reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

heheh
mój pewnie by zjadł pod warunkiem, że ja bym zjadła :) a ja za galaretką to nie bardzo jestem...
mojemu to jedynie nie trzeba pokazywać jak się piwo pije... to potrafi w każdych okolicznościach przyrody i w mam wrażenie w każdych ilościach :mad: :p

reklama
Ponieważ przechodzimy już na bebilon po roczku, czyli 3, mam pytanie do mamuś, które mają to już za sobą lub przed sobą- jak zmieniałyście mleczko? Czy również stopniowo, tak jak w przypadku dwójki, czy od razu przestawiłyście malca na trójkę? ???

my juz jedziemy na trojce od dwóch tygodni a wprowadzałam tak jakoś dziwnie. Najpierw dawałam przez 4 dni pól na pól dwójke z trójka a potem juz sama trójka,nie bawiłam sie w te wprowadzanie po miarce bo wydaje mi sie,że dzieciaki sa już duże ,jedzą prawie wszystko i to byłaby przesada.

Iwon pisze:
Ponieważ przechodzimy już na bebilon po roczku, czyli 3, mam pytanie do mamuś, które mają to już za sobą lub przed sobą- jak zmieniałyście mleczko? Czy również stopniowo, tak jak w przypadku dwójki, czy od razu przestawiłyście malca na trójkę? ???
Miałam końcówkę Bebilonu 2 i tylko raz zrobiłam małemu taką mieszankę 2 i 3, a potem od razu sama 3. Najlepsze jest to,że pediatra Mateja uważa tą zmianę mleka z 2 na 3 za "pic na wodę' :) niewiele znaczącą zmianę.
No ale zmieniliśmy..

my przechodziliśmy z ISOMIL2 (sojowe) na BEBILON3 stopniowo tzn.; na początku 2 razy dzinnie ISOMIl raz BEBILON, później 2 razy dziennie BEBILON raz ISOMIL to w sumie trwało jakieś 5 dni, a teraz już tylko BEBILON.
W związku z tym, że Daria była na mleku sojowym wolałam stopniowo przchodzic na BeBILON :).

Hi hi Dasaria i Ty to stopniowym nazywasz? ::) Ja jak przechodziłam z jednego mleka na drugie to miarkami zmniejszałam ilośc jednego mleka a zwiekszalam drugiego i np. jedna miarka bebilonu a trzy humany. potem dwie bebilonu i dwie humany itd. Ale ja to ze względu na bóle brzuszka u Weroniki tak robiłam pomalutku.

no a u nas nietolerancji na nabiał ciąg dalszy :(
po tych bakusiach kupka co prawda git ale na buzi wyskoczyły takie krostki liszajowate :(
Mam nadzieję, że zejdzie jej to paskudztwo do czwartku.
A już się pocieszałam, że będę mogła przejść z NANA HA na ten bebilon może, bo mam całą puszkę nie otwartą i nie mam co z nią zrobić. Nikt nie chce ode mnie kupić, ech...

reklama
a ja znowu powolutku wpadam w depresje z powodu jedzenia mojego dziecka. Ona wcale nie chce jesć owoców i warzyw a już o jakimkolwiek obiedzie moge zapomnieć.
weronika jadłaby tylko mleko,serki,chlebek z szynka i serem. No i oczywiście jakieś ciasteczka, chrupaczki
Juz jej nie daje niczego z tych rzeczy do pogryzania i np. jak rano zje kanapke o 7.30 to potem danonek o 11stej i dopiero 14.30 obiad a ona go nie je wcale. troszke spróbuje i wypluwa :-[ wszystko wypluwa. Juz jej gotuje takie cuda ze szok a ona dalej nie chce nic jesc. Ewentualnie da sobie wcisnąc jakies 150 ml rosołu z jajkiem ,To jest dosyc pożywne bo duzo tego jajka roztrzepuje w tym rosole ale przecież częsciej niz 2,3 razy w tygodniu nie moge jej tego dawac a poza tym tam nie ma jarzyn ani miesa bo jak cos dodam to juz nie zje wcale :-[
deserki to samo, wszelkiego rodzaju musy owocowe,surowe świeże owoce wszystko jest bee ::)
normalnie nie mam juz siły a jak kolejne danie ląduje w kublu to mnie szlak trafia

Do góry