reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

jolu
ale ja ze sloiczków bezmięsnych już wszystko jej podaję :tak: Po prostu taki jest wybór ograniczony (więcej warzywek nie ma) Te słoiczki są mało ciekawe są. Hipp ma tylko jedną wielowarzywną zupkę bez mięsa. I taką daję.
Jeśli chodzi o własne gotowanie - ja nie mam dostępu do takich organicznych warzywek jak groszek, szpinak, brokuły. Tylko marchew, jabłko, seler, pietruszka :sorry:

Też już chciałam mięsko podać, ale wszędzie piszą żeby wprowadzić dopiero po miesiącu jedzenia warzywek (i tak też mówi moja pani dr)

Monia to fakt tymi cenami. Albo herbatniki za 10 pln (kilka sztuk). Przesada :eek:

reklama
jolu
ale ja ze sloiczków bezmięsnych już wszystko jej podaję :tak: Po prostu taki jest wybór ograniczony (więcej warzywek nie ma) Te słoiczki są mało ciekawe są. Hipp ma tylko jedną wielowarzywną zupkę bez mięsa. I taką daję.
Jeśli chodzi o własne gotowanie - ja nie mam dostępu do takich organicznych warzywek jak groszek, szpinak, brokuły. Tylko marchew, jabłko, seler, pietruszka :sorry:

Też już chciałam mięsko podać, ale wszędzie piszą żeby wprowadzić dopiero po miesiącu jedzenia warzywek (i tak też mówi moja pani dr)

Monia to fakt tymi cenami. Albo herbatniki za 10 pln (kilka sztuk). Przesada :eek:

A ja myslalam ze to u nas jest maly wybor sloiczkow bo jak bylam w Polsce to tam sie polki uginaly....:shocked2:

Moni ja dawalam szpinak normalny...groszek coprawda mam mrozony ale wlasnie organic no i udalo mi sie dostac mrozona kukurydze tez organic....
z takimi podsatwowymi jak kalafior, por, brokul, pomidory czy papryka to nie mam problemow.....

U nas pani doktor powiedziala ze wprowadzanie produktow powinno sie zaczac warzywkami a skonczyc mieskiem i wszystko powinno sie zamknac w ciagu miesiaca...czwarty tydzien "nowosci "to miesko....:tak:

Mamamatysia..oj nawet nie wiesz jak ja sie ciesze ze cos Fifiemu smakuje cos z moich propozycji....:-)

a wogole to musze wstawic dwa nowe przepisy...oczywiscie wyprobowane.....
Schabik (lub poledwiczka) po karaibsku.....
a drugi to Kurczak z morelka i jabluszkiem ( nasz angielski odpowiednik to orchard chicken).....naprawde super....

A za te jogurty co ja kupuje place 1.49f
Jolu właśnie miałam cie prosić o nowe przepisy.Jedziemy głównie na twoich przepisach:-);-).Filip polubił domowe jedzonko:tak::tak::tak:

U nas pani doktor powiedziala ze wprowadzanie produktow powinno sie zaczac warzywkami a skonczyc mieskiem i wszystko powinno sie zamknac w ciagu miesiaca...czwarty tydzien "nowosci "to miesko....:tak:

:tak::tak::tak: U NAS TEZ TAK POWIEDZIALA :tak: tylko ze jezeli dziecko wczesniej zaczynamy dokarmiac 4-5 miesiac, to wtedy mamy czas na nowosci i ze mozna rozlozyc to w dluzszym terminie :-)

Jolu, w sumie nasza lekarka też tak mówiła ale skoro trzeba każdy produkt dawać ok 5 dni to chyba nie sposób wszytsko wprowadzić w 4 tyg :sorry::eek:
A ten Twój przepis na szpinak jest super... tylko ze ja nie mam jakiego mleka dodać... właśnie mi sie wydaje że ten szpinak dzieki mleku jest smaczniejszy....

Co do szpinaku, to troche mnie pocieszyłyście!:happy: Prawde mówiąc lekko spanikowałam jak Hanka zrobiła sie cała czerwona i zaczęło jej sie cofac tym szpinakiem! Musiałam ją szybko przewiesić głową na dół żeby odetchnęła:confused2: Mam jeszcze jeden słoik Bobovity tego szpinaku ale chyba poczeka na lepsze czasy. Szpinak Hippa też mam ale sierota nie sprawdziłam ze zawiera mleko :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Jolu, w sumie nasza lekarka też tak mówiła ale skoro trzeba każdy produkt dawać ok 5 dni to chyba nie sposób wszytsko wprowadzić w 4 tyg :sorry::eek:
A ten Twój przepis na szpinak jest super... tylko ze ja nie mam jakiego mleka dodać... właśnie mi sie wydaje że ten szpinak dzieki mleku jest smaczniejszy....

Co do szpinaku, to troche mnie pocieszyłyście!:happy: Prawde mówiąc lekko spanikowałam jak Hanka zrobiła sie cała czerwona i zaczęło jej sie cofac tym szpinakiem! Musiałam ją szybko przewiesić głową na dół żeby odetchnęła:confused2: Mam jeszcze jeden słoik Bobovity tego szpinaku ale chyba poczeka na lepsze czasy. Szpinak Hippa też mam ale sierota nie sprawdziłam ze zawiera mleko :zawstydzona/y:

Kasiu...nie mam zadnego problemu w tym zebys zamiast sztucznego mleczka dodala tam swoje mleczko.....tez tak mozna....:-)...sprobuj...:tak::tak:

Mamamatysia....och z przyjemnoscia ..:-).moze dzis wieczorkiem lub jutro mi sie uda......dzis jestem sama....:-(

Dziewczynki mam takie pytanie odnosnie jajeczek..,;-) jakie dajecie dzieciaczkom,normalne ze sklepu czy kupujecie ekologiczne??? My kupujemy takie co maja 0 na poczatku,tzn. chowu ekologicznego,ale ciezko jest u nas je dostac i powiem szczerze ze nie wiem czy nie przesadzam w tej kwestii:sorry:

Dziewczynki mam takie pytanie odnosnie jajeczek..,;-) jakie dajecie dzieciaczkom,normalne ze sklepu czy kupujecie ekologiczne??? My kupujemy takie co maja 0 na poczatku,tzn. chowu ekologicznego,ale ciezko jest u nas je dostac i powiem szczerze ze nie wiem czy nie przesadzam w tej kwestii:sorry:

Roxy..... ja tez daje ekologiczne...u nas to sa free range plus organic.....i szczerze mowiac narazie zostane przy nich bo uwazam ze jajko to jest jajko i na pewno jest roznica miedzy takim od kur hodowanych na farmach a takiej kurki ktora sama sobie chodzi i sam sobie trawke dziobie.....
A gdy bede w Polsce to mama ma znajoma ktora ma swoje kurki to od niej bede kupywac...:tak:

Ja daję wiejskie z hodowli mojej koleżanki.Co tydzień 20 szt świeżych jaj:-).Ale gdybym nie miała dostępu to pewnie kupowałabym na targu/bazarku.

reklama
Dzieki dziewczyny:-) juz myslalam ze mi odbija;-) pewnie, gdybym nie miala dostepu do ekologicznych tez bym kupila zwykle ale jezeli moge to czemu nie:sorry::sorry::sorry:

Do góry