reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

rozszerzanie diety maluszków

Mi udało się zmiksować mięsko z indyka z rosołkiem, w którym się gotował. Tylko rzeczywiście trzeba dodać więcej tego rosołu, bo inaczej same wióry. A potem można zagęścić dodając trochę kleiku kukurydzianego.
I do tego ziemniaczek i marchewka i prawdziwe drugie danie gotowe! :)

Mateuszkowi baaaardzo smakowało!

reklama
zmieniając temat

byłam dzis w sklepie i kupiłąm Mili deserki od 10 miesiecy,takie duze słoiki
bo małe kosztują 2,09zł a duzy jeszcze raz taki jak mały 2,99zł

zdziwiło mnie dlaczego pisze od 10 miesiaca bo składniki Mili juz takie jadła ???
a wiec :morela,winogrono i banan

jak myslicie o co w tym chodzi???

myśle ze proporcje są inne, spójrz na sklad procentowy, moze w tych od 10 mies jest wiecej np winogron albo cos w tym stylu

od wczoraj moja córcia skubie ze mna na śniadanie chlebek a jutro dostanie troszke kaszki manny do rosołku,
wczoraj dostała buraczka i te nocne sensacje to raczej po nim było tak juz wcześniej wiec burak odstawiam znowu.

Kupiłam tez sucharki i jak tylko kaszka sie przyjmie to bede jej sucharek z mlekiem ciaprac i to bedzie drugie sniadanko :)

Julia dziś będzie mieć buraka bo jeszcze nie jadła

a z normalnego jedzenia to jadła już: chleb, bułke, szynke, sernik, trochę sałatki jarzynowej, ciasto z jabłkami, czekolade, cukierka. piła normalną herbatę, ziemniaki i schab pieczony z mojego niedzielnego obiadu

tyle mi się przypomiało ::)

babeczki, czy Wy dajecie Maluchom do zupki kukurydze z puszki?????bo ja takowa posiadam i dodalabym Kubie ale nie wiem czy tak sie daje.........

Joaska pisze:
babeczki, czy Wy dajecie Maluchom do zupki kukurydze z puszki?????bo ja takowa posiadam i dodalabym Kubie ale nie wiem czy tak sie daje.........

tak z puszki, inne dziewczyny też z puszki, bo sama pytałam :p

a jak mam mrożoną to mrożoną daje

no i dziś był buraczek i chyba Juli smakowało bo zjadła wszystko

a wczoraj jej nie zmiksowałam zupy tylko widelcem rozdziabałam wszystko i Julia była zadowolona i warzywa i jajko - żółtko takiej jadła, ona chyba ma juz dość tycg papek

reklama
Melll pisze:
Joaska pisze:

tak z puszki, inne dziewczyny też z puszki, bo sama pytałam :p

a jak mam mrożoną to mrożoną daje

dzieki bardzo!!!!

ja tez zauwazylam ze Kuba woli juz takie bardziej dorosle jedzenie, dzisiaj mu tez dam takie rozmemlane widelcem!!!!

Do góry