reklama
tsarina
MamaPower!
z jogurcikami jest lipa, misiowe to Iza je tylko jagodowy i gruszkowy, z bobovity banan i brzoskwinia, z hippa tylko jadła na razie jogurt z morelami- a ceny koszmarne... w ogóle, to Iza Mirka obraziła się na maliny- jogurt ble, kaszka ble, soczek ble...
a ja pisze, bo znajoma opowiadała o przepisie na "delicje bez czekolady" dla najmłodszych, to ciasteczka z owocami, takie do pochrupania- słyszałyście kiedyś o tym? kruszy się pierwsze ciasteczka, miesza z masłem, wykłada tym dno foremek na małe babeczki a na wierzch przesmażone owoce- bez cukru, na samej wodzie, potem się to tylko piecze i takie daje dzieciom... no brzmi kusząco- od razu pisze, dla naszych brzdąców jeszcze za wcześnie, tylko mnie to zaciekawiło...
a ja pisze, bo znajoma opowiadała o przepisie na "delicje bez czekolady" dla najmłodszych, to ciasteczka z owocami, takie do pochrupania- słyszałyście kiedyś o tym? kruszy się pierwsze ciasteczka, miesza z masłem, wykłada tym dno foremek na małe babeczki a na wierzch przesmażone owoce- bez cukru, na samej wodzie, potem się to tylko piecze i takie daje dzieciom... no brzmi kusząco- od razu pisze, dla naszych brzdąców jeszcze za wcześnie, tylko mnie to zaciekawiło...
monika1977
Fanka BB :)
Ja tez daje wiejskie jajka. Sąsiadka mojej mamy ma kurki i zawsze daje mi dIa dzieciaków.
asiunia18313
Początkująca w BB
Dziewczyny mam pytanko. Moja mała ma 7 mieesięcy i jej głównym daniem jest cyc, są dni, że wogóle nie chce nic innego, próbuje jej podawać jogurciki, kaszki itd, ale ona trochę pomimle i po jedzeniu, a co do cherbatek lub soczków to, to samo, z butelki nie chce pić, a łyżeczką to więcej wyplówa. Myślicie że je za mało, czy poprostu jej tyle wystarcza?
malinka009
Fanka BB :)
asiunia a co pediatra na to ??? jak z wagą córeczki ??? trochę trudno mi odpowiedzieć bo my od 4,5miesiąca na butelce może się wypowiedzą mamy które jeszcze cyckują ale moje zdanie jest takie- jeśli waga córy jest ok to widocznie Twoje mleko jej wystarcza ale na tym etapie chyba ważne jest urozmaicenie diety o warzywka i owoce.A kaszki robisz na swoim mleku ???
basia-lila
majowa mama 09'
ile jedza teraz Wasze maluchy ?? (ponad 7ms) ?? Mam wrazenie ze moja lili je troszke malo
M
Marzena80
Gość
rano po przebudzeniu (różne to bywa czasmi 6.00, a czasmi 8.00) mleko 120 mlile jedza teraz Wasze maluchy ?? (ponad 7ms) ?? Mam wrazenie ze moja lili je troszke malo
10.00-11.00 kaszka na gęsto (ze 120 ml mleka lub wody)
13.00-14.00 obiadek
15.00-15.300 deserek
17.00-17.30 mleko 120 ml
19.30-20.30 mleko 180 ml z kaszką
Więc jadłospis Nadusi wygląda tak;-)
6.00 200 ml mleczka
10.00 kaszka kukurydziana ok120 z połową sloiczka owoców
12.00 jogurcik z ciasteczkiem hippa,daje 1,5 albo 2 ciastka
13.00-14.00 obiadek
17.00 kaszka kukurydziana ok120 z drugą połową słoiczka owoców albo kaszka hipp na dobranoc
20.00-21.30 150-200ml mleczka
W ciągu dnia pije soczki albo herbatke,jeszcze dostaje bananka,albo mandarynke jak ja jem(bardzo lubi) ostatnio daje jej coraz więcej rzeczy do skosztowania
6.00 200 ml mleczka
10.00 kaszka kukurydziana ok120 z połową sloiczka owoców
12.00 jogurcik z ciasteczkiem hippa,daje 1,5 albo 2 ciastka
13.00-14.00 obiadek
17.00 kaszka kukurydziana ok120 z drugą połową słoiczka owoców albo kaszka hipp na dobranoc
20.00-21.30 150-200ml mleczka
W ciągu dnia pije soczki albo herbatke,jeszcze dostaje bananka,albo mandarynke jak ja jem(bardzo lubi) ostatnio daje jej coraz więcej rzeczy do skosztowania
Witajcie. A mój maluszek uwielbia kaszki ale nielubi zupek tych ze słoiczka i gotowanych, nie przepada z a deserkami, soczkami i herbatkami co robić żeby je polubił?? A je wszystko już od 4 miesiąca a karmiony jest od początku butelką teraz ma 8 miesięcy. Może macie jakieś rady.:-(
reklama
Blondi
Na deserki sposób jest taki żeby mieszać te słoiczkowe z kaszką właście. Skoro dziecko kaszki lubi to na pewno deserek w niej przejdzie.
A z obiadkami? Cóż ... Może warto popróbować różne rzeczy (chociaż zapewne to robiłaś). Gerber ma taką linię słoiczków "lazania warzywna" "spaghetti z czymś tam" itp Te dania są charakterne, mają smaczek taki że samemu chce się zjeść no i fajne dodatki (np żółty ser). Może coś takiego by małemu przysmakowało.
A próbowałaś sama robić obiadki. Wiesz, takie domowe gotowane warzywka są naprawdę super. Do tego robi się je prosto i szybko. Gotujesz w kosteczkę pokrojone marchewkę, selera, ziemniaczka, pietruszkę, dodajesz troszkę koperku i miksujesz. Mniam. Oczywiście można dodać swoje gotowane mięsko. I przed podaniem jakiś tłuszczyk (masło, oliwę) no i żółtko
Powodzenia
Na deserki sposób jest taki żeby mieszać te słoiczkowe z kaszką właście. Skoro dziecko kaszki lubi to na pewno deserek w niej przejdzie.
A z obiadkami? Cóż ... Może warto popróbować różne rzeczy (chociaż zapewne to robiłaś). Gerber ma taką linię słoiczków "lazania warzywna" "spaghetti z czymś tam" itp Te dania są charakterne, mają smaczek taki że samemu chce się zjeść no i fajne dodatki (np żółty ser). Może coś takiego by małemu przysmakowało.
A próbowałaś sama robić obiadki. Wiesz, takie domowe gotowane warzywka są naprawdę super. Do tego robi się je prosto i szybko. Gotujesz w kosteczkę pokrojone marchewkę, selera, ziemniaczka, pietruszkę, dodajesz troszkę koperku i miksujesz. Mniam. Oczywiście można dodać swoje gotowane mięsko. I przed podaniem jakiś tłuszczyk (masło, oliwę) no i żółtko
Powodzenia