reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

Jolu-Tez mam właśnie te łyżeczki i super się sprawdzają.Teraz przymierzam się do reszty kolekcji TT(jak wcześniej pisałam jestem fanka tej marki) ale ze śliniakiem sie wstrzymam dopóki Fifi nie zacznie samodzielnie jesć.
Aneteczko-Pierwszym niekapkiem Filipa była butelka treningowa TT:
Tommee Tippee Butelka Treningowa Niekapek 225 ml
ale wydaje mi się, ze producent przesadził z oznaczeniem jej jako +4 miesiące.Ja oceniam ze co najmniej +6.Żeby się z niej napić dziecko musi dość mocno ścisnąć ustnik

reklama
Mamamatysia....ja jakos tak przypadkowo te lyzeczki kupilam.....podobaly mi sie bo byly takie zgrabniuykie.....miseczki tez........
sliniak tez kupie jak dziewczyny beda troszke starsze teraz sluzy nam tetra....:-)......a co do niekapkow to ja mam takie.....sa one oznaczone cyferka 4+ ......

Załączniki

• DSC02033.jpg
    DSC02033.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 56

Moniqsan.....z cala odpowiedzialnoscia polecam 4 ...to moj typ , a powyzej masz zdjatko tego kubeczka w realu....:-):-):-)....u dziewczyn przyjal sie super....ma miekki ustnik...co ulatwia picie.....zwlaszcza ze Lili nie pila z butli.........ja mam pomarancz i roz....:-):-)

Ten od 9 miesiecy...kompletnie odpada....Lili sobie nie poradzi...ustnik jest duzy i twardy.....patrzylam na te kubeczki w sklepie.....

Bez uchwytow.....male raczki nie zbyt sobie radza z objeciem takiego kubka.....moje dziewczyny jak pija z butelki mleko to chwile same potrzymaja ale tak to im wypada....

Ostatnia edycja:
Ja właśnie praktycznie już się na niego zdecydowałam, tylko trochę małą ma pojemność, no ale te "łapaczki" do mnie przemawiają :tak:
Ale dlaczego one mają te ustniki tak z boku? Jak dziecko złapie dwiema rączkami kubeczek to jak łapie ustnik?:confused2:

Ja właśnie praktycznie już się na niego zdecydowałam, tylko trochę małą ma pojemność, no ale te "łapaczki" do mnie przemawiają :tak:
Ale dlaczego one mają te ustniki tak z boku? Jak dziecko złapie dwiema rączkami kubeczek to jak łapie ustnik?:confused2:

Nie........ maja normalnie .......:tak:...tylko ja gapa sciagnelam je z suszarki aby zrobic fotke i nie dokrecilam......:sorry::sorry::rofl2::rofl2:.......sorrrrrry........a pojemnosc jest 150ml....wiesz co.....moje panny tyle nie wypijaja przez caly dzien....chodzi mi o soczek...jak szykuje rano to one sobie tak popijaja przez caly dzien......jak dla mnie wystarczajaco........

Nie........ maja normalnie .......:tak:...tylko ja gapa sciagnelam je z suszarki aby zrobic fotke i nie dokrecilam......:sorry::sorry::rofl2::rofl2:.......sorrrrrry........a pojemnosc jest 150ml....wiesz co.....moje panny tyle nie wypijaja przez caly dzien....chodzi mi o soczek...jak szykuje rano to one sobie tak popijaja przez caly dzien......jak dla mnie wystarczajaco........

Aaaaa :-D No to spoko :-) (spoko że normalnie ustnik i spoko że 150 ml wystarcza) :happy:

matko jak ja tęskniłam za tym wątkiem :sorry::sorry: tylu fajnych rzeczy się tu dowiadywałam :tak: ale ostatnio brak mi czasu normalnie, przygotowuje męża na wyjazd do Pl :-D. już was nadrabiam...

mój synek nie cierpi szpinaku z ziemniakami :szok::szok: trzyma całe jedzonko w buzi i płacze a ja muszę stać w pogotowi z łyżeczką bo zawsze wypluwa... z jednym słoiczkiem się męczyłam strasznie, przy drugim sie poddałam i dodałam zbunkrowaną w szafce samą marchewkę :cool:

joluś my mięska czerwonego nie możemy podać bo młody ma skazę białkową. tak samo rybek też nie moge podać :-:)-:)-(

confi, mam prośbę czy możesz mi sprawdzić skład tego Misiowego Ogródka o którym pisałaś? i powiedz mi czy to robi się na wodzie, czy na mleku modyfikowanym?

moniqsan, jezusie jak cię czytam to normalnie ty sie marnujesz w domku ;-) ty uciekaj kobieto otwierać własną restaurację!! :tak::tak:

co do imagination, i tego wątka z przepsiami... wkleje posta kasicy...
wypowiedzi oprócz przepisów Imagination idą PA Pa
dla mnie takie słowa są jednoznaczne z tym z tym że TYLKO imagination ma prawo tam pisać i sie udzielać :-p:-p
a że ja butna jestem to ...;-):rofl2::rofl2: poza tym założyła wątek, a wcale się tam nie udziela - więc ja się pytam - po co?? :sorry:

jola, pamiętasz jak na fotkach z zakupami chwaliłam sie miseczką? myślałam że jeszcze jej długo nie użyję, i co?? :-) dziś ją wyciągnęłam z szafki, bo synuś zjada coraz więcej kaszki (na gęsto) i w naszym dotychczasowym kubeczku się już nie mieściło :-)
swietne są te rzeczy z TT, nieee? :sorry: bardzo fajne dla dziecka, tak myślę, kolorowe...a powiedz mi te miseczki co masz, ona mają pod spadem taką jakby obręcz z gumy żeby się nie ślizgaly po blacie? (bo tą miseczkę taką śmieszną co ja mam, to właśnie ma taką gumę dookoła miseczki).

super dziewczyny że dziś pisałyście o tych kubeczkach, bo właśnie jutro zamierzam mu cos kupić, bo do tej pory herbatki pił z butelki od mleka :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale od jutra to się zmieni :-)

jolu, a w jaki sposób podajesz soczki? rozcieńczasz? sama produkujesz? kupujesz gotowe - jakie?

tak Was czytam i się zastanawiam, nad kubkiem niekapkiem, ale narazie mam taką małą buteleczkę, bo Iza ćwiczy rzut w dal i szkoda mi dać jej narazie czegoś "porządniejszego"...

ze śliniakami mamy kłopot, bo Iza wyrzuca wszystko co ma pod szyjką... jak ma sliniak zawiązany to tak długo przy nim majstruje, że sznureczek jej sie w kark wcina, więc go rozwiązuje, a ona go wyrzuca, pieluchy też nie mają racji bytu! Zostaje tylko bardzo szybkie karmienie malymi porcjami, żeby jaknajmniej trafiło na brzdąca...

a wogóle, to mała dziś tak się kaszką usmarowała, że skleila sobie rzęsy i nie mogła oczu otworzyć... zanim ją domyłam, to kaszka wystygła... eh...

barmanko Iza tego szpinaku ze słoiczka i brokułów ze słoiczka wogóle nie jada, ale takie domowej roboty szybko pałaszuje... po spróbowaniu stwierdzam, że nasze dzieci to bardzo mądrte dzieci... tez bym słoiczków nie ruszyła!

reklama
barmanko skład Misiowego Ogródka, ja akurat mam z dynią
kaszka ryżowa 92%, dynia 3,6 %, skrobia kukurydziana, syrpo glukozowy, weglan wapnia, witaminy C,E,niacyna,D3,A,B1,B6, kwas foliowy, fumaran żelazawy, siarczan cynku, maltodekstryna, naturalny aromat

robi się ja na mleku modyfikowanym ( w przypadku dzieci uczulonych może być to preparat mlekozastępczy) , lub z mięskiem i jarzynami jako obiad..do wyboru

Ostatnia edycja:
Do góry