzo zaprze to potrafi z buzi wyjąć i też rzucić...

reklama
no właśnie co z tymi rybami, pamiętam że czegoś tam nie wolno dawać, kurcze, co za skleroza...

Ryby najlepiej gotowane, duszone lub pieczone. W wedzonych zawarta jest wedzonka  :p i te substancje nazwe je smoliste podobno zawieraja wolne rodniki, dlatego wedzonych niet :)

A o jajkach to wyczytalam, ze w jadlospisie w drugim roku zycia moze dziecko ich jesc od 3 do 6 tygodniowo :) Maja duzo zelaza, fosforu i innych pierwiastkow a takze witaminki no i bialko! A bialko z jaj jest najlepiej przyswajane przez czlowieka, bo najbardziej sruktura zblizone do bialka ludzkiego :)

krzsiek lubi brzoskwinie i nektarynki je sam ale jak mu sie znudzi ro reszte rozgniata na podłodze albo meblach więc nie polecam jak ktoś ma nowe mieszkanko ;D :p

ja sie własnie troche przed tymi wakacjami stresuje bo u siostry to spoko ale u brata od Grzesia to wszystko wyciaciane ,wypolerowane a jak mój mały zbój w te mieszkanko wparuje to może być troszke zamieszania ::)
bede musiała wszedzie za nia biegac i pilnowac. Ludziłam sie że mała jeszcze tylko raczkowac bedzie to jakos dam rade a ona mi tu takie numery odstawia i pare dni przed wyjazdem zaczyna na nózkach ganiac ::)

ja też zawsze mam stresa jak ide gdzieś gdzie dzieci nie ma i nic nie odpoczywam ani się na takiej wizycie nie relaxuję bo tylko biegam za krzyskiem żeby tego nie ruszał tam nie wchodził a on jak na złość łapie wszystko to czego nie wolno
czasem wolę w domu zostac
inaczej jest u znajomych którzy mają małe dzieci bo u nich to normalka że dziecko coś pokruszy czy rozleje

reklama
dzisiaj na śniadanko Weronika zjadła całą duża krome chlebka pszennego z wędlinka . Do tej pory tylko bułeczki jadła a chleba nie chciała a dzisiaj jej zasmakował.

Do góry