reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

chociaż pytanie jest do joli to pozwolę sobie odpowiedzieć częściowo. Iza już drugi tydzień je jogurciki po 6 mc z nestle i bobovity. Lubi każdy z wyjątkiem malinowego. Można je wprowadzać po 6 mc, pod warunkiem, że nie ma alergii ma mleko krowie

no wlasnie sie zastanawialam bo czytalam ze mleko krowie dopiero od roku mozna wprowadzic... bylam w bledzie ?:confused2:

reklama
A TY MONIQSAN zaczniesz dawac jogurty niedlugo... ?? bo wiem ze my mniej wiecej w tym samym czasie zaczelysmy dokarmiac dziewczynki :-)

Na razie Lili dostaje na obiad słoiczki warzywne(dynia+ziemniak, marchewka+ziemniak, zupka jarzynowa, marchewka+ryż) Mięska jeszcze nie dałam.
A na podwieczorek kaszkę mleczno ryżową z owockami ze słoiczka (samo jabłko, jabłko+morele, jabłko+jagody, jabłko+gruszka)
Kiedyś myślałam że tych słoiczków to taki wielki wybór. Guzik prawda.
Sama nie wiem czy dobrze robię.
Czy dobrze że jeszcze nie daję mięsa, albo że daję kaszkę. Moja pediatra nic nie mówi, poza tym żeby bardzo powoli wszystko wprowadzać i czekać nawet kilka dni po podaniu nowości :eek:

Co do jogurtów, to kupiłam wczoraj dwa słoiczki hipp, jakieś owocki plu jogurt. I mam je zamiar za kilka dni podać :tak:

Poza tym non stop cyculek (ukochany), żadnego picia, bo niekapka nie toleruje i tego co w nim :sorry:

Na razie Lili dostaje na obiad słoiczki warzywne(dynia+ziemniak, marchewka+ziemniak, zupka jarzynowa, marchewka+ryż) Mięska jeszcze nie dałam.
A na podwieczorek kaszkę mleczno ryżową z owockami ze słoiczka (samo jabłko, jabłko+morele, jabłko+jagody, jabłko+gruszka)
Kiedyś myślałam że tych słoiczków to taki wielki wybór. Guzik prawda.
Sama nie wiem czy dobrze robię.
Czy dobrze że jeszcze nie daję mięsa, albo że daję kaszkę. Moja pediatra nic nie mówi, poza tym żeby bardzo powoli wszystko wprowadzać i czekać nawet kilka dni po podaniu nowości :eek:

Co do jogurtów, to kupiłam wczoraj dwa słoiczki hipp, jakieś owocki plu jogurt. I mam je zamiar za kilka dni podać :tak:

Poza tym non stop cyculek (ukochany), żadnego picia, bo niekapka nie toleruje i tego co w nim :sorry:
Ja bym najpierw wprowadziła prosty jogurt z jednym owocem np maliną,czy jagodą) i zobaczysz jak Lila je toleruje.Po tych z Hippa Filip na początku wymiotował (mają bardzo bogaty skład:sorry:)po Misiowych jeszcze się nie zdarzyło.

Ja bym najpierw wprowadziła prosty jogurt z jednym owocem np maliną,czy jagodą) i zobaczysz jak Lila je toleruje.Po tych z Hippa Filip na początku wymiotował (mają bardzo bogaty skład:sorry:)po Misiowych jeszcze się nie zdarzyło.

Ale to jest jogurt+morela :eek:
Myślisz że ten też zły? :confused2:
Poczekam w takim razie z podaniem :sorry:

A w ogóle to zamierzałam jutro dać zemłanego (przeze mnie a potem męża ... może jeszcze kota) kotleta od obiadu. Myślicie że jej podejdzie ? :rofl2::rofl2::rofl2:

Mój Tomi nie bardzo chce jesć jogurty. Kupiłam w słoiczkach z owocami i ten misioy aIe żaden mu nie podpasował.Dobrze,ze mają długą datę to poczekaja na Iepsze czasy.

reklama
TSARINA JOLA macie racje nie podam jeszcze tego sloiczka, za duzo nowosci chociaz gluten mamy juz wprowadzony :-) wolalam sie upewnic bo czasem wielka ze mnie panikara...
JOLU i do ciebie jeszcze pyt ad jogurtow... po jakim czasie go wprowadzilas i jakie kupujesz? polskie czy angielskie?

Kornasiu.....ja podaje takie jogurty...dziewczyny je uwielbiaja i jedza codziennie...

My First Yogurts - Rachel's Organic

sa przedewszystkim organic i nie maja cukru.....

probowalam tez Petits Filous..tez sa od 4 miesiaca, ale nie sa organic i maj cukier...
Ja te jogurty Rachel's kupuje w morissonie....

Moniqsan...zrobisz jak uwazasz ale ja bym juz podala miesko Lili.....i tak samo rozszerzyla obiadki o nastepne warzywka....
Tak samo podalabym jogurt....ten wlasnie sloiczek co kupilas....
Wedlug mnie nie asz na co czekac...lili juz 3 tygodnie je "nowosci " i jest ok.....
no ale to mije skromne zdanie...:tak::eek:

Do góry