reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

Dzieki Tsarina,ja myslalam ze Ona za duzo tej zupki je i wogole miedzy posilkami tez przesadzam:tak: ale widze ze Iza tez tyle zjada:-) Moja mala jakbym jej nie rozcienczyla soczku to wypilaby tyle ile jest w butelce,po prostu uwielbia,staram sie nie dawac jej wiecej niz 150 ml rozcienczonego:tak:

reklama
Fajnie się czyta te wasze jadłospisy :-)
U nas jest trochę skromniej :sorry:
od 7-8 do 21 cyc na życzenie
między 12-14 pół słoiczka warzywnego

Może dlatego Lili taka chudzinka :oo:

Anetka551,wcale tak malo tego mleka nie jest,wychodzi tak ok +- 500ml. Moja Nadia tez wiecej nie wypija ,kolo 17 wypija ze 100ml i na noc 160-200.
W jogurcie tez jest mleczko:-)

Moniqsan,Twoja lilianka chudzinka ale ma cycusia,nic wiecej jej do szczescia niepotrzebne,przyjdzie czas to tez cialka nabierze:-):tak:;-)

katarzynak, ja słyszałam ze bebilon jest o wiele lepsze od nutry :sorry: mój na początku też nie chciał pić - więc odciągałam swoje i dolewałam do rozrobionej nutry - i tak przy każdym karmieniu robiłam mniejsze proporcje między moim mlekiem (odciąganym) a nutramigenem. udało się :tak: teraz nie ma problemu ...

roxy, mój też kocha zupki :laugh2: i też będzie tego ze 180ml (bo daje 1 i 1/2 małego słoiczka), i wcale mi się nie wydaję że je za dużo - choć znawca ze mnie żaden :sorry: ale jak czytam inne dziewczyny to jest podobnie :tak:

Może dlatego Lili taka chudzinka :oo:
moniqsan, a znasz to powiedzenie "jaka matka taka córka" :-p:cool2::-)

U mnie tez tylko cyc tak co 2,3godz. czasami jabluszko pieczone(w ilosci 2lyzeczki):tak:lub obiadku co drugi dzien albo rzadziej tez ok 2 lyzeczek :tak:kupne jedzenie jak juz pisalam kiedys jest mocno be:-ptzn obiadki i owoce bo tylko to probowalam dawac i soczki rozne tez nie smakuja:tak:
A tlusciutki jest Krzysio,ze hej waga ok 10kg:tak::-D

reklama
katarzynak, ja słyszałam ze bebilon jest o wiele lepsze od nutry :sorry: mój na początku też nie chciał pić - więc odciągałam swoje i dolewałam do rozrobionej nutry - i tak przy każdym karmieniu robiłam mniejsze proporcje między moim mlekiem (odciąganym) a nutramigenem. udało się :tak: teraz nie ma problemu ...
Dziękuje Ci bardzo za rade. Pewnie od przyszłego tygodnia zaczniemy to mleczko...

Ja zaczęłam podawać Hani słoiczki z uwagi na to że nie przybiera na wadze no i teraz jakoś coraz słabiej jej sie podoba picie mleczka :eek: ech...
boje się ze jak z piersi już jej sie nie podoba to to sztuczne w ogóle jej nie podejdzie... a butelka to w ogóle jest wróg numer 1 :zawstydzona/y:

Moja Hania je obiadki odkąd skończyła 5 mies (z uwagi na niską wage) i teraz po ponad 2 tyg już zjada 1 słoiczek dziennie. Tzn na drugie śniadanie ok 60 g warzywek a po południu 60 g owoców. Wasze Maluchy zjadają więcej ale pewnie też mają większe doświadczenie z pokarmami stałymi...

Do góry