reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

rozszerzanie diety maluszków

są święta a więc okazja do sprobowania nowych rzeczy :)

lekarka od kwietnia kazala nam zacząć wprowadzać produkty mleczne do diety
i tak: baardzo Mili smakują Bakusie biszkoptowe jak Weronice :)
serki homogenizowane waniliowe,co do Danonkow to....nie wiem.....chyba wole te serki co teraz jej daję

a od wczoraj świątecznie spróbowała sałatki jarzynowej,szynki gotowanej
i PIERWSZY raz dostała zajączka z czekolady który został poświęcony a ktorego dostala od matki chrzestnej

ja widze ze Mili to rowno z Kornelkiem idzie ;) tez wszystko wcina
jak idzie

reklama
u nas postępów dietowych brak, dzisiaj krzysiek dostał lekkiej biegunki (antybiotyk albo reakcja na infekcje) i musimy dietkke zaostrzyc czyli wycofujemy sie ze wszystkiego co moze rozwalniac, wiec z soczków owoców itp, ale to mam nadzieje szybko minie i zaczniemy probowac nowych rzeczy,
z nowosci to tylko był "dorosły" rosołek ale rozcieńczony pół na pół z wodą

Ja juz na calego daje Alusiowi grysik czyli kasze manne. Zupki jarzynowe zasypuje wlasnie kasza manna i kiedys zrobilma mu na gesto na wodzie tak do rosolu.
Dzisiaj sprobowal kilka lyzeczek grejfruta i krzywil sie starsznie, ale buzie otwieral po kolejna lyzeczke :laugh:
Odrobine czekolady tez juz mamy za soba, ale niestety Alusiowi po tym pokrzywka tez wychodzi. Nieduza bo kilka babli, ale lepiej dmuchac na zime. Ma miec robione testy i zobaczymy, co one wykarza.

u nas wczoraj debiut miał nasz obiadek (i to nie miksowany ! tylko gnieciony widelcem !) ziemniaczki ubite z brokułem, kawałek klopsika i sosik ! posmakowało

poniewaz krzysiek jutro kończy 9 miesiecy mam zamiar wprowadzac mu powoli glutenowe rzeczy tak na powaznie, moze jakies kluseczki moze kaszka manna, zobaczymy

jeszcze raz polecam ta kaszke manne na mleku z bobovity. Weronika nie lubi gestych kaszek i nigdy nie chciala jesc a odkad mamy ta manne to palaszuje ze hej.
Dodaje do niej czasami owockow albo polewam soczkiem i mamy deserek lub obiadek jak akurat moje dziecko nie chce zupki jesc ;D co nadal sie zdarza.

a z nowosci to dwa razy zrobilam weronice jajecznice na parze i nawet dosyc zjadla. Ona nie lubi jajek i nie chce zoltka jesc wcale wiec czasem tez zatrzepuje jej jajkiem rosolek .

dzisiaj mielismy premiere kaszki manny, ale nie bobovity bo u nas nie ma tylko takiej normalnej błyskawicznej, dodałam do zupki, i zostało wszystko zjedzone :)

kate332 pisze:
dzisiaj mielismy premiere kaszki manny, ale nie bobovity bo u nas nie ma tylko takiej normalnej błyskawicznej, dodałam do zupki, i zostało wszystko zjedzone :)

no to sie ciesze ;D ja tez dodaje do zupki tej zwykłej bo tamta z bobovity jest na mleku modyfikowanym wiec tylko jako samodzielny posiłek podaje.
No i daje do zupki tez ryż i czasem makaron nitki mocno rozgotowane.

reklama
a wczoraj rano na śniadanie krzysiek dostał od taty kawałek parówki, ja sie wkurzałam bo  to wiadomo sam tłuszcz, ami tez je rzadko jadamy a on dziecku...ale nic mu nie było  ::)

Do góry