reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
u mnie tak przed snem ( 20-21) ale nie zawsze ,czasem nie chce nic wiec ja nigdy prznigdy o nie zmuszam.

zazwyczaj chce kanapkę z serem,parówke lub serek.

u nas na kolację jest kanapka, parówka, grzanka (z dżemem lub serkiem), tost, jajko...
a jedzą ok.19:20 (po kąpieli i oglądają bajkę)

Dziunka u mnie Igor zdarza sie ze juz zasypa i woła ze jednak chce np kanapke to mu robie i tez je w łożku :-) kto by tam chciał siedziec w kuchni o tej porze:-D

moja Martynka kolację je różnie - między 18 a 19.30 zależy o której zawoła i jeżeli jest to po 19 to też je w łóżku, bo jest już po kąpaniu :-Di dokładnie Cleo kto tam o takiej porze siedziałby w kuchni jak w łóżku przyjemnie i w dodatku jeszcze w tv lecą bajki :-)
A a pro po bajek to ile czasu dziennie Wasze dzieci spędzają przed tv? ostatnio oglądałam "super nianię" i tam mówiła, że maks 20 minut dziennie. Martyna ogląda więcej! czasem jest to godzina, czasem dwie, ale oczywiście nie jednym ciągiem!

Moje siedzą każda w swoim łóżku, między łóżkami stolik z jedzonkiem, w tv bajka i tak sobie tam zajadają:tak: Bo obiad to jemy i o 18-19 czasem a i tak muszą się czymś dopchać na dobranoc.

edit. Moje głównie wieczorem jak już w łóżkach są. W dzień coś tam sobie Asia włącza ale rzadko ogląda...raczej muzyka lub bajki do sluchania lecą a młoda się w tym czasie bawi.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie w sypialni nie ma TV, jest komoda i wielkie łóżko.
Kolację Oli je różnie, przeważnie 18-20 zależy o której wstał i o której idzie spać. Teraz mamy rytm wstawania ok 7, więc i Oli kładzie sie wczesniej do łóżka 19-20.
Po kolacji idziemy do kapieli a potem do sypialni, gdzie sa tylko bajki czytane. Oli wie, że po kąpaniu smiga do sypialni i biegania po domu w piżamie nie ma. Czytamy zawsze ok 1h wieczorem, chyba ze mały padnie wcześniej.

Do góry