reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

Mialam bebiko i bebilon. Czytalam, ze humana najmniej smierdzi ;) kaszki bovovity nam sie sprawdzily. Moglabym sprobowac z nestle, ale troche sie obawiam, bo teraz wszystko jest ok i nie chcialabym rewolucji :/

Pytam, bo nie wiem dokladnie ile zjada roczne dziecko. Cos tam czytalam w necie i wszedzie przewija sie butla z mm.

Dajac kleiki i kaszki utucze i zamule dzieciaka? ;) takie serki to nieglupi pomysl. Zawsze cos innego.

Mam jeszcze duzo czasu, ale waham sie czy przekonywac go na sile czy dac spokoj.

Mysle tez o zmianie mleka, ale nie wiem czy warto.

reklama
Makota, ja bym się na mm nie upierała. Powinien dostawać posiłki mleczne ale nie musi to być samo mleko. Kaszka na sniadanie i kolację wystarczy.

Kornea, zastanawiam się czy po pół h mogła taka reakcja wystąpić. Wtedy pokarm był jeszcze w żołądku raczej?.

Mój wydala zupki i jabłko, nie strawione, po ok 4 -5 h.Też za szybko przez niego przelatuje. Mam nadzieję,że to tyko reakcja po antybiotyku.

Dziewczyny podpowiedzcie mi kiedy dajecie owoce? Jako oddzielny posiłek, czy np dodajecie do kaszki? Ja mam problem czasowy nie bardzo wiem kiuefy podawać żeby nie było za dużo na raz. Zazwyczaj jadla14 obiad 16 deserek 17.30 mlkeko i potem kolo 20 mleko z kleikiem. Od jakiegoś czasu nie daje deserku o 16 tylko zamiast mleka o 17.30 robię Kleik z deserkiem. Nie wiem czy tak jest dobrze.

Limonko ja daję owoc z kaszką rano. Może gdy będzie starsza to jakoś to zmienię (więcej posiłków wprowadzę), a na razie tak mi pasuje. Kaszka na gęsto może zatwardzać, a owoc rozluźnia więc wynik jest neutralny.

Limonka, wcielo mi posta ;)

10 - kaszka z owocem lub bez
14-15 - obiadek
16-17 - owoc, czasami kleik z owocem

Jak jest terror, lub jestem poza domem w porze obiadku, daje marchewke z jablkien ok 16-17

Jak czytam co gotujecie to sama mam ochote zaczac...

Narazie mam pokazne zapasy sloiczkow do zuzycia

Ostatnia edycja:
Makota, warto wypróbować domowe obiadki bo dzieci czasem przyzwyczajają się do sloików i nie chca ich jeść.

Mój syn jak już nauczył się jeść to tylko słoiki. Wczoraj ugotowałam i nie tknął.:no:
Mam nadzieję,że mu przejdzie. Muszę trafić w jego gust :tak:

reklama
Makota myślałam że będzie dużo zachodu z tym gotowaniem, a jest spoko. Warzywa gotuje w małej ilości wody, potem blenduje, zageszczam kleikiem, dodaje oliwy/masła i żółtko lub kurczaka. Często wychodzi mi na dwa dni więc w słoiku w lodówce czeka. Nie jest wcale ciężko :)

Do góry