reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

Dzieki Tsarina,ja myslalam ze Ona za duzo tej zupki je i wogole miedzy posilkami tez przesadzam:tak: ale widze ze Iza tez tyle zjada:-) Moja mala jakbym jej nie rozcienczyla soczku to wypilaby tyle ile jest w butelce,po prostu uwielbia,staram sie nie dawac jej wiecej niz 150 ml rozcienczonego:tak:

reklama
Fajnie się czyta te wasze jadłospisy :-)
U nas jest trochę skromniej :sorry:
od 7-8 do 21 cyc na życzenie
między 12-14 pół słoiczka warzywnego

Może dlatego Lili taka chudzinka :oo:

Anetka551,wcale tak malo tego mleka nie jest,wychodzi tak ok +- 500ml. Moja Nadia tez wiecej nie wypija ,kolo 17 wypija ze 100ml i na noc 160-200.
W jogurcie tez jest mleczko:-)

Moniqsan,Twoja lilianka chudzinka ale ma cycusia,nic wiecej jej do szczescia niepotrzebne,przyjdzie czas to tez cialka nabierze:-):tak:;-)

katarzynak, ja słyszałam ze bebilon jest o wiele lepsze od nutry :sorry: mój na początku też nie chciał pić - więc odciągałam swoje i dolewałam do rozrobionej nutry - i tak przy każdym karmieniu robiłam mniejsze proporcje między moim mlekiem (odciąganym) a nutramigenem. udało się :tak: teraz nie ma problemu ...

roxy, mój też kocha zupki :laugh2: i też będzie tego ze 180ml (bo daje 1 i 1/2 małego słoiczka), i wcale mi się nie wydaję że je za dużo - choć znawca ze mnie żaden :sorry: ale jak czytam inne dziewczyny to jest podobnie :tak:

Może dlatego Lili taka chudzinka :oo:
moniqsan, a znasz to powiedzenie "jaka matka taka córka" :-p:cool2::-)

U mnie tez tylko cyc tak co 2,3godz. czasami jabluszko pieczone(w ilosci 2lyzeczki):tak:lub obiadku co drugi dzien albo rzadziej tez ok 2 lyzeczek :tak:kupne jedzenie jak juz pisalam kiedys jest mocno be:-ptzn obiadki i owoce bo tylko to probowalam dawac i soczki rozne tez nie smakuja:tak:
A tlusciutki jest Krzysio,ze hej waga ok 10kg:tak::-D

reklama
katarzynak, ja słyszałam ze bebilon jest o wiele lepsze od nutry :sorry: mój na początku też nie chciał pić - więc odciągałam swoje i dolewałam do rozrobionej nutry - i tak przy każdym karmieniu robiłam mniejsze proporcje między moim mlekiem (odciąganym) a nutramigenem. udało się :tak: teraz nie ma problemu ...
Dziękuje Ci bardzo za rade. Pewnie od przyszłego tygodnia zaczniemy to mleczko...

Ja zaczęłam podawać Hani słoiczki z uwagi na to że nie przybiera na wadze no i teraz jakoś coraz słabiej jej sie podoba picie mleczka :eek: ech...
boje się ze jak z piersi już jej sie nie podoba to to sztuczne w ogóle jej nie podejdzie... a butelka to w ogóle jest wróg numer 1 :zawstydzona/y:

Moja Hania je obiadki odkąd skończyła 5 mies (z uwagi na niską wage) i teraz po ponad 2 tyg już zjada 1 słoiczek dziennie. Tzn na drugie śniadanie ok 60 g warzywek a po południu 60 g owoców. Wasze Maluchy zjadają więcej ale pewnie też mają większe doświadczenie z pokarmami stałymi...

Do góry