reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzanie diety dziecka

reklama
kleik jest z mąki kukurydzianej, a kasza z ziarna. I tak jak GiB napisała różnią się hmmm no tą konsystencją i sposobem przygotowania - kleik szybciej się robi :-) Ja dostałam kaszę kukurydzianą, więc kupiłam - jeszcze nie robiłam, więc nie wiem czy zostanę jej fanką :-p:-D

Kleik ryzowy bobovity teraz testujemy ale robie go na wodzie :/ i dodaje owoc skład: mąka ryzowa 99,99% wit B

A kaszka ryzowa ma skład : ryż 99,3%

Czyli kleik to zapychacz a kaszka bardziej konkret i jakaś wartość. Ja to tak rozumiem.

Adas nie chce pic mm. Teraz az tak specjalnie mi na tym nie zalezy, ale boje sie, ze jak wroce do pracy bedzie to samo

Jemu to mleko nie smakuje. Z butelki woda, sok, herbatka - bez problemu. Lyzeczka - musy/przeciery, kaszka, kleik, lekarstwa - bez problemu. Kleik i kaszke robie sa tym samym mleku...

Nie chce zmiemiac mleka, bo po tym wszystko jest ok.

Michalina - ja robie taki podwieczorek czasami. Kleik na wodzie i owoc.

Kleik do zageszczenia i lzejszy od kaszki - moim zdaniem, tak jak i Michaliny, kleik to taki zapychacz

Jakie owoce dajecie surowe?

Makota ja ucieram jabłko, banana lub gruszke i jest pycha, gdy dałam maliny to się krzywiła. Chcę spróbować jeszcze mango "świeże".
Dałam jej przedwczoraj mus ze słoika banan, jabłko i truskawka i czekam na reakcję. Jutro druga porcja.

reklama
Moja Ola nie.chciała mm, kaszki te gotowe dostawała i jadła, mleko pije od niedawna zwykle z kartonu. Po odstawieniu od cyca nie piła, jadła kasze, serki, sery, nie widziałam potrzeby jeszcze męczyć.ja mm

Do góry