reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

mój lekarz mówił żeby dawac np wędlinę czy ten ryż po to żeby dziecko nauczyło sie żuć pokarm, żeby wprowadzac coś co nie jest płynne czy papkowate

reklama
elfiko pisze:
Kate ja byłam u tego naszego alergologa i sie okazało że Weronika na mleko nie ma alergii i w sumie wszystkie testy wyszły ok i ta lekarka kazała mi tez już wszystko wprowadzać,mówiła o wedlinach, chleb,jogurty itp i ja sie bede stosować.
pomalutku ale już czas na duże zmiany ;D

Witam, sorry że się wtrącę, ale też jestem lipcową mamą i mam dziecko ze skazą białkową. Ale żadnych badań nie miałyśmy robionych, bo lekarze stwierdzili, że testy robi się, jak dziecko skończy 4 lata. Dlatego mam pytanie: jakie wy miałyście robione testy?

Basiu konkretnych testów na potwierdzenie tego że moja córka nie ma skazy białkowej rzeczywiście teraz nie wykonaja bo dziecko za małe ale mieliśmy test na tolerancje białka krowiego i na tolerancje laktozy. pobrali małej krew i te testy dwa tygodnie przeprowadzali a jeszcze wcześniej miała w postaci zastrzyku podany jakiś preparat który pomaga w przeprowadzeniu tego testu.

no i ruszyliśmy z rosołem ;D Weronika wypiła z butli 100 ml zupki na kurczaczku i warzywach ugotowanej , dodałam do smaku odrobine soli bo to bez smaku było. Smakowało jej bo piła że hej
do tego zjadła ziemniaka i marchewke ale nie zmiksowane tylko po kawałeczku sama ciumkała. Ciesze sie z tego bo to znaczyyże je juz większe kawałki a ja mam mniej roboty z miksowaniem.
Tylko amm problem- a mianowicie mięsko, jak mam je tak na sucho zmiksować? nie da sie bo sie klei i takie nitki sie robią a ona jeszcze nie ma zebów i nie pogryzie mieska bo to twardsze hmmm macie pomysł jak to rozwiazać?

czy któraś z Was kupuje mięsko dla dziecka w normalnym sklepie, nie ekologicznym czy jakimś innym zdrowym ???

i jakie mięsko dajecie ???

Mell, ja kupuję mięsko w normalnym sklepie, bo ekologicznych z mięsem w poblizu nie znalazłam. Daję co prawda tylko indyka na razie, ale żadnych negatywnych reakcji na to mięsko nie zauważyłam.

Kate332, ja próbowałam miksować mięso z odrobiną płynu, ale efekt też był mizerny niestety. Też się zastanawiam, czy jest jakiś inny sposób, żeby samo mięso zmiksować. Chyba, że trzeba więcej tego wywaru dać.

indyki (szczególnie) jak i kury mają podawaną chemie aby szybko się tuczyły,rosły

nie poleca sie dla dzieci takiego miesa ze zwykłego sklepu,dlatego ja tez nie mam innego i kupuje słoiczki
nie chce od małego podawac małej chemii

Mell, jeśli chcesz kupować w normalnym sklepie, to najlepiej cielęcinę i wołowinę

reklama
Do góry