jola466
Majowe mamy'09
A w ogóle to zamierzałam jutro dać zemłanego (przeze mnie a potem męża ... może jeszcze kota) kotleta od obiadu. Myślicie że jej podejdzie ?
Fuuuuuuuj .......mysle ze sie jeszcze wstrzymaj....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A w ogóle to zamierzałam jutro dać zemłanego (przeze mnie a potem męża ... może jeszcze kota) kotleta od obiadu. Myślicie że jej podejdzie ?
No wiec reakcja mojej malej na szpinak byla dokladnie taka sama jak Twojej,juz wiecej jej nie dalam. Nie wiem moze powinnam sprobowac ale nie mam odwagi,zreszta jak ja bylam mala to nienawidzilam szpinaku i ona tez ma prawo nie lubic Nie wszystko musza jesc,zreszta z brokulami mialam to samoHej,
my z Hanką mamy od dziś nowe wytyczne jeśli chodzi o jedzonko! hania je nowości od 3-4 tygodni i na razie tylko jadła ziemniaka, marchew, dynie, jabkło i brzoskwinie. Poza tym kleik ryżowy i kukurydziany... no i chrupki kukurydziane ;-)
Teraz musze jej dać kasze manną (do tej pory jakoś mi nie szło a powinno sie ja dac do 6 mies chyba) poza tym lekarka powiedziała że za ok tydzien- dwa mamy zacząć dawać mieso! Ja myślałam że teraz zaczne dopiero podawac zupki bo na razie tylko dwu składnikowe obiadki dawałam a tu już mieso??? No ale podobno to dość ważne z uwagi na żelazo...
Z racji podejrzenia o skaze Hania na zakazaną cielecine - mam kupic indyka lub królika...
Ach! zapomniałam sie zapytać jak Wasze dzieci tolerują szpinak??? Bo ja raz chciałam Hani dać słoiczek ziemniak ze szpiankiem ale ona miała po tym odruch wymiotny i zaczela sie ksztusić!:-( Wywaliłam reszte bo sie przeraziłam że sie dziecko udusi
Fakt cena tych jogurtów to masakraNadia wcina jogurty juz 3 tygodnie i jest wszystko gittylko my nie cycowe;-)
Lubi te z hippa i misiowy jogurcik,dodaje do nich ciastko z hippa rozmoczone i podaje przed poludniem,mniaaam:-)
Jednym mankamentem tych jogurcikow to jest cena,4 misiowe jogurciki kosztuja u nas 11 zl no ale.....:-)
Filip ciężko tolerwał szpinak z ziemniakami(niewazne czy bobovity czy hippa).Hej,
Ach! zapomniałam sie zapytać jak Wasze dzieci tolerują szpinak??? Bo ja raz chciałam Hani dać słoiczek ziemniak ze szpiankiem ale ona miała po tym odruch wymiotny i zaczela sie ksztusić!:-( Wywaliłam reszte bo sie przeraziłam że sie dziecko udusi
Hej,
my z Hanką mamy od dziś nowe wytyczne jeśli chodzi o jedzonko! hania je nowości od 3-4 tygodni i na razie tylko jadła ziemniaka, marchew, dynie, jabkło i brzoskwinie. Poza tym kleik ryżowy i kukurydziany... no i chrupki kukurydziane ;-)
Teraz musze jej dać kasze manną (do tej pory jakoś mi nie szło a powinno sie ja dac do 6 mies chyba) poza tym lekarka powiedziała że za ok tydzien- dwa mamy zacząć dawać mieso! Ja myślałam że teraz zaczne dopiero podawac zupki bo na razie tylko dwu składnikowe obiadki dawałam a tu już mieso??? No ale podobno to dość ważne z uwagi na żelazo...
Z racji podejrzenia o skaze Hania na zakazaną cielecine - mam kupic indyka lub królika...