reklama
malgorzatkar
Fanka BB :)
Makota dodaj mniej go, będzie mniej gęste i mniej wioraste
Gosia i Bartek
Pola nie wiem. Moze gruboscia ziarna. W sensie ze kleik bedzie bardziej "aksamitny".
Kornela krolik jest dla alergikow.
Kornela krolik jest dla alergikow.
haust
kleik jest z mąki kukurydzianej, a kasza z ziarna. I tak jak GiB napisała różnią się hmmm no tą konsystencją i sposobem przygotowania - kleik szybciej się robi :-) Ja dostałam kaszę kukurydzianą, więc kupiłam - jeszcze nie robiłam, więc nie wiem czy zostanę jej fanką
s.michalina
Kleik ryzowy bobovity teraz testujemy ale robie go na wodzie :/ i dodaje owoc skład: mąka ryzowa 99,99% wit B
A kaszka ryzowa ma skład : ryż 99,3%
Czyli kleik to zapychacz a kaszka bardziej konkret i jakaś wartość. Ja to tak rozumiem.
A kaszka ryzowa ma skład : ryż 99,3%
Czyli kleik to zapychacz a kaszka bardziej konkret i jakaś wartość. Ja to tak rozumiem.
makota89
Adas nie chce pic mm. Teraz az tak specjalnie mi na tym nie zalezy, ale boje sie, ze jak wroce do pracy bedzie to samo
Jemu to mleko nie smakuje. Z butelki woda, sok, herbatka - bez problemu. Lyzeczka - musy/przeciery, kaszka, kleik, lekarstwa - bez problemu. Kleik i kaszke robie sa tym samym mleku...
Nie chce zmiemiac mleka, bo po tym wszystko jest ok.
Michalina - ja robie taki podwieczorek czasami. Kleik na wodzie i owoc.
Kleik do zageszczenia i lzejszy od kaszki - moim zdaniem, tak jak i Michaliny, kleik to taki zapychacz
Jakie owoce dajecie surowe?
Jemu to mleko nie smakuje. Z butelki woda, sok, herbatka - bez problemu. Lyzeczka - musy/przeciery, kaszka, kleik, lekarstwa - bez problemu. Kleik i kaszke robie sa tym samym mleku...
Nie chce zmiemiac mleka, bo po tym wszystko jest ok.
Michalina - ja robie taki podwieczorek czasami. Kleik na wodzie i owoc.
Kleik do zageszczenia i lzejszy od kaszki - moim zdaniem, tak jak i Michaliny, kleik to taki zapychacz
Jakie owoce dajecie surowe?
Lilla My
Makota ja ucieram jabłko, banana lub gruszke i jest pycha, gdy dałam maliny to się krzywiła. Chcę spróbować jeszcze mango "świeże".
Dałam jej przedwczoraj mus ze słoika banan, jabłko i truskawka i czekam na reakcję. Jutro druga porcja.
Dałam jej przedwczoraj mus ze słoika banan, jabłko i truskawka i czekam na reakcję. Jutro druga porcja.
Gosia i Bartek
Makota czytalam o dzieciach, ktore nie chca mm. Mamy podaja im kaszki na mm.
elifit
Moderatorka
Makota jakie mleko dajesz? Wiele dzieci nie lubi smaku bebiko np moja Zuza.
reklama
malgorzatkar
Moja Ola nie.chciała mm, kaszki te gotowe dostawała i jadła, mleko pije od niedawna zwykle z kartonu. Po odstawieniu od cyca nie piła, jadła kasze, serki, sery, nie widziałam potrzeby jeszcze męczyć.ja mm