reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

Ewelinko, u nas jest bardzo podobnie, więc nie wpadaj kochanie w tą depresję ;)
Korniszon uwielbia: mleko, danonki, słodycze, kanapki z wędliną, parówki lub takie małe kiełbaski ::) Nie lubi: obiadów, obiadów i obiadów :p Też staję na rzęsach z gotowaniem i jedyne, co u nas przechodzi, to naleśniki lub paróweczki z ziemniakiem. Na szczęście jeszcze warzywa ładnie zjada, ale też nie wszystkie. I też próbowałam tak rozłożyć karmienia, żeby zgłodniał do obiadu. Nic to nie dało. Podziobał, popluł i zaczął odstawiać histerie zmuszając mnie do wyjęcia go z fotelika ::) Myślę, że trzeba to przeczekać. To może być spowodowane zarówno jakims tam kolejnym etapem pod tytułem " niejadkowanie" albo upałami.

reklama
Z kolei Matej nie lubi świeżych owoców, no oczywiście oprócz jabłka i banana(ale te owoce to dla niemowlaków przecież :p :p ;) ;)). I tak arbuz, malina, jagoda, brzoskwinia, wiśnia, truskawka-to rarytaski nie dla niego.
Może to kwestia nowego smaku, więc bedziemy dlaje go przejkonywać ,że to jest smaczne (i zdrowe ;))

Moja Daria uwielbia brzoskwinię, a najbardziej w jak jest tylko obrana ze skórki, ale nie pokrojona na kawałki tylko w całości i Daria je ją tak "po dorosłemu" oczywiście przy mnie ;D :D :laugh:

Weronika nie lubi żadnych owoców, czasem kawałeczek bananka zje ale jest tego tyle co nic wiec sie nie liczy a wszystkimi innymi owocami pluje na kilometr ::)
no ale wczoraj raczyła zjeśc pulpeta i troche ziemniaków w sosie pomidorowym
pierwszy obiad zjedzony chyba od miesiąca ::)

no to brawo brawo!!!!!

Kuba wczoraj zjadl poraz pierwszy Danonka..................zobaczymy jakie beda efekty, narazie wszystko ok!

Joaska pisze:
no to brawo brawo!!!!!

Kuba wczoraj zjadl poraz pierwszy Danonka..................zobaczymy jakie beda efekty, narazie wszystko ok!

u nas własnie odkąd wprowadziliśmy te przeklęte danonki Weronika sie buntuje na inne jedzenie a danonki mogłaby cały dzień jesć ::)
teraz jej kupuje te mega danonki bo sie bardziej opłacaja niz te małe bo musiałam jej małe dwa na raz dawać inaczej był wrzask na cały dom ::)

elfiko pisze:
Joaska pisze:
no to brawo brawo!!!!!

u nas własnie odkąd wprowadziliśmy te przeklęte danonki Weronika sie buntuje na inne jedzenie a danonki mogłaby cały dzień jesć ::)
teraz jej kupuje te mega danonki bo sie bardziej opłacaja niz te małe bo musiałam jej małe dwa na raz dawać inaczej był wrzask na cały dom ::)

ja tez kupilam te duze...........zajadal, bananowe, a on uwielbia banany

Elfiko, u nas z danonkami identyczna historia ::) O jednym małym nie było mowy, musiały być dwa, bo inaczej histeria ::)

reklama
no a na przykład taki serek danio to cały potrafi zjeśc ale tylko waniliowy, inne smaki jej nie pasuja ::)

Do góry