reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

Bosze,ja dzisiaj zIatałam całe miasto.
Widziałyscie gazetke promocyjną IidIa? Maja promocje na zupki,soczki i to w dobrych cenachnp. 3 zupki 190g za 7,49 Iub soki 4x300mI za 7,49.
Wpadałam zobaczy co mają i zrobiłam zapasik.MysIałam,ręce mi odpadna jak wracałam do domu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mamamatysia - podaj linka do tego balsamico jak możesz :happy2:(nie będę Moniq fatygowała..)

a co do słoiczków... to oświadczam Wam, ze od ponad miesiąca nie kupilam żadnego - sama narobiłam Jadze różniastego jedzonka i mam pozamrażane pojemniczki. Ale mimo wszystko chyba z ciekawości pojadę do tego Lidla i popatrze co oferują.

a co do słoiczków... to oświadczam Wam, ze od ponad miesiąca nie kupilam żadnego - sama narobiłam Jadze różniastego jedzonka i mam pozamrażane pojemniczki. Ale mimo wszystko chyba z ciekawości pojadę do tego Lidla i popatrze co oferują.

Ostatnia edycja:
Aga,ja tez mam gotowce zamrozone. Kupiłam słoiczki z jagnięcina i cieIęciną bo tego mięsa nie kupuje do domu.Kupiłam tez pomidorowa z indykiem bo Tomek bardzo ja Iubi.W sumie to jak gdzies jade to zawsze biore zupke kupną zeby sie nie bawic z przewozeniem i przechowywanie tej mrozonej.
Jak któras karmi maIuch mIekiem NAN to tez jest w dobrej cenie.

Aga,ja tez mam gotowce zamrozone. Kupiłam słoiczki z jagnięcina i cieIęciną bo tego mięsa nie kupuje do domu.Kupiłam tez pomidorowa z indykiem bo Tomek bardzo ja Iubi.W sumie to jak gdzies jade to zawsze biore zupke kupną zeby sie nie bawic z przewozeniem i przechowywanie tej mrozonej.

no wlaśnie jagnięcina i cielęcina... tego brakuje w moich sloiczkach. Pomidorówkę akurat mam swoją... w ogole moje pojemniczki bazują na drobiu.
Jutro chyba zrobię rybkę po grecku

Ja mam taka politykę- kupuję te słoiczki, których sama nie mogę "odtworzyć w domu"- np. jarzynki ze schabem ze śliwkami, bo nie mam śliwek (te ze słoiczkow są mało smaczne...), ale zazwyczaj kupuje krem z dyni- bo Iza to dyniożerca, a ja nie mam skąd zgarnąć dynię no i tak jak monika, ja nie kupuję ani jagnięciny, ani cielęciny, więc tego Izie nie zrobię, a jagnięcinkę Iza lubi... no i skądś muszę brać pomysły na nowe potrawy...

Kurcze, ale na tej żywności eko kase robią.. pooglądałam sobie tego linka od Mmatysia i żeby dla dzieci taki słoiczek z jabłkiem kosztował ponad 7 zł:szok: straszne!!!

A ja ostatnio stwierdziłam, że właśnie powinam się za cielęciną rozejrzeć i ugotować Nataszy jakieś jedzonko z cielęcinką... bo z kurczamiem czy indymiem to też gotuję... wczoraj gotowałam rosół to trochę dla Młodej odłożyłam i jadła wczoraj i jeszcze na dziś dla niej mam. No i makaronik jej ugotowałam. I wcinała, że ho ho!!!

u nas jeszcze na porządku dziennym jest chuda wołowinka- od wujka...a z ryb to Iza ma non stop dorsz/łosoś...ale ogladałam słoiczki i w serii włoskiej z Bobovity pojawia się już penne z tuńczykiem, to zobaczymy...

a ten temat to nie na rozszerzanie?

Ostatnia edycja:
reklama
A ja ostatnio stwierdziłam, że właśnie powinam się za cielęciną rozejrzeć i ugotować Nataszy jakieś jedzonko z cielęcinką... bo z kurczamiem czy indymiem to też gotuję... wczoraj gotowałam rosół to trochę dla Młodej odłożyłam i jadła wczoraj i jeszcze na dziś dla niej mam. No i makaronik jej ugotowałam. I wcinała, że ho ho!!!
Marzenko ja cielecinke kupuje w "Piotrze i Pawle" na Bażantowie.Właśnie sie zastanawiam czy dzisiaj się tam nie wybiorę .W lodówce za dużo nie mam(tylko ciasta bo Adaś ma dzisiaj urodziny:sorry2:) a mam smaka na truskawki no i może coś włoskiego na kolacyjkę

Do góry