reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

DASARIA jesteś boska z tym namaczaniem bułki !!!!!!!!
no kurcze, dziś troszkę skropiłam młodej kromeczkę i pokroiłam jak zwykle i wsunęła prawie całą !!! a pierwszą kromkę nieskropioną porozrzucała po mieszkaniu... !!! :-* :-* dzięki za pomysł ;D

reklama
e_mama pisze:
DASARIA jesteś boska z tym namaczaniem bułki !!!!!!!!
no kurcze, dziś troszkę skropiłam młodej kromeczkę i pokroiłam jak zwykle i wsunęła prawie całą !!! a pierwszą kromkę nieskropioną porozrzucała po mieszkaniu... !!! :-* :-* dzięki za pomysł ;D

;D bardzo proszę ;D :D :laugh:

A ja przyznam, że na to nie wpadłam ::) Dotychczas karmiłam małego tradycyjnie, robiłam kanapeczkę (chelebek naturalnie bez skórki) i dawałam mu do buźki. Gryzł "jak dorosły" :p i nie było problemu. Ale dzisiaj też wypróbuję sposób Dasarii i elfiko. Czas najwyższy zacząć lekcję samodzielnego jedzenia :)

Iwonko i jak poszło wprowadzanie samodzielnego jedzenia?
U nas sprawdza sie to wysmienicie i odkąd Weronika je sama zjada niemal każdy obiadek
wczoraj miała naobiadek takie coś
amae0.jpg

;D ;D ;D

Ewelinko na razie próbowałam z chlebkiem i szynkeczką, to szyneczka została zjedzona, chlebke nie :p Spróbuję jutro z obiadkiem, bo na dzis mam zupkę :)

Dziś Daria pierwszy raz jadła rybę,
a dokładnie makrelę wędzoną, pierwsze dwa kawałki z obrzydzeniem,
ale później zajadała ze smakiem ;D

u nas dzis byla połówka brzoskwini krzysiek jak zobaczył je w sklepie to sie tak darł ze mi wstyd było bo wyglądało jakbym dziecko głodziła z tydzien normalnie
smakowało mu baardzo ciekawe czy mu nic nie będzie, była też jajecznica na teflonie bez tłuszczu i bylo ok

no tak nie mam czasu na glowny watek
o pobocznych zapominam,a tu tyle fajnych pomyslow na zachecanie do jedzenia pociech
no nic po powrocie zaczynamy samodzielne jedzenie

i jajecznice sobie zrobimy na parze................mniam uwielbiam jajecznice ;)

a wolno podawać już całe jajko ? to znaczy z białkiem ?

no i słyszałam w jakimś programie o żywieniu dzieci, że nie powinno się podawać maluchom wędzonej ryby, jak już to pieczoną a najlepiej gotowaną... coś tam powstaje w tej rybie pod wpływem wędzenia co nie jest dobre dla dzieciaków...

Julka oprotestowała kanapeczki, na śniadanie wsuwa cały plaster albo dwa wędlinki drobiowej a potem najwyżej "zakąsza" to suchą piętką z bułki, taką do mamlania... Masła nie może jeść, znowu mamy jeden polik pokryty liszajem :(

reklama
Edytko jajo wolno już całe dwa razy w tygodniu
Weronika tez ostatnio tak je kanapki-szyneczka x2 sztuki a potem suchy kawałek bułki bo masło moze ale nie lubi

Do góry